Motörhead - Ace of Spades (1980)

Metal / Rock
Label: Bronze

1. Ace of Spades (2:48)
  2. Love Me Like a Reptile (3:22)
  3. Shoot You in the Back (2:39)
  4. Live to Win (3:36)
  5. Fast and Loose (3:21)
  6. (We Are) the Roadcrew (3:11)
  7. Fire Fire (2:43)
  8. Jailbait (3:32)
  9. Dance (2:37)
  10. Bite the Bullet (1:38)
  11. The Chase Is Better Than the Catch (4:17)
  12. The Hammer (2:46)
  13. Dirty Love * (2:56)
  14. Ace of Spades [Alternative Version] * (3:04)
  15. Love Me Like a Reptile [Alternative Version 1] * (4:16)
  16. Love Me Like a Reptile [Alternative Version 2] * (3:32)
  17. Shoot You in the Back [Alternative Version] * (3:11)
  18. Fast and Loose [Alternative Version] * (3:07)
  19. (We Are) The Roadcrew [Alternative Version] * (3:24)
  20. Fire Fire [Alternative Version] * (2:41)
  21. Jailbait [Alternative Version] * (3:33)
  22. The Hammer [Alternative Version] * (3:12)
  23. Dirty Love [Alternative Version 1] * (1:02)
  24. Dirty Love [Alternative Version 2] * (3:52)
  25. Fast and Loose [BBC Radio 1, David Jensen Session] * (4:18)
  26. Live to Win [BBC Radio 1, David Jensen Session] * (3:34)
  27. Bite the Bullet / The Chase Is Better Than the Catch [BBC Radio 1, David Jensen Session] * (6:05)
  28. Headgirl - Please Don't Touch * (2:47)
  29. Emergency * (3:00)

met Denise Dufort

Al 40 jaar metal fan en eigenlijk is Motorhead nooit mijn band geweest. Toch maar eens deze aangeschaft. Er staan wel een paar aardige nummers op in het begin maar het is nog steeds niet mijn ding. Te veel Rock n Roll.

Edwynn schreef:
Ik heb destijds die nieuwere uitgave juist gekocht vanwege dat spul met Girlschool enzo. Niet te versmaden.
Al die demomeuk geloof ik wel dus daar begin ik niet aan.

Welke uitgave van Ace of spades is dat dan??? ik heb de de luxe Edition van No Remorse uit 1984 daar staat ook materiaal op met girlschool en Wendy O Williams. Zelf kijk ik ook uit naar een nieuwere uitgave van Ace of Spades. Maar als op die uitgave dezelfde nummers op staan als op No Remorse dan hoef ik die uitgave niet te kopen. Ben het volledig met je eens dat materiaal met Girlschool is inderdaad niet te versmaden. Fast Eddie Clark dacht daar anders over en verliet om die reden de band vooral om de samenwerking met Wendy O Williams. Maar het betekende wel destijds een andere Motorhead dan we gewent zijn, maar zeker niet slecht.

RonaldjK schreef:
En dat des ochtends om 7 uur al medegedeeld, u waart vroeg op in uw burcht! Arme buren, indien zij op dat tijdstip mochten medegenieten!

Nou als Sir Spamalot naast mij had gewoond dan had ik er geen probleem mee als maandagochtend om 07:00 uur de klok op Rock werd gezet met het Ace of Spades album van Motorhead. Als hij Dries Roelvink, Frans Bauer, Andre Hazes of Davina Michelle had opgezet ook niet, want dan deed ik wel oordopjes in, dit terzijde. Ace of Spades is het 5e album van Motorhead uit 1980. De tachtiger jaren waren de jaren waarin de hardrock en heavy metal in stroomversnelling gaat als het gaat om de ontwikkeling. Het album On through the night van Def Leppard uit 1979 is in feite al een goeie opmaat van wat nog komen gaat. Nou dat hebben we geweten. In 1980 kwamen er al krankzinnige goeie albums uit. Het debuutalbum van Iron Maiden, Wheels of steel en Strong arm of the law van Saxon, British steel van Judas Priest, Wild Cat van de Tygers of Pantang, Blizzard of Ozz van Ozzy Osbourne. Het zouden krankzinnige jaren worden met Groot Brittannië (NWOBHM) versus Amerika ( Glamrock/ Thrash metal) Zelf geniet bij mij de voorkeur Groot Brittannië. Niet alleen vanwege de grote drie (Led Zepppelin, Deep Purple, The WHO) maar ook andere bands die bepalend waren. Zoals Black Sabbath, Judas Priest, Thin Lizzy en Motorhead. Ook Motorhead is ijzersterk begonnen in 1980 met het Ace of Spades album. Het eerste nummer Ace of Spades en de afsluiter The Hammer zijn echt krankzinnige goeie nummers. Zeker de live uitvoeringen van deze nummers op het eveneens megasterke No sleep 'till Hammersmith album een jaar later, waarbij de echte drum kwaliteiten van de ten onrechte onder gewaardeerde Philthy "Animal"Taylor boven kwamen drijven maar dat geldt voor het hele livealbum overigens. Het zwakste nummer is Dance, Bite the bullet is een goed nummer maar het duurt te kort, hetzelfde geldt voor Live to win wat niet of nauwelijks wordt beschreven. Met dat prachtige bas intro en het naar mijn mening prachtige gitaarwerk van Eddie Clark wat ik helemaal niet gewent ben. De gevolgen lieten zich raden wat de komende jaren betreft want de fans moesten in deze krankzinnige jaren diep in de buidel tasten want het ene mega metal album volgde in rap tempo op. Ace of Spades krijgt de maximale score 5.0 dik en dik verdient.

avatar van Edwynn
Satriani/vai schreef:

Welke uitgave van Ace of spades is dat dan???

Castle Communications uit de jaren 90. Gewoon een cd met bonustracks en liner notes. In dezelfde serie had je ook Overkill, Bomber en Another Perfect Day. Orgasmatron geloof ik ook nog maar daar ben ik niet zeker van.

avatar van Juul1998B
Geweldig album, maar zo'n nummer als jailbait kan nu toch niet meer?
Denk als dit nu uitkwam dat ze aardig gecanceld zouden zijn, lol.

avatar van RonaldjK
Ace Of Spades plus Good Golly Miss Molly van Little Richard door Lemmy en de band van Jools Holland, 1995. Het eerste nummer krijgt opeens een bepaalde swing, zelfs hoorbaar in Lemmy's zang. Leuk als kickstarter van de dag.

avatar van gaucho
Om half zes 's ochtends de buren een hartverzakking bezorgen met Ace of spades? Oh, nou bij beluistering valt het erg mee. Leuke versie hoor.