Atmosphere - Southsiders (2014)

Label: Rhymesayers

1. Camera Thief (4:45)
  2. Arthur's Song (3:21)
  3. The World Might Not Live Through the Night (4:14)
  4. Star Shaped Heart (3:18)
  5. I Love You Like a Brother (3:31)
  6. Southsiders (3:12)
  7. Bitter (4:19)
  8. Mrs. Interpret (3:47)
  9. Fortunate (3:36)
  10. Kanye West (4:01)
  11. We Ain't Gonna Die Today (3:44)
  12. My Lady Got Two Men (4:21)
  13. Flicker (4:45)
  14. January on Lake Street (4:03)
  15. Let Me Know That You Know What You Want Now (4:44)
  16. She Don't Know Why She Love It * (4:06)
  17. Hell * (3:39)
  18. I Don't Need No Fancy Shit * (3:07)
  19. Idiot * (3:56)
  20. Prelude to Hell * (2:52)
avatar van Carolaah
Jammer eigenlijk dat 'My lady's got two men' inhoudelijk wat minder boeiend is.. want anders zou dat denk ik één van mijn favoriete nummers zijn geweest.

Nu is 'Fortunate' mijn favoriet

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Wauw, die bonustracks zijn inderdaad ook subliem zeg! Hell.

avatar van v1ce
Carolaah schreef:

Nu is 'Fortunate' mijn favoriet

Fortunate vind ik ook zeker wel een goed nummer.
Maar ik kan de diepgang van My Lady... ook wel waarderen. Ik herken dit patroon uit eerdere tracks van Atmosphere ( God Loves Ugly, Like Today, Fuck You Lucy, Lifter Puller, Woman with the Tatooed Hands, Little Man...)
Iedere track laat wel een kwetsbaar gezicht zien van Slug when it comes to women.

"I drive safe and slow but don't know nothing 'bout the engine..."

avatar van Xinray
Staan een paar geweldige nummers op maar buiten die nummers is dit album niet echt spannend.

avatar van Fathead
Ik weet werkelijk geen donder van hiphop af, maar dit is zo geweldig muzikaal geproduceerd, dat hoor ik zelfs... Die bas in Flicker, dat orgeltje en dat pianootje in Fortunate, wat mooi allemaal.

avatar van -SprayIt-
Xinray schreef:

Topreview!

avatar van Xinray
-SprayIt- schreef:

Topreview!

Was vergeten dat het verboden was om op deze site korte berichten te plaatsen met je mening in plaats van een lange review. Sorry man.

Nee hoor: ik kan me goed voorstellen dat je een paar nummers top vindt, maar de rest van het album niet echt spannend. Duidelijke mening.

avatar van Rhythm & Poetry
Slechts een enkeling zal weten waarom, maar dit album is nu al zonder meer een van de belangrijkste platen in mijn leven.

avatar van Rudi S
Is het een prijsvraag?
Ik zeg, jij vindt 'm heel goed

Rhythm & Poetry schreef:

Wat in de teksten raakt je het meest? Flicker?

avatar van Fathead
Flicker bezorgt mij ook enorm kippenvel. Of misschien is Robs camera gejat, dat kan natuurlijk ook...

avatar van Slowgaze
Jongens, wat een plaat weer. 2014 valt me vooralsnog wat tegen qua echt heel vette platen, maar Southsiders compenseert dat gemakkelijk. Zou best eens mijn plaat van het jaar kunnen worden.

avatar van v1ce
Slowgaze schreef:

Dat ligt inderdaad aan het aanbod kwa boeiende hiphop albums dit jaar.

Ik had eerlijk gezegd mijn verwachtingen ook heel hoog voor Grieves (Andere rapper onder Rhymesayers label) met het album Winter & The Wolves.
Helaas werd dit totaal niet waar gemaakt...

Gelukkig maakt Slug het wel goed!

avatar van Slowgaze
Niet alleen qua hiphop vind ik dit jaar vooralsnog tegenvallen. Die nieuwe van Grieves vind ik overigens gewoon goed, maar niet zo sterk als z'n vorige. Maar ja, er schijnt nieuw werk van Sage Francis, Sadistik en Kendrick Lamar aan te komen, dus het komt dit jaar met de hiphop vast meer dan goed.

avatar van jellecomicgek72

Dus dat!!

avatar van thgryda
Geen vette hiphop platen? Kom op! Bop Alloy, Pharoahe Monch, Cunninlynguists, Cyne, Step Brothers, Dag Savage en The Doppelgangaz zijn stuk voor stuk vet tot heel vet.

avatar van jellecomicgek72
west schreef:
Hé joh, jellecomicgek72: leg eens uit dat stopwoordje van je, dus dat!!

Ik weet niet echt precies hoe ik het moet uitleggen eigenlijk..

jellecomicgek72 schreef:

Ik weet niet echt precies hoe ik het moet uitleggen eigenlijk..

Dus dat!!

west schreef:
Hé joh, jellecomicgek72: leg eens uit dat stopwoordje van je, dus dat!!

Jelle geeft mij gewoon gelijk, want dat heb ik overigens ook: gewoon gelijk.

thgryda schreef:

Je moeder is vet tot heel vet.

avatar van Bedorvenkebab
Zoooooo. Pik je dat, thgryda?

Overigens, Hell & She don't know why she love it zijn echt puike nummers zeg.

Slowgaze schreef:

Jelle geeft mij gewoon gelijk, want dat heb ik overigens ook: gewoon gelijk.

Je moeder is vet tot heel vet.

Rode Wijsneus!

avatar van Appels123
Ben hier eigenlijk niet zo kapot van. Staan zeker een paar goede nummers op, maar heb na 2 keer beluisteren eigenlijk geen enkele zin om het album nog een keer op te zetten.

avatar van Elohim
thgryda schreef:
Toch wel ongeveer de lijst die ik ook zou willen brengen. Daarnaast is Blueprint niet te missen in die lijst! Respect the Architect was heerlijk! Zo ook String Theory, een album waar ik nog steeds van ga watertanden als ik het hoor (die skills! )

Heb hier geen hoge verwachtingen van eigenlijk. Wat ik gehoord heb klonk weinig enthousiast op evenredige instrumentatie... Maar ik ga het toch proberen!

avatar van thgryda
String Theory en Blueprint heb ik nog niet beluisterd, vandaar...

Bedorvenkebab schreef:
Zoooooo. Pik je dat, thgryda?

Overigens, Hell & She don't know why she love it zijn echt puike nummers zeg.

Ik pik helemaal niks, die jongen heeft zijn lunchgeld op school al genoeg mogen afgeven...

avatar van jassn
Vergeten jullie zomaar ratking?

ik vind dit album alvast beter dan The Family Sign

thgryda schreef:

Mooie comeback, zoon. Ik moest hardop lachen.

avatar van -marco-

Dubbele post. Was nl. door Dakduivel geplaatst bij artiest berichten ? Atmosphere

Desalniettemin een interssant stukje