The Knife - Silent Shout (2006)

Zweden
Electronic / Dance
Label: Rabid

1. Silent Shout (4:53)
  2. Neverland (3:38)
  3. The Captain (6:08)
  4. We Share Our Mothers' Health (4:11)
  5. Na Na Na (2:27)
  6. Marble House (5:18)

met Jay-Jay Johanson

7. Like a Pen (6:13)
  8. From Off to On (3:58)
  9. Forest Families (4:08)
  10. One Hit (4:27)
  11. Still Light (3:15)
avatar van Pauluzz de BK
Grappig ook dat steeds meer en meer mensen overtuigd raken en 'silent shout' i.e.g op de rotatielijst steeds hoger eindigt. bueno!

avatar van c-moon
Wow... heb nu mijn eerste auditieve kennismaking met THE KNIFE gehad.. en dan om drie redenen:
1. hier kunnen jullie allen maar niet over zwijgen
2. idem voor mijn leerlingen
3. Silent Shout (het nummer) wordt tegenwoordig (sinds de Italiaanse concerten) door Simple Minds gebruikt als opwarmer voor hun concerten.....

Heb dus enkele nummers gedownload, geluisterd en geoordeeld. En dat oordeel is volledig positief!!!!

Heel erg knap. Origineel is het misschien niet, maar men kan het warm water (in dit geval Electronic Body Music & Electro Wave en industrial) nu eenmaal niet altijd opnieuw uitvinden he. Maar wel enorm goed! Ik ga me zeker de CD aanschaffen..

Ziehier alweer een "The Knife-bekeerling"! ;-D

Leuk om te lezen, C-Moon.

Het gemiddelde wordt wel aardig opgekrikt door al die stemverhogingen de laatste tijd. Misschien moeten de mensen die het na 1 keer luisteren niets vonden het plaatje ook maar weer 's afstoffen.

avatar van Pauluzz de BK
ik heb m al verhoogd naar 4,5* en de 12" van silent shout gekocht (wel de promo,zonder de remixes maar vond de mixen waaronder van onze nederlandse Shinedoe niet heel bijzonder ipv daarvan staat From off to on op de B-side.)
overigens is de hoes die nu zichtbaar is, de hoes van de 12"en niet van de CD, moet dit niet veranderd worden?

Electro_
Ja, ik wist het eigenlijk al. Maar stiekem vond ik deze veel mooier dan de "echte", dus wachtte ik tot iemand het opmerkte. Betrapt.

avatar van Pauluzz de BK
hahah jah sorry. de hoes is ook mooier dan de CD versie, maar goed. van mij mag t blijven staan

avatar van Pauluzz de BK
nog een site waar je hele album kan luisteren:

avatar van Rayaccos
Lekkere electropop dit. De zang heeft iets bizars in zich dat het album net dat beetje sfeer geeft dat het niet verveeld.

avatar van Darkshines
Nee dit album bevalt me helemaal niet. Ik vind dat erveel te veel popmuziek in zit. wat me al gauw aan de top 40 doet denken, hoewel deze nummers natuurlijk niet zo toegankelijk zijn.

Ik ben er nog niet helemaal uit: op sommige momenten vind ik het een bijzondere cd en op andere momenten irriteert het me ietwat. Maar vervelen doet het me zeer zeker niet!

avatar van jowietje
De muziek zelf is lekker en klinkt zeker goed, maar dan komt die stem en die staat me niet aan, Jammer van de zang dus. Ik zelf stem er niet op, Het stemmen laat ik maar over aan de kenners.

Toine Rorije
Ik weet niet precies waarom ik dit eigenlijk ben gaan luisteren, blijkbaar wekte de pitchfork-review iets té veel argwaan. Ik vond hun vorige album al niet al te geweldig en dat ze nu ineens een enorm meesterwerk hadden gemaakt kon ik me niet meteen voorstellen. Welnu, dat is het ook niet. Sterker nog, waarschijnlijk is dit het slechtste album dat ik ooit gehoord heb. Op het moment dat je denkt dat het echt niet slechter kan gaan ze er nog eens lachend onderdoor. In één woord: Beroerd.

Toine Rorije schreef:
waarschijk is dit het slechtste album dat ik ooit gehoord heb

?!?!?! *Deelt die mening totáál niet*

Toine Rorije
Oh, welk vind jij slechter dan?

Toine Rorije schreef:
Oh, welk vind jij slechter dan?

Zoveel albums vind ik slechter, is ook niet gek als ik dit album op 5* heb staan he.

Electro_
.. De volgende single word We Share Our Mother's Health, en er is ook een Trentemöller-remix van.
Ik heb hem alleen nog niet gehoord. Iemand anders wel?

avatar van Pauluzz de BK
en ik wist niet eens dat Marble House uit was als de 2e single en de 3e er alweer aankomt! Ik loop achter.
Ken je mixen van Marble House, Electro_?

avatar van Pauluzz de BK
trouwens, ondanks wat anderen verwachtten, deze CD verveelt me nog steeds niet, ondanks de ogenschijnlijke oppervlakkigheid.
Ik vind hem beter en veel meer een geheel dan het wisselvallige 'Deep Cuts' waarvan ik mn. 'Heartbeats' met kop en schouders bovenuit vind steken.

Electro_
Ik vind ze beiden erg goed, maar ga toch voor Silent Shout. Die remixes ken ik nog niet nee helaas... En ik heb nog nooit een video van The Knife hier in Nederland op TV gezien, iemand anders wel?

avatar van Hermy
Electro_ schreef:

Ik ook niet. Bij mijn cd Deep Cuts zit een dvd-tje met een stuk of 4 videoclips. De clips zijn net zo gangbaar als de muziek. Niet echt dus, maar wel origineel.

Electro_
Nu ik zo nadenk, op de single van Marble House staat wel een remix. Hier volledig te beluisteren! Echt boeiend is 'ie niet.

En hier zijn remixes van de 1e single Silent Shout.

avatar van Pauluzz de BK
Die PTR remix (Planningtorock) is inderdaad uhm saai. Er zou ook nog een 12" uitkomen met oa. een Rex the Dog remix. Kijk dat kan dan weer spannend zijn.
Van Silent Shout is mn (on 2nd hand ondanks mijn eerdere beweringen) de "Williams Acidic Circuits remix" erg okee.

Electro_ schreef:

nee, nooit. ik vraag me af of de singles hier wel officieel uit zijn gekomen. ik dacht namelijk alleen in Scandinavie en UK. Waarom dan ook de video's laten zien.

overigens video van Marble House:

Electro_
Wat een prachtige video zeg!

I do agree

Pauluzz de BK schreef:

Rex The Dog heeft overal het algemeen erg goede remixen; maar je moet wel van zijn geluid houden. Hij brengt ook maar weinig uit; dus de standaard is vrij hoog. Het is bv. geen Tiga die naast de tweemaandelijks remix van het jaar ook een hoop niet meer dan aardige dingen uitbrengt.

herman schreef:

Ik weet het. Ik vond de versie van Rex van 'Girls' van the Prodigy beter dan het origineel. 'Ze' hebben een heerlijke no nonsense uitstraling die ik erg mag (check http://www.rexthedog.net/ incl. een grappige Soulwax achtige minimix for download met de hele Mel&Kim catalogus erin verwerkt, they RULE ) Rex heeft overigens ook een mix van 'Heartbeats' gemaakt die ik dan weer niet ken.

Electro_
.. En ik wel, is ook een erg aardige remix.

Pauluzz de BK schreef:

Ja, ik ken die site en die minimix. Die is echt geweldig.

De remix van Heartbeats vind ik zelf een iets mindere, maar The Knife vond hem zelf blijkbaar goed genoeg om hem nog 's te vragen.

avatar van Judith
Hoeveel kansen ik het ook gegeven heb, ik kan het nog steeds niet waarderen.