Prince - 3121 (2006)

1. 3121 (4:31)
  2. Lolita (4:06)
  3. Te Amo Corazón (3:37)
  4. Black Sweat (3:12)
  5. Incense and Candles (4:05)
  6. Love (5:46)
  7. Satisfied (2:50)
  8. Fury (4:02)
  9. The Word (4:12)
  10. Beautiful, Loved and Blessed (5:43)

met Tamar

11. The Dance (5:21)
  12. Get on the Boat (6:19)
avatar van Marty McFly
aERodynamIC schreef:
Nederland is een van de weinige Europese landen die alle tours van Prince in Europa heeft mee mogen maken (vanaf de Dirty Mind tour: waar hij sowieso maar 4 Europese landen aandeed, waaronder Nederland dus).

3 landen: UK, Frankrijk, Nederland...

Marty McFly schreef:

3 landen: UK, Frankrijk, Nederland...

Klopt (dacht even dat ie ook in Stockholm stond, maar daar opende hij de Sign of the Times Show een paar jaar later).

VanDeGriend schreef:
Mwah...dat zal allicht niet nee, aan de andere kant zie/hoor ik tot nu toe echter ook niet heel veel concurrentie. Op eerste gehoor een zeer behoorliijke plaat.

Wel storend is inderdaad al die dubieuze 5 sterren stemmers. Is daar nou niks aan te doen ?

Waarom?? Dit album verdient gewoon 5 sterren!!

Waarom?

Users die zich hier alleen maar laten zien om dit album 5* te geven, weer verdwijnen, en verder helemaal niks meer laten horen worden door mij niet serieus genomen. Sorry.

Nicci
ben benieuwd wat je aan Sign o the times geeft als je 3121 al 5 sterren geeft . . . .

Toen ik het nummer 3121 hoorde dacht ik "dit wordt weer een leuk muzikaal avontuur". Het lukt Prince steeds weer om mij te verrassen vandaar dat ik hem 5 sterren heb gegeven. Ik vind hem geniaal.

En gaan we dan ook nog andere stemmen hier zien????? (En niet alleen voor Prince).

avatar van musicfriek
ehm je hebt hem een 0,5 ster gegeven...

ilse.nl schreef:
Het lukt Prince steeds weer om mij te verrassen

En dat is nu juist wat Prince al zo'n 15 jaar niet echt meer doet bij mij.
Als je heel objectief bent moet je dat ook wel met me eens zijn. Ik volg de man daarvoor ook iets te lang nu.
Niet dat dat erg is, want er zijn maar weinig artiesten die hem ook maar enigszins na kunnen doen op dat gebied, maar met dit album verrassen? Nou nee.
Ik ben al blij dat ie leuker is dan Musicology

Beste Crew,

Ik moet je als echte prince fan er toch op wijzen dat er maar weinig artiesten (behalve Zappa) zo divers zijn dan Prince. Ik weet niet of je al het werk kent maar luister eens naar Rainbow Chlidren, C-note, Xpectation, One night Alone, Kamasutra... Als dit niet divers is..

Groeten
Pieter

payay schreef:
Beste Crew,

Groeten
Pieter

Doel je nu op mij? Vanaf 1984 Prince fan (enorme collectie concerten op tape, bootlegs, veel concerten gezien incl. aftershow etc.)???

Volgens mij lees jij mijn berichten totaal niet goed!
Je hebt mij nooit horen betwisten dat de man niet divers is (ik ken genoeg werk van de man, zowel zijn legaal verschenen werk als illegaal verkrijgbare).
Sterker: ik verdedig deze artiest daar graag in.

Maar je kan toch niet beweren dat dit album ook maar enigszins nieuw is. Het is eindelijk weer een album waar ik echt plezier in heb, maar nieuw???
Live blijft de man op top-nivo, en dat is nooit anders geweest, ook in zijn mindere periode niet. Maar dat is wat anders dan zijn studio-werk.
Ik vrees dat ik door de jaren heen ook wat kritischer ben geworden en zeker geen slaafse fan meer te noemen val.

Lees graag al mijn opmerkingen wat beter

avatar van HiLL
Stond net een half uurtje in de Plato en deze plaat stond aan. Klonk goed! Lekker funky hier en daar, soms wat glad maar och het is Princess dus ja. Toch maar eens wat pindakazen.

Helemaal eens met aERodynamIC. Ten tijde van 'Purple Rain', 'Around the world in a day', 'Parade', 'Sign of the times', lag ik bij verschijnen alweer kwijlend voor de deur van de platenzaak om de nieuwe (ja, ja, toen nog) LP te bemachtigen. Weirde single B-kantjes verzamelen, 12" mixen.
Iedere plaat met weer nieuwe hoogtepunten, net weer wat andere invalshoeken, oftewel verassingen.
Toen kwam de gedachte 'eens kijken of het deze keer weer wat is geworden' echt niet in me op, ik was er zeker van dat het geweldig zou zijn.
Jammergenoeg lijkt het vaak alsof Prince niet muzikaal is meegegroeid met zijn tijd en hij te hard probeert om iets 'hips' te maken. Helaas krijg je dan van die slappe r 'n b aftreksels als 'Incense and candles' of
'Beautiful, Loved and Blessed'.
Vroeger was hij een vernieuwer die navolging vond bij andere artiesten. Nu streven artiesten hem vaker voorbij met zijn eigen invloeden dan dat hij zelf vooraan loopt(luister eens naar het geweldige 'Voodoo' van D'Angelo, ook alweer wat ouder maar wel de beste Prince-plaat van de laatste jaren die Prince zelf niet gemaakt heeft).
Het te gekke aan '3121' is dat Prince op veel nummers eindelijk weer eens doet waar hij altijd zo goed in was. Het 'Camille'-stemmetje van de openingstrack, het vette 'Nasty girls'-achtige ritme van 'Black sweat', de lekkere naar Eric Leeds klinkende blazers die steeds weer opduiken.
Gewoon doen waar hij zo goed in is zal dan niet meer verassen maar klinkt wel weer eens verdomde lekker. Deze plaat doet me eindelijk weer verlangen naar meer.

Nicci
Kyran schreef:

'Beautiful, Loved and Blessed'.

met de rest van je post kan ik meegaan, maar hier ben ik het niet mee eens. af en toe geeft prince er blijk van naar MTV te kijken (bijvoorbeeld de 2 nummers die je noemt), maar over het algemeen heeft hij de afgelopen 10 jaar toch vrij avontuurlijke platen gemaakt. niet allemaal even geslaagd, maar geen knieval voor 'wat toevallig op dat moment hip is'. NEWS, Rainbow children, musicology en 3121 zijn allemaal anders en geen van allen 'hip'.

Ik vind 2 "avontuurlijke" platen over zo'n 15 jaar niet echt veel als je beseft dat hij er in de jaren '80 de één na de andere afleverde met tussenpozen van telkens een jaar.
En met die 2 doel ik dan op N.E.W.S. en Rainbow Children.
Dat is vrees ik ook het probleem: we zijn te veel verwend in die tijd
Dat ie wel nog alleraardigste albums heeft uitgebracht staat buiten kijf....... (zelfs de kliekjes cd's van de jaren '90 zijn zo slecht nog niet).

Ach, 'Hip' is misschien ook niet het goede woord. Beetje van die 'ik wil iedereen tevreden houden' muziek in plaats van 'ik doe lekker wat ik zelf goed vindt en kan me niet schelen wat anderen vinden'.
Prince was eerst een muziekgenre op zich, vandaar de term 'Prince-invloeden' in de muziek van andere artiesten. Maar die term verwijst dan wel naar de Prince van de jaren '80, het lijkt of hij er sindsdien zelf weinig origineels aan toegevoegd heeft.
Hij lijkt nu meer naar andere invloeden te zoeken dan zijn eigen en dat pakt vaak niet zo interessant uit (alhoewel het meer jazzy-geluid hem wel goed lijkt te passen). We (?) kijken nu zelfs bij hem naar de beroemde Prince-invloeden van weleer...

avatar van Ruudf
Kyran schreef:

Ik ben het hier helemaal niet mee eens. Ik vind 3121 eindelijk weer eens echt een NIEUWE Prince. Veel meer bijvoorbeeld dan Musicology en Rainbow Children (wat ik overigens een geweldige plaat vind, maar dat vind ik toch meer in het teken van de jazz staan, het was naar mijn mening niet echt vernieuwend)
3121 is voor mijn gevoel een hippe plaat waar Prince inderdaad nergens de klasse haalt van zijn glorietijd, maar ik denk niet dat het redelijk is om dat te verwachten. En om ieder nieuw album te gaan vergelijken met zijn onnavolgbare toppers is onzinnig. Die fantastische tijd is (helaas) geweest. Ik denk dat het beter is om zijn nieuwere albums als een nieuw hoofdstuk te zien.
En als ik 3121 opzich bekijkt, dan kan ik alleen maar heel blij en tevreden zijn.

Ruudf schreef:

Ik vind 3121 eindelijk weer eens echt een NIEUWE Prince.

Maar welk nummer is volgens jou dan nieuw? Ik hoor het echt in geen enkel nummer. Dat ik veel nummers weer ouderwets lekker vind is iets heel anders. Maar de vraag blijft wat is dan dat nieuwe?????

Ouderwets lekker, dat is precies wat ik eerder heb bedoeld met verrassend.
Ik maak eigenlijk nooit een vergelijking met andere cd's van Prince. Iedere keer is het ten eerste afwachten tot er nieuw werk komt en dan gewoon lekker luisteren......

En die fantastiche tijd van Prince is nooit "geweest" want als ik de cd Sing o'the times weer eens beluister dan waan ik mij weer bij [in mijn ogen] zijn mooiste concert.

Die fantastiche tijd gaat voor mij dus nooit voorbij.

avatar van Ruudf
aERodynamIC schreef:

Ik begrijp wat je bedoelt. Ik bedoel alleen dat de vernieuwing veel groter is dan op de latere albums die hij hiervoor uitbracht (musicology, raibow children, rave)
Neem bijvoorbeeld Black Sweat... vind ik een vernieuwing in de zin dat het een populaire moderne sound heeft die ik op veel latere albums mis. En de stijlen op 3121 hebben we inderdaad al gehoord, maar ik vind het in zijn totaal toch veel moderner en hipper klinken.
Maar inderdaad, voorheen (jaren 80) was de vernieuwing vele malen groter.
Ik heb het idee dat Prince zijn stijl op 3121 wat heeft opgepimpt. Maar nogmaals, zo vernieuwend als zijn jaren 80 werk is het nergens.

teutoon
Black Sweat vind ik toch wel erg makkelijk hoor, inderdaad een dreinerig R&B ding, maar misschien verandert het nog.

Weet iemand wat 3121 inhoud? Best wel vaag titel eigenlijk.

Maar voor de rest vind ik het wel een goed plaat. Vooral Black Sweat en 3121 vind ik goed. Ik luister meestal naar R&B en Hip-Hop dus is dit plaat wel goed voor tussendoor. Hij krijgt van mij 4 sterren.

engin schreef:
Weet iemand wat 3121 inhoud? Best wel vaag titel eigenlijk.

Het is het nummer van zijn adres in Hollywood Hills, waar regelmatig feesten en jamsessies gehouden worden

Verder was het ook de release-datum van Te Amo Corazon: Dec. 13 (12/13), 3121 achterstevoren dus.

En Black Sweat duurt 3 minuten en 12 seconden en deze kwam uit op 21 Maart (3/21).

echt een heerlijke cd, vooral 'Lolita', 'Fury' en 'Get on the boat' . draai hem elke dag minstens 3x. echt een juweeltje

avatar van kappottevic
prince IS back!!!!

Voor degene die zich niet meer kunnen laten verassen...je wordt ouder pappa!

Marcel²
In de winkel geluisterd dit album, en was niet slecht, vind ik. Grote kans dat ik hem gaat halen bij mediamarkt.

The word en Fury zijn voor mij tot nu toe de 2 beste nummers van 3121. Ik heb ze gedownload en misschien ga ik de cd wel kopen. Of voor m'n verjaardag vragen. Die sax in The Word....heerlijk funky en relaxed! En Fury is heftig en gewoon goed. Trouwens...de electrische gitaar in The Word is ook mooi....veelzijdige nummers. Ze doen me echt de indruk geven dat er flink over nagedacht is.

ok, ik ben officieel verliefd op dit album.