Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
Tsjo-Wi schreef:

en daar noem je nou net het minst interessante nummer van dit album. Maarja, smaken verschillen...

Ik vind Treefingers juist wel goed, vooral de combinatie met 'How to Disappear Completely' zorgt voor een bijna 10 minuten hoogtepunt van dit album

Ik heb het punt 'zeikerig' nog niet kunnen vinden

avatar van Ghans
een woordelijke interpretatie van een gevoel .... ik zou het een droom noemen, een reis

Laurora schreef:
Ik heb het punt 'zeikerig' nog niet kunnen vinden

nee ik snap dat ook niet helemaal laura..

zeiken = zeuren.

Met een stem als die van Yorke is 1 + 1 al snel 2.

decieve the world to rule the planet ... 2+2=5

iedereen zijn eigen waarheid

Onderhond schreef:
zeiken = zeuren.

Met een stem als die van Yorke is 1 + 1 al snel 2.

Dat je een stem niet mooi/prettig vindt, kan ik begrijpen, smaken verschillen. Maar ik beschouw deze nummers/teksten niet bepaald als zeiken, zeuren etc.

Mariah Carey zeurt.

avatar van meyer
Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die vinden dat thom yorke zeikt, zaagt, zeurt, noem het maar, het is nu ook niet om bepaald vrolijk van te worden.
En ik begrijp ook dat er mensen zijn die dat dan weer heel mooi kunnen vinden, waaronder ik mijzelf reken. Je moet er voor zijn.

avatar van Ghans
ik word er bepaald vrolijk van, inspiratie, rijkdom, geestelijke rijkdom, begrip vooral, en dat maakt me vrolijk en gelukkig

Kid A(cid)
Dit album heeft me het meest beinvloed van allemaal. Mijn eerste aanraking met experimentele electronica. Het moment vanaf dat ik Radiohead ging waarderen. Geweldig.

Kid A(cid) schreef:
Mijn eerste aanraking met experimentele electronica.

Benieuwd wat die andere aanrakingen geweest zijn dan.

avatar van orbit
Aan zijn stemmen te zien, niet veel..

avatar van Ghans
mmmmm Portishead, dat dan weer wel

Nou nou Wouter

1,0
Ik zet enkel een vraagteken bij "experimentele electronica". Wat deze plaat voor geen meter is.

avatar van Nicolage Rico
Onderhond schreef:

Voor Radiohead was het wel experimenteel...

1,0
Ja, vast. Heeft hier toch weinig mee te maken ?

Het gaat erom dat dit iemand's eerste aanraking was met "experimentele electronica". Ik zet daar stevige vraagtekens bij.

fastpulseboy

en terecht

fastpulseboy schreef:

en terecht

omdat?

avatar van orbit

jullie voelen je volgens mij verheven boven andere meningen ofzo?

Ik stel vast dat de persoon in kwestie nog maar een zeer gelimiteerde hoeveelheid electronische muziek heeft beluisterd, uitgaande van zijn stemmenlijst. Wat is daar verhevens aan? Het was meer in antwoord op OH's vraagstelling trouwens..

Feeder
Wat kunnen jullie toch allemaal moeilijk doen

Laten we het weer over Kid A hebben...

avatar van Ghans
ja, Everything in it's right place

mijn nederige excuses mocht het zo zijn overgekomen dat ik mij verheven zou voelen, dat is niet zo

had wat moeite met de beargumentatie experimenteel, daar de muziek voor mij gewoon muziek is

ik denk dat voor mij Jan Smit behoorlijk experimenteel is bijvoorbeeld

dit is toch een droom, en ik schrijf dat wel vaker, maar als ik iets goed vind ervaar ik het als een droom, een verhaal, een avontuur eigenlijk

de nummers zijn ook niet los te beluisteren, maar aaneengeschakeld vormt het een ketting, zonder zwakke schakel

bedenk me ineens dat ik soms toch wel bang ben, bang dat er een tijd komt dat RH mindere muziek gaat maken
ja, ik weet het, dan zijn er altijd nog 3, 4 albums die het wel zijn ...

gelukkig ....

avatar van Demolisher
Ik wil ook 1/4 punten kunnen geven, want dit is toch wel een 4,24 waard. 4* dus.

Feeder
Demolisher schreef:

Waarom niet gewoon héél zwaar naar boven afronden ?

Feeder schreef:

Waarom niet gewoon héél zwaar naar boven afronden ?

Laat ik dit album maar een beetje ophemelen met een dikke 4,5. Ik weet het is gewenst om naar boven af te raden, zat op 4,74. Smaken verschillen nou eenmaal (en vooral muzieksmaken), maar Treefinger... tja... het is gewoon niet overduidelijk Radiohead. Weet je het kan ook gewoon van een andere groep zijn. Daarom maakt het nummer bij mij veel minder indruk. Denk ook niet dat het ze ooit live hebben gespeeld . Trouwens... Kid A gaf me ook niet het juiste gevoel eerst maar sinds ze het live hebben gespeeld. Lekker en leuk tegelijk. Wie weet doen ze dat nog eens met Treefinger. But that's the difference for me between a 5 and a 4,5. Ow als loststaand nummer -> How to Disappaer Completely And Never To Be Found Again.. EEN DIKKE 10++++!!!

Moonbootleg schreef:

Ach, dit valt me van je tegen. Je bent altijd zo positief ingesteld, gewoon naar boven afronden

Na een paar luisterbeurten heb ik besloten 'm 4 sterren te geven. Mijn favoriete nummer op dit moment van Kid A is How To Disappear Completely, zonder twijfel.

Laurora schreef:

Hm misschien als ik het licht zie in dat nummer Treefinger dat het een 5 wordt. Eigenlijk zou je ook een 5+ moeten kunnen geven bij uitzonderlijke cd's... dan had deze zeker 5 gekregen van mij . Hmmm... Ik stel me voor... als dat nummer Treefinger er niet op had gestaan... Wat zou ik dan hebben gegeven?! Aï probleem opgelost . Ik skip het nummer Treefinger voortaan wel. Lol