Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
avatar van orbit
Ik vind deze eigenlijk evengoed, zo niet beter dan OK Peecee. Er staan misschien nummers op die je niet direct grijpen, maar ook wonderschone liedjes die meteen al perfect klinken (zoals het eerste nummer dat ik meteen al goed vond). Alles wat djeffibrelich zegt vind ik veel meer opgaan voor Amnesiac, wat ik echt een matige plaat vind. Te weinig uitschieters en teveel jazzy gefreubel. Deze plaat klopt echt als een bus.

flebbie
Laurora schreef:

Pardon?

Ze hebben live al een hele rits nieuwe songs gespeeld en die zijn heel gemakkelijk te vinden op internet:

- Down Is The New Up

- House Of Cards
- Spooks
- Bodysnatchers
- Arpeggi

denk dat laura dat al wel wist..denk dat het meer een pardon was op de manier van: pardon?niet al te veelbelovend?

Laurora
Ja, precies, dat bedoelde ik. Ik vind de nummers die ze live gespeeld hebben juist wel weer goed, het is weer iets anders, maar klinkt weer echt Radiohead-ish.

flebbie
Ok dat kan natuurlijk.. ieder heeft recht op zijn eigen mening he.. en gelukkig maar

EVANSHEWSON
lelijkebenders schreef:
How to disappear completely is werkelijk in een woord geniaal. De zachte schreeuw die Yorke op het einde produceert gaat door het hele lichaam en zorgt elke keer weer voor kippenvel. Ook de rest van het album zit prima in elkaar. Toch mist ie voor mij net dat ene dingetje dat Ok Computer wel heeft.

Zo denk ik er ook over !

Het is een very weird plaatje !!!!

Maar HOW TO DISSAPEAR COMPLETELY is pure wereldklasse !

Wooooouuuuuww !

avatar van everto
hee
ik hoorde dat er gister op tv eeen deels concert van radiohead te zien was bij dolf jansen, is er ergens een site waar je dat kan terugzien??

handsome_devil
Was alleen Paranoid Android, live op Pinkpop.

DonDijk
dit is me toch wel een geweldige plaat hoor..The National Anthem,pff...en ook Idioteque is zó lekker..zulke boze beats die in je oren slaan waarbij Tom gefrustreerd zingt over zijn zorgen over het klimaat..au mn oren; ja,toch wel een must bij deze cd: doe een koptelefoon op.

Er staan flink wat goeie nummers op dit album (Everything In Its Right Place, The National Anthem, How To Disappear Completely, Idioteque), maar het gevoel dat ik overhou na het luisteren van deze plaat is toch een stuk minder dan het gevoel dat ik bij de andere albums van Radiohead krijg. 3,5*

starsailor schreef:
schijtalbum. Mannen ga weer eens muziek maken!!

en waarom vind ge dit een -PIEP-album?

avatar van starsailor
heeft niks met muziek te maken. Laat een pc wat piepjes en bliepjes maken. Gooi er een jankende Thom Yorke overeen en klaar is Klara.

En dan allemaal roepen hoe briljant ze zijn.

Ik dacht vroeger dat het bouwen van een brug heel eenvoudig was. Gooii wat steentjes en ijzeren balken in driehoeksvorm tegen elkaar en klaar is Kees. Nu ik wat ouder en wijzer ben zie ik in dat het helemaal niet zo eenvoudig is en dat iets wat makkelijk lijkt, juist erg knap en baanbrekend kan zijn.

avatar van starsailor
ja, nu zie ik het ook. Het is briljant. Bedankt!

En dan allemaal roepen hoe briljant ze zijn.

Als het zo makkelijk is, maak jij dan ajb een plaat voor mij! Laat je pc wat piepjes en bliepjes maken en stuur het naar me op, ik heb graag meer van dit soort plaatjes.

avatar van starsailor
je bent de 2e al. Waar staat het dat ik zeg dat het makkelijk is??
Ik zeg dat het niks met muziek te maken heeft.
Ondertussen wel afgeven op house/dance muziek, maar dit is 'briljant'.
Ik zie bij jou toch ook geen New Order in je top 10, maar wel Joy Division???

Laurora
Nou ja, dan begreep ik (of begrepen wij) jouw bericht verkeerd.
"Wat piepjes en bliepjes en klaar is klara" klinkt alsof het zo even te doen is. Ik kan wel begrijpen dat iemand dit ook niks aan vindt.

Maar wat het laatste ermee te maken heeft?

avatar van starsailor
Als jij piepjes en bliepjes zo geweldig vindt waarom verkies je dan toch Joy Division boven New Order?
Die hebben toch geweldige electronische muziek gemaakt.
Kan weliswaar niet aan Joy Division tippen, maar toch...

Laurora
Misschien omdat ik niet alleen naar piepjes en bliebjes luister? En ik heb niet gezegd dat ik piepjes en bliebjes zo geweldig vind, ik vind dít een goed album.

avatar van starsailor
Blijf dat dan vooral vinden en laat mijn irritatie over het verlies van de goeie ouwe Radiohead je niet verwarren

Prima

avatar van levenvergeten
Ik zit de laatste tijd vaak met een brok in mijn keel naar Idioteque te luisteren.

levenvergeten schreef:

Ice age coming!

bloempje24 schreef:
Ice age coming!

Dan is het uit met bloempje

djeffibrelich
Feeder schreef:

ik begrijp dit even niet feeder

djeffibrelich schreef:

ik begrijp dit even niet feeder

In een ijstijd zal je toch niet veel bloempjes zien hé?

djeffibrelich
waarom de huilende smiley als reactie op het berichtje van levenvergeten?

je hield toch ook van dit album?

Feeder schreef:
In een ijstijd zal je toch niet veel bloempjes zien hé?

I will see you in the next life...

djeffibrelich schreef:
waarom de huilende smiley als reactie op het berichtje van levenvergeten?

je hield toch ook van dit album?

Ben je wel wakker ?

Het was een smiley die een traantje wegpinkte