Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
avatar van ZERO
@Music4ever: ook ik ben een echte rockfanaat en toch ligt dit album me wel. De eerste 10x ging hij er ook niet in, maar om de één of andere reden ben ik toch blijven luisteren. De plaat intrigeerde me. Nu pas zie ik in hoe prachtig sommige nummers zijn.

Als ik je één nummer mag aanraden: How to disappear completely. Het is een "ballad", zonder electronica en met een behoorlijk toegankelijke opbouw. Ook ik vond aan dit nummer niet veel aan na een paar keer luisteren. Nu vind ik het echter op dezelfde eenzame hoogte staan als andere Radioheadnummers zoals 'Paranoid android', 'Idioteque', Street spirit', 'There, there'...

avatar van Music4ever
Aardig van je dat je mij dat nummer aanraad maar ik weet precies hoe die gaat hoor. Door je overtuigende berichtje toch maar even How to Disappear Completely gedraaid maar wederom ben ik niet overtuigd. Vind het meer een zeiknummer dat rustig voortkabbeld zonder ook maar één spannend moment. Maar goed, ik val nu een beetje in de herhaling. IK vind dit het minste Radiohead album, degene die dit geweldig vinden wens ik oprecht nog veel luisterplezier!

avatar van bloempje24
Niet opgeven, gewoon 100x draaien, desnoods 250x. dan ga je het écht waarderen! Geldt ook voor Onderhond!

avatar van Onderhond
1,0
Meer en meer irriteren more like it

avatar van The Scientist
Onderhond schreef:
Behalve Treefingers heb ik alles al lang van m'n PC gekeild.

Dan heb je iig het mooiste nummer nog

avatar van bloempje24
Onderhond schreef:
Meer en meer irriteren more like it

Behalve Treefingers heb ik alles al lang van m'n PC gekeild.

Heb je daarna ook een washer gebruikt om te zorgen dat het echt helemaal weg is?

avatar van SilverGun
Ik kan Kid A prima in etappes luisteren of gewoon in z'n geheel, maar losse nummers zet ik nooit op. Dat werkt op één of andere manier niet. De nummers sluiten allemaal precies op elkaar aan en met de muziek van de vorige track nog in m'n hoofd klinkt het volgende nummer veel rijker, of zoiets. Vanmiddag weer eens van begin tot eind opgezet. Prachtig meesterwerk dat me niet kan vervelen. Die 4,5 sterren blijven steevast staan.

amai , nu al zeer lang aan het beluisteren en in het begin had ik iets van; is dat nu muziek, meer kattegejank.
maar ik heb me dus vergist want dit album heb nu al veeeeeel afgespeeld en het blijft gewoon beteren

nu vind ik het geen kattegejank meer

felix89 schreef:
kattegejank
Een term die mijn vader veelvuldig gebruikt wanneer mijn muziek op staat. Zelfs bij instrumentale muziek

Goed dat je het nu wel weet te waarderen, zie ik bij mijn vader niet zo snel gebeuren

avatar van Bert Wasbeer
er is maar een nadeel aan dit album. Ik heb een hekel aan Pink Floyd. Heb de band nooit begrepen, veel te vaag en veel te veel geneuzel. Maar nu ik Kid A wel fantastisch vind en wel "begrijp" valt die Pink-Floyd-aversie wat lastig te verdedigen. Kan iemand me helpen?

avatar van orbit
Sorry, maar ik zie de radiohead-pink floyd parallel dan ook volstrekt niet
Dus volgens mij kun je makkelijk een grafhekel hebben aan floyd terwijl je radiohead te gek vind hoor.. de muziek ligt mijlenver uit elkaar, laat staan de zang

avatar van Ali Chemicali
Ik schijn deze CD te hebben, wat is me moeder toch weer onvoorspelbaar

avatar van Nicolage Rico
Wie heeft die cd nou? Jij of je moeder?

Wat vind je ervan dan?

avatar van smash016
Music4ever schreef:
Ja ok daar heb je op zich een punt.
Maar Radiohead voert dat onlogische wel extreem uit vind ik. Er zit een verschil tussen onlogische songstructuren en onlogische songstructuren, snap je.
Op dit album vind ik het wel heel erg onlogisch allemaal,
er zit totaal geen logica in de songstructuren. Dat de muziek puurder is ben ik met je eens maar ik vind dat het op dit album ten koste gaat van de muziek.

Wat probeer je nu te zeggen? Kijk, het is prima dat je je twijfels hebt, ik bedoel, je bent zowat de enige die iets negatiefs durft te zeggen over Kid A, maar kom dan wel met fatsoenlijke argumenten.
En wat is dan een logische songstructuur? Weet je wat het woord logisch betekent? Ja? Dan weet je dat het niet op muziek van toepassing is. (Ahum.)

0,5
Ik vind het belachelijk dat Radiohead na het goede "Pablo Honey", het sublieme "The Bends" en het ronduit meesterlijke "OK computer", met zo'n slecht album aankomt. Het ligt me werkelijk voor geen meter. Ik zal het wel fout hebben aangezien het album ook in deze top hoog staat.

Alhoewel met 2 keer Tool en Jeff Buckley weet ik niet hoe serieus ik deze lijst moet nemen...

avatar van ZERO
Boekiej schreef:

Met zo'n opmerking weet ik ook niet hoe serieus ik jouw post moet nemen...

Ik ben het maar liefst 993324244 % met je eens, das best veel

avatar van lebowski
Thera schreef:
Ik ben het maar liefst 993324244 % met je eens, das best veel

Da's zelfs onmogelijk

0,5
kun je nagaan hoeveel ik t met m eens ben

Ik vind juist sinds Radiohead met electronica is gaan stoeien veel beter. Eerst waren ze ook al goed, maar door die electronica en aparte stem zijn ze echt uniek geworden.
Kid A is gewoon heerlijke muziek voor waar dan ook.

geniaal

avatar van Blue88
Om de een of andere reden lukt met mij niet dit album oke te vinden... The Bends en OK Computer zijn geweldig daarentegen... Wat doe ik verkeerd? Treefingers en How To Disappear Completely kan ik overigens wel waarderen

avatar van Klumpie
Blue88 schreef:

Je doet niks verkeerd, dit is gewoon een waardeloos album.

avatar van Music4ever
Mooi omschreven Klumpie, helemaal mee eens.

avatar van Darkshines
:N
Music4ever schreef:
Mooi omschreven Klumpie, helemaal mee eens.

Tjonge jonge music4never ga je nou de schare groep mensen (dan heb ik het wel over mensen die naar diepgaande muziek luisteren)die dit album niet goed vinden een compliment maken.

avatar van avdj
Ik moet zeggen dat dit album in tegenstelling tot OK Computer en Hail to the Thief ook bij mij nog niet gegroeid is.

fastpulseboy
Boekiej schreef:

pablo honey vond ik behoorlijk ruk. in een opwelling gekocht en daarna nooit meer gedraaid. the bends en ok zijn mooi maar met kid A werd het pas echt een leuke band.

avatar van Lola3
1,0
Sorry, maar dit is echt mijn stijl niet, geef mij maar iets harder en minder spiritueel. Sorry JJ_D maar je advies was zeker goed bedoeld, maar voor mij vanaf nu minder betrouwbaar.

avatar van orbit
ZERO schreef:

Met zo'n opmerking weet ik ook niet hoe serieus ik jouw post moet nemen...

Best serieus dus..

Lola3 schreef:

Mijn excuses dus... Al zal je hier misschien ooit nog naar toe groeien, wie weet?