Prince - 3121 (2006)

1. 3121 (4:31)
  2. Lolita (4:06)
  3. Te Amo Corazón (3:37)
  4. Black Sweat (3:12)
  5. Incense and Candles (4:05)
  6. Love (5:46)
  7. Satisfied (2:50)
  8. Fury (4:02)
  9. The Word (4:12)
  10. Beautiful, Loved and Blessed (5:43)

met Tamar

11. The Dance (5:21)
  12. Get on the Boat (6:19)
Dielie schreef:
'Te Amo Corazón' ga ik nog veel draaien op zomerse avonden, damn, mooi nummer ook

En helaas het enige mooie nummer van dit album....

Ruudf schreef:
Zag zojuist zijn optreden op de Brit awards... wat een fenomenale show zag!!! Ongelofelijk, blijkt maar weer dat die man is geboren om op het podium te staan!!

Gemist, van mij mag je deze dingen best wel even van te voren aangeven hoor

avatar van Ruudf
ilse.nl schreef:

Gemist, van mij mag je deze dingen best wel even van te voren aangeven hoor

Ja, inderdaad. Had ik wel kunnen doen eigenlijk. Probeer het concert te downloaden. Heb ik ook gedaan. www.mininova.org

Dit is echt weer de oude prince zoals je hem kent van de cd's Purple Rain en de ondergewaardeerde The Gold experianse het is egt weer een topertje en dat zie je ook wel aan het cijver gemiddelde waar hij nu op staat.
het is gewoon een ''musthave'' voor iedereen die van muziek houdt

opmerkelijk dat de mensen hier ''Get on the boat'' het beste nummer vinden, terwijl op de ''Prince-hyve' @ hyves.nl Get on the Boat de meest gehate song is.
Kwestie van hate it or love it?

avatar van Reijersen
Ga dit album steeds meer waarderen. Gooi hem een halfje omhoog naar 4 sterren.

Nog even een tip voor de Prince-liefhebbers: probeer eens muziek van Van Hunt uit.

en

Ik weet niet of het goed gaat zo ik hoop het wel.
Veel kijk plezier....

avatar van Yak
Yak
Belachelijke homofobe opmerkingen verwijderd.

Yak schreef:
Belachelijke homofobe opmerkingen verwijderd.

Dit soort users voegen niets aan deze site toe met zulke achterlijke opmerkingen.

Relax
Eerste keer dat ik dat zei dus doe aub chill...

Relax schreef:
Eerste keer dat ik dat zei dus doe aub chill...

En dat was 1 keer te veel. Denk voortaan na voordat je wat zegt.

fastpulseboy
hmmm wordt wel erg benieuwd naar de opmerking nu.....
hahaha
ik vind het een erg fijne plaat......weer veel leuker dan de vorige. het titelnummer kan ik 10 keer achter elkaar horen zonder verveling behalve die laatste uitsmijter...It's coming down yall...like the wall in berlin, welke naar mijn mening een beetje misplaatst is.

Relax
Eerste indruk op dit album is wel positief van mijn.
Alleen dat nummer die hij op de TV heeft uitgebracht als single is beetje vals nummer.
Al die andere zijn veel beter, ff vaker luisteren voordat ik rate.

Niet echt mijn soort muziek, maar er zitten wel goede liedjes bij.

2.5 sterren

nia
IK weet niet wat hij doet, maar het lijkt alsof de beste man alleen maar jonger en beter wordt.
Dit album vind ik echt te gek.
Ook omdat hij veel vocals en instrumenten zelf zingt en bespeelt. Dit is een rasartiest die niet kapot te krijgen is.
Iemand die het vak muziek nog verstaat en goed ook. Hij is geen artiest voor het geld maar puur en alleen om de liefde voor het vak en zo hoort het.
De nummers Lolita, Black sweat, Incense and Candles, love, the word en get on the boat are my faves.
Maar het nummer Love en Black Sweat vind ik de absolute toppers.

avatar van Discoverme
Lees de recensie op http://leesmaarlachmaar.blogse.nl
4****

avatar van laboomzaa
Eindelijk weer eens een "oudewetse" Prince album!!

Get on the boat is echt het beste nummer van Prince die ik tot nu toe gehoord heb. Wat een feestnummer! Hoe lekker! Hoe....funky! 5 sterren voor get on the boat! Hoe kan je een album afsluiten? Gewoon door het beste voor het laatste te bewaren!

Jaap_4_always schreef:

Zo Jaap, ben ik het even met je eens: geweldig nummer, ouderwets lekker album: 4,5*

Het kan vast ouderwets aanvoelen ja...Ik heb dit album gekocht precies een week geleden. Ik ben er heel blij mee! Ik geef er nu 4 sterren voor maar het kan misschien nog meer worden. Ouderwets? Tja...ik ben niet van de generatie van Cab Driver, Purple Rain, 1999, Sign of the times etc...

Maar ja, Prince heet ook weer Prince. Dat achterlijke onuitspreekbare symbool is niet meer zijn echte naam...gelukkig maar! Zijn mindere albums komen uit het tijdperk met dat symbool....hij is nu dus in feite ouderwets aan het doen....en dat mag hij blijven doen!

Davez
Prachtig album, een 4 tal heerlijke nummers waaronder 3121, te amo corazon, black sweat, love , lolita.

Inderdaad een prachtig album van Prince, eindelijk!Het was voor mij geleden sinds Diamond and Pearls.

avatar van FunkStar
Na een paar mislukte albums van Prince, kwam 3121.
Ik was echter, naar aanleiding van alle positive geluiden, wel heel erg geinteresseerd in 3121. Het is een strakke funky cd geworden, die werkelijk spectaculair opent met titeltrack "3121". Lolita is grappig, Black Sweat is funky, en zo zijn de meeste liedjes best wel in orde, maar het is voor mij niet scherp genoeg, teveel R&B en te weinig rock en psychedelica.

Nicci
Davez schreef:

dat zijn er 5 . . . . maar inderdaad, wel lekkere nummers!

avatar van Reijersen
- vocale pepers

Neem een glazen schaal en 'smooth' deze in. Begin met het zakje 'pop' en 'funk'. Even roeren zodat ze goed samenvoegen. Één klein snufje 'rock' en onder het roeren door een theelepel 'R&B'. Verpulver de 'soul'-pitten en voeg deze toe aan geheel. Even aan de kook brengen en 2 á 3 minuten door laten koken. Voeg uiteindelijk 'vocale' pepers toe en leg uiteindelijk bovenop de 'muzikaliteits'-saus. Een 53 minuten in de oven en je eigen 4-sterren maaltijd is klaar.

Serveertip: op een CD serveren.

Oke, het heeft niet direct met deze plaat te maken, maar ik heb zojuist het, voor een Prince fan toch wel schokkende, nieuws gelezen dat His Royal Badness zijn gitaar aan de wilgen gaat hangen.
Dit omdat hij zich zou gaan richten op zijn (Jehova) geloof.
Er wordt gesproken over 21 afscheidconcerten in London.
De preciese lokatie weet ik niet (een paar keer wembley zou leuk zijn).

Ik begon me net af te vragen of er al een opvolger aankwam voor deze (voor Prince begrippen) al weer oude plaat.
En kom aub eens met een kwalitatief GOEDE live registratie op dvd (huidige Vegas concerten?) en liefst ook een officiele uitgave van Lovesexy Dortmund '88.

Persoonlijk geloof ik niet dat hij het lang volhoudt om geen muziek te maken.
Daar is deze rasmuzikant veel te creatief voor, en het bloed kruipt...

Of is de wens hier de vader van de gedachte?

edit: het berichtje kwam uit de Telegraaf, dus misschien is het allemaal maar zeer tijdelijk
Het goeie nieuws is i.i.g. dat hij in de buurt komt.

P. de Clown schreef:

Lees mijn bericht op de discussie pagina en zie dat het meevalt: haal diep adem en relax (als ik het goed begrepen heb treedt hij dit jaar verder niet meer op, dus Nederland kan het ook vergeten voor wat betreft optredens)

Dit soort berichten horen inderdaad niet hier maar op de discussiepagina.

Leuk die discussiepagina! Weer wat geleerd.

avatar van luc011190
Reijersen schreef:

Leuk

Reijersen schreef:

Serveertip: op een CD serveren.

Wel jammer dat hij tijdens het bakken van de "The rainbow children" de hele zak jazz er al ingegooid heeft, waardoor hij nu bijna niks meer over had.
Gelukkig heeft hij de hele bijkeuken vol staan met een paar pallets funk, waardoor hij altijd wel iets lekkers kan voorschotellen (3121, Lolita , Get on the boat).