Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
avatar van The Scientist
Treefingers is na "How to Disappear Completely" het mooiste nummer op het album. Lekker golvend, lekker kalm, lekker bijzonder. Heerlijk om een beetje in weg te dromen zonder de sfeer van het album te verliezen.
Het is anders dan de rest daar ben ik het mee eens, maar dat is geen enkele reden waarom het slechter zou zijn.

avatar van Pinsnider
Ik las ooit een engelstalige recensie met als titel: "Kid Eh..??"
Vond ik wel een mooie en treffende omschrijving: na één keer lusiteren heb je zoiets van: eeeeh...mja... Maar daarna gaat hij groeien en geeft de plaat per luisterbeurt zijn geheimen prijs. Volgens mij ben ik het dus wel eens met de meesten hier!!
Favorieten: National Anthem (de blazers!) en Idioteque

avatar van Music4ever
Bij mij gaat ie niet groeien hoor.
Het blijft een matige cd, maar er staan met Idioteque en Morning Bell wel 2 wereldnummers op de plaat. vandaar mijn huidige stem.

Music4ever schreef:
Bij mij gaat ie niet groeien hoor.

Je moet deze ook minimaal 100 keer draaien

avatar van Backdrifter
Hoe kan iemand dit meesterwerk als `Matige CD´ bestempelen?

momenteel aan het beluisteren maar vind het album wel zeer raar.
het zal waarschijnlijk nog moeten groeien bij mij.

avatar van Music4ever
Het is misschien een meesterwerk voor Elektronica fans en/of muziekleken.
Voor mij als Rock liefhebber vind ik dit matig. De minste van Radiohead.

avatar van bloempje24
Music4ever schreef:
Het is misschien een meesterwerk voor muziekleken.

avatar van HiLL
Voor muziekleken is uiteraard onzin. Dat het je minder aanspreekt omdat je voornamelijk van rock houdt, ok daar kan ik me in vinden.

Music4ever schreef:
Het is misschien een meesterwerk voor Elektronica fans en/of muziekleken.

avatar van Onderhond
1,0
Ik vind het ook een echt meesterwerk ja

avatar van The Scientist
Ik wil mezelf een rockfan en geen electonica fan noemen, maar ik vind dit toch echt de beste van Radiohead.

Toine Rorije
Omdat het grootste deel van het album ook gewoon uit rock bestaat. Hooguit 3 nummers zijn electronic.

Toine Rorije schreef:

Ik zag deze cd gisteren voor een heel klein prijsje bij Fame. Ik heb 'm laten liggen. Zou ik mij dan toch hebben vergist

Toine Rorije
Nee, ik gok dat je er niet veel aan zult vinden.

Marcel²
Hans Brouwer schreef:

Als je dit album voor het eerst hoort, denk je wat is dit, maar later zal het goed komen Hans.

Toine Rorije schreef:
Nee, ik gok dat je er niet veel aan zult vinden.

Het zou kunnen. OK Computer vind ik ook aardig maar niet meer dan dat

avatar van Hans Brouwer
Welk advies moet ik nu ter harte nemen, dat van Marcel of dat van Toine? Ik sta voor een dilemma

Dank je Rayman!

avatar van Music4ever
Na 10 keer luisteren denk je nog steeds 'Wat Is Dit'?
Gewoon een zwakke Radiohead plaat, zonder enige logische songstructuren en ook erg smalle arrangementen.
En ga a.u.b. nou niet roepen dat dat het geniaal maakt.
Bovendien is de zang zeikerig en denk ik steeds krijg de klere Thom. Nee, Idiotique en Morning Bell kunnen het ook niet meer redden. van 3,5 naar 3,0 sterren. Zwaar, zwaar overschatte plaat dit.

Marcel²

Dat denk ik ook rayman.

avatar van bloempje24
Ik denk dat Kid A niets voor Hans is.

Inderdaad, niet jouw stijl. Download de cd anders eens dan kun je zelf zien (uhh, horen) of het bij je smaak past.

avatar van HiLL
Music4ever schreef:
Na 10 keer luisteren denk je nog steeds 'Wat Is Dit'?
En ga a.u.b. nou niet roepen dat dat het geniaal maakt.

Die 'onlogische' songstructuren maken de plaat juist bijzonder en goed. Waarom niet roepen dat het geniaal is? Niet dat ik het een geniaal album vind, maar ben benieuwd. En tja overschat? Ach zou kunnen, maar is die van Oasis dat niet veel en veel meer? Heb hem onlangs gekocht. Lekkere plaat (debuut is beter overigens) maar meer dan 4* zeer zeker niet. Over overschat gesproken.

avatar van Klumpie
The Bends blijft het beste album van Radiohead!

The Bends

Music4ever schreef:

Wat een onzin. Dat je het een zwakke plaat vind is jouw goed recht, maar dat dat ligt aan het ontbreken van enige logische songstructuren?! Ik vind muziek vaak juist puurder als het cachet van coupletten/refrein/couplet/refrein/brug/refrein wordt afgeworpen...

herman schreef:

Ja ok daar heb je op zich een punt.
Maar Radiohead voert dat onlogische wel extreem uit vind ik. Er zit een verschil tussen onlogische songstructuren en onlogische songstructuren, snap je.
Op dit album vind ik het wel heel erg onlogisch allemaal,
er zit totaal geen logica in de songstructuren. Dat de muziek puurder is ben ik met je eens maar ik vind dat het op dit album ten koste gaat van de muziek.

HiLL schreef:

Die 'onlogische' songstructuren maken de plaat juist bijzonder en goed.

Ik vind dat het juist ten koste gaat van de muziek, het is wel puur, dat geef ik toe

Onzinnige opmerking van mij idd

Dit kun je beter bij het desbetreffende album neerzetten, kunnen we daar verder over discussieren. Ben het trouwens niet mee eens wat je zegt.

Ja, ik snap wat je bedoelt, maar ik hoor dat bij Radiohead niet zo. Ik vind het erg meevallen...

Op dit album vind ik het wel heel erg onlogisch allemaal,
er zit totaal geen logica in de songstructuren.

Bij welke nummers heb je dat dan specifiek?

Dan houd je dus meer van 'traditionele' songstructuren, zegmaar, 'echte liedjes'. Is ook wel op te maken uit je top 10. Op zich wel fijn om te hebben, maakt het muzieklandschap iets overzichtelijker.

avatar van orbit
Vind dit relatief nog een van de makkelijker en toegankelijke platen van deze band.. dus herken al dat gebazel niet zo over moeilijk en 100x draaien
De enige keren dat ik het vaak hoorde (op een skivakantie), deed het me erg aan een combinatie tussen triphop en rock denken. Best okee eigenlijk, al zal radiohead nooit mijn favoriete band worden..