Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
bloempje24 schreef:

bron!

Sorry dat ik op het even geen bron heb, maar paar jaar geleden of gelezen of een documentaire gezien over zangers.
Daarin zei een vrouw (die ervoor gestudeerd had) dat het eigenlijk onbegrijpelijk is dat de stem mooi gevonden wordt.
Maaruh je hoeft me niet te geloven.

ik heb zelf "niet kan zingen" tussen haakjes gezet, omdat ik zelf wel mooi vind, maar ja ik heb er niet voor gestudeerd.
Britney Spears kan misschien wel beter zingen, maar dat vind ik dan weer bagger muziek.

Ah beter gezegt:

Thom Yorke heeft geen zuivere stem.

avatar van bloempje24
Ah beter gezegt:

Thom Yorke heeft geen zuivere stem.

Falset wordt ook niet voor niets de "valse stembanden" genoemd

avatar van the viking
gemaster schreef:
Ehm, Thom Yorke kan echt wel zingen hoor.

Heeft hij een beet opgelopen van een krolsche katsdolle kater,wie zal het zeggen ! Feit is wel dat ik hem in zijn beginperiode zoals op The Bends stukken beter te genieten vind dan in zijn latere periode !

avatar van orbit
Guuske schreef:

vervelendere zangers?? gauw een paar namen voor de moderator het ziet

In het 'serieuze' circuit zou ik Billy Corgan en Dave Mustaine willen nomineren voor de wanzangtalentenprijs.. In het top40 circuit zijn het er teveel om op te noemen. Laat ik het zo zeggen, kiezen tussen de stemmen van Anouk, Dinand of Thom Yorke valt mij niet moeilijk.

avatar van orbit
the viking schreef:

In sommige nummers kan het een beetje dreinerig zijn ja Maar dat vind ik wel van meer bandjes tegenwoordig (over emo nog maar te zwijgen).. misschien heeft Yorke het wel 'hip' gemaakt

orbit schreef:

.... kiezen tussen de stemmen van Anouk, Dinand of Thom Yorke valt mij niet moeilijk.

cheers on that

avatar van Lola3

maar paar jaar geleden

In een paar jaar kan veel met zijn stem veranderen, positief of negatief, wat ik in dit geval niet weet met thom yorke omdat ik The bends nog niet beluisterd heb...

shame on me!!

avatar van Pinsnider
Lola3 schreef:
omdat ik The bends nog niet beluisterd heb...

FOEI!!

Lola3 schreef:
omdat ik The bends nog niet beluisterd heb...

shame on me!!

Shame on you is nog bijzonder zacht uitgedrukt! Ga maar in een hoekje liggen huilen om je stommiteit!

avatar van Lola3
ZERO schreef:

ok, don't punish me to hard!!

avatar van Darkshines
the viking schreef:

Zijn tegenwoordige manier van zingen vind ik wel unieker, en je hoort meteen dat hij het is, nog meer dan bij zijn oude stemgeluid.

Lola3 schreef:

ok, don't punish me to hard!!

Ach, het is je vergeven... Toegegeven, het had erger gekund. Stel je voor dat je The Bends bijvoorbeeld minder dan 5 sterren zou geven, dat zou pas iets zijn om je over te schamen!

ZERO schreef:

oei !!!

avatar van timhardt
Niets voor mij dit. Ik hou eigenlijk alleen van Radiohead tijden The Bends & anyone can play guitar. Ik vind dit gewoon vervelend. 2*

Bagger

avatar van Toon1

duidelijke uiteenzetting zeg. Ik zou ook liever Anouk of Duran Duran horen dan dit...

0,5
Ok dan, slechtste album van zwaar overschatte band. Geen touw aan vast te knopen, saai, vervelend. Ieder zijn meug maar voor mij is dit helemaal niks. Trouwens als je mijn smaak aanvalt, moet je dat ook echt doen en niet de wat commercielere acts er tussen uit halen. En ik hoor inderdaad liever Anouk en de CD Rio van Duran Duran als deze bagger.

Geen touw aan vast te knopen

Volgens mij houd je gewoon meer van melodie dan van ritme...

avatar van Toon1
Waarom mag ik commerciele acts niet aanvallen? Dat behoort niet tot je smaak dan? En ik wou gewoon een even zinloos bericht posten als jou. Jij komt even zeggen dat dit bagger is zonder uitleg, ik deed gewoon hetzelfde .

Toon1 schreef:

Je moet wel lezen wat ik schrijf, je mag iedere act aanvallen die je maar wilt, maar ik vind het erg zwak om 2 wat commercielere acts uit mijn album top 10 te halen om volgens mij het feit dat ik Kid A bagger vind in het belachelijke te trekken. Of trek ik nu een verkeerde conclusie?

Jumperjack schreef:

Ach het was niet de bedoeling om je aan te vallen, ik wou gewoon een zinloos en idioot berichtje plaatsen; net zoals jij hier zonet even 'bagger' kwam schrijven. Als iedereen dat deed bij de platen die je niet graag hoort dan wordt het wel erg onaangenaam hier. No Offence .

avatar van Nicolage Rico
Voorheen zat deze cd veel vaker in de cd-hoes dan in mijn cd-speler en had het zinnetje in mijn hoofd
"Ik krijg het nog niet voor elkaar om van deze plaat te genieten".
(op de vlucht van Kopenhagen naar Stockholm na, toen ik "Kid A" op had staan, maar toen ik meer genoot van het uitzicht, met besneeuwde bomen, dan van Radiohead).

Totdat ik nr. 2 "Kid A" en nr. 4 "How to Disappear Completely" voor de zoveelste keer hoorde.

Zou ik ooit van deze plaat gaan houden?

Nicolage Rico schreef:

Zou ik ooit van deze plaat gaan houden?

Misschien wel het minst goede en het beste nummer van deze plaat!

Als je HTDC goed vind, moet je Motion Picture Soundtrack toch ook best goed vinden zou ik denken? Vooral de zin "Maybe, I will see you in a next life" die hij helemaal op het einde zingt... Beter kan een album niet eindigen, denk ik dan!

avatar van nuf
nuf
kid A heeft gewoon alles voor een wonderschoon album, van het begindeuntje tot het einde van motion picture soundtrack. favoriten: Kid A en How to disappear completely

5* en een plek in mijn top 10

avatar van Nightrider
net verhoogd van 4 naar 4,5*. dit is een van de weinige albums die behalve emotie ook rust kunnen opwekken. voor mij begint een vergelijking tussen radiohead en pink floyd een compliment te worden voor pink floyd ipv voor radiohead! okee misschien enigszins overdreven

1,0
Na een paar geniale albums, komen de heren met dit... Wat een domper.

De prachtige gitaarmuziek wordt overboord gegooid en er wordt een weg ingeslagen door Radiohead die ik tot op de dag van vandaag totaal niet kan begrijpen.

Ik zal zuinig moeten zijn op mijn oude gitaar-cd's van de heren denk ik.

1* omdat ze ooit zo goed waren.

avatar van Status Seeker
hcmv schreef:
Na een paar geniale albums, komen de heren met dit... Wat een domper.

Ik zal zuinig moeten zijn op mijn oude gitaar-cd's van de heren denk ik.

1* omdat ze ooit zo goed waren.

Hoe vaak heb je het album beluisterd? Ik herken je opmerking (was bij de eerste keer luisteren ook verre van blij ), maar dit album moet je echt een aantal keer beluisteren voordat je "het licht" ziet.

Status Seeker schreef:

Sorry, ik heb mijn best (keer op keer) gedaan, maar het licht is verre van zichtbaar...

hcmv schreef:

Je houdt gewoon niet van elektronische muziek, volgens mij (als ik zo naar je stemmen kijk). Daar is verder niets mis mee, kan de beste overkomen.