Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
fredpit schreef:

als je 12 bent kan ik me dat goed voorstellen..

oeps dat had ik gemist.

nou ja wel een pittige smaak voor een 12 jarige. de heavy metal overgeslagen zeker.

avatar van Ghans
dix schreef:

oeps dat had ik gemist.

avatar van Ghans
hij wordt echt beter bij elke draaibeurt, ontdekte gisteravond pas de schoonheid van How to dissapear completely ....

Ghans schreef:

.... nights in white satin ..... never reachin the end ....

aaaaaaahhhh .................ooooooooohhhhhh ..........aaaaaaahhhhhhhh

voltazy schreef:

ho, ho, laten we vooral tool niet gaan beledigen.
tevens kun je veel over tool zeggen, maar saai is het niet
alleen ik denk niet dat dat hier op dit forum thuishoort.

Kijk maar eens in Tool - 10,000 Days wat Joy daar tegen mij zegt. Puh!

Kevin-Raphaëll
alleen voor idioteque zou je de cd al willen

5 stars

Kid A(cid)
Waarom vind iedereen Idioteque het tofste? Het is ook één van mijn twee favoriete nummers, maar naar mijn mening het meest conventionele nummer op de plaat.

daarom dus

Kevin-Raphaëll
Waarom vind iedereen Idioteque het tofste?

het kan wel de tofste zijn en het bekenste, daarom wil je de cd al

maar tuurlijk staan er nog ijzersterke platen op hoor

das zeker

5 sterren voor het volledig album en niet enkel voor idioteque

avatar van oruiz
Ghans schreef:
Omdat je ziek bent?

u bent grappig. zeker niet sarcastisch bedoelt, als u dat wel denkt zegt dat iets over u.

Kid A(cid)
The National Anthem is imo het sterkste nummer op deze plaat, sublieme opbouw en orgastische climax.

klopt wel kid a

sterke plaat trouwens

5 stars

avatar van Nanne-1995
moeilijk album, deze moet je wel erg veel luistere om in je kop te hebben.

maar tog hij is absoluut niet slecht

Kid A(cid)
Als je dit moeilijke muziek vindt, dan wens ik je veel succes bij Autechre en My Bloody Valentine

DonDijk
Kid A(cid) schreef:

My Bloody Valentine? Moeilijk?

Gewoon luisteren die hap en genieten maar.

avatar van rien
How to disappear completely is echt de shit

fredpit
rien schreef:
How to disappear completely is echt de shit

Klopt How to Disappear Completely is echt shit

avatar van Nanne-1995
smaken verschillen maar dat vind ik wel een erg grote beledeging.

avatar van Blue88
Deze zag ik vandaag in de winkel liggen naast een single die ik al een heeele poos zoek (offtopic: Coldplay - Shiver, happiness!)

Anyways, ik was nogal anti-radiohead. Ik heb the Bends en Pablo Honey thuis liggen, en ik heb vandaag besloten Kid A maar mee te snaaien voor 6 euro. (nu OK Computer nog)

En mijn conclusie is wonderbaarlijk genoeg "zéér goed". Ik denk dat ik het stiekem nog beter ga vinden dan the Bends, maar daar kom in snel genoeg achter. Kid A is overigens ook een supergaaf nummer... Voorlopig een *4

DonDijk schreef:

My Bloody Valentine? Moeilijk?

Gewoon luisteren die hap en genieten maar.

Als Elias Kid A moeilijk vindt, vindt hij My Bloody Valentine nog moeilijker.

avatar van rien
fredpit schreef:

Klopt How to Disappear Completely is echt shit

Hahaha, barbaar dat je bent.
Wat een wereldplaat vind ik het

avatar van orbit
Ik vind het titelnummer en Treefingers vooral erg matig op deze plaat.. verder kan ik alles wel waarderen.

Feeder
orbit schreef:

Wat jammer toch, ik kan het minste nummer niet eens zeggen. Zó goed vind ik het. Al moet ik wel toegeven dat de 2 voorgenoemde nummers heel lang de 2 minste waren voor mij. Al heb ik ze in de loop der jaren weten te appreciëren en nu zijn ze samengesmolten met de rest. Niets aan te doen

avatar van Jazper
Na OK Computer heb ik eigenlijk niks meer geluisterd van Radiohead. Ook omdat ik van alles wat ik tot dan toe gehoord had nou niet heel warm werd. Maar 1997 is al weer 10 jaar geleden, dus Radiohead heeft alweer 10 jaar lang de tijd gehad nieuwe platen te maken en in 10 jaar kan een hoop veranderen. Te beginnen dan maar met Kid A 3 jaar erna. Ik moet zeggen, er is in die drie jaar wel het een en ander veranderd, het geluid is best fiks gewijzigd. Maar helaas mijn mening over Radiohead nog niet. Op de een of andere manier komt het allemaal niet geloofwaardig op me over. Het is allemaal wel mooi (op die stem van Thom Yorke na dan, die trek ik maar matig), maar nergens word ik geraakt. Ik beweeg wel mee met mijn hoofd op het ritme van de muziek, maar dat lijkt meer uit gewoonte te zijn. Nou ja, misschien ooit Amnesiac als volgende halte van de Radiohead-trein eens proberen. Deze scoort nu 3 *.

avatar van Blue88
Het skipmomentje is The National Anthem... Ik vind dat nummer vréselijk. Verder een geweldig album. Morning Bell bevalt me ook veel beter dan de versie op Amnesiac.

Mijn score blijft staan: een 4*

avatar van levenvergeten
Blue88 schreef:
Het skipmomentje is The National Anthem... Ik vind dat nummer vréselijk.

Ik vind The National Anthem misschien wel het beste nummer.

DonDijk
Ik sluit me maar bij levenvergeten aan...die climax.... gaat door merg en been...pff..

Kid A(cid)
Aangezien ik het l had over een orgastische climax in dat nummer, sluit ik me ook bij jullie aan. Beste track vind ik het zelfs.

avatar van Maiky
Ik ben niet echt een Radiohead liefhebber, althans, niet meer zo heel erg, want al hun platen hebben voor mij hun glans enigszins verloren. En het is naar mijn smaak ook vooral een hit & miss wat liedjes betreft. Mij spreekt, buiten OK Computer, hun repertoire van na OK Computer aan, en Kid A blijf ik het beste vinden.

Everything in it's Right Place vind ik een heerlijk geflipt nummer. Het titelnummer wordt eigenlijk pas na drie minuten interessant. Maar ja, dan is het liedje alweer bijna afgelopen. How to Disappear Completely vind ik na Pyramid Song werkelijk een van de mooiste nummers van de afgelopen vier Radiohead albums.

Na Treefingers valt de cd wat stil wat betreft interessante nummers. Optimistic, In Limbo en Idioteque (die laatste is blijkbaar een grote favoriet...) doen me niets en ik kan er ook niet echt iets mee. (Hoewel, nu ik In Limbo draai, heeft het wel iets warms wat me erg aanstaat...) Morning Bell is heel aardig, maar ik prefereer de voortslepende Amnesiac versie. En dan komt het hoogtepunt, met de geweldige videoclip erbij; Motion Picture Soundtrack brengt je naar grote hoogten, de hemel waar de engelen harp voor je spelen... En om na een minuut stilte nòg hoger te worden gedreven, hoe wil je nou niet een album eindigen? Vier sterren!

avatar van Blue88
Het titelnummer Kid A wordt idd dan pas interessant. Met die baslijn erbij... geweldig. Maar het nummer stopt zo abrupt! Ik vind het echt zonde.

Maar goed, National Anthem lukt me gewoon niet echt. Ik zal het nog eens proberen. Ik irriteer me vooral aan de zang en de blazers oid op het einde...

Verder zoals ik zei een goed album. Ik blijf tevens op een *4