Prince - 3121 (2006)

1. 3121 (4:31)
  2. Lolita (4:06)
  3. Te Amo Corazón (3:37)
  4. Black Sweat (3:12)
  5. Incense and Candles (4:05)
  6. Love (5:46)
  7. Satisfied (2:50)
  8. Fury (4:02)
  9. The Word (4:12)
  10. Beautiful, Loved and Blessed (5:43)

met Tamar

11. The Dance (5:21)
  12. Get on the Boat (6:19)
Dazzled Kid schreef:
ok, ik ben officieel verliefd op dit album.

en? is het wederzijds?

Reijersen schreef:

en? is het wederzijds?

tja, dat is nog maar de vraag.. hij vind het volgens mij wel knus in mijn cd-speler.. want hij wil er maar niet uit!

Dazzled Kid schreef:

kluivie
Ik vond het helemaal niks sorry

kluivie schreef:
Ik vond het helemaal niks sorry

En wat vond je er dan niks aan?

Moet je dan ook nog meegeven: Prince is een artiest waarvan je de albums minstens 5x geluisterd moet hebben. Je meot er echt inkomen.

Jaap_4_always schreef:
Die sax in The Word....heerlijk funky en relaxed!

Er zit geen sax in 'The Word'. In het boekje staat namelijk dat Prince al de instrumenten in dit nummer speelt, en hij speelt geen sax.
Het is een sax geluid uit een synth of een virtueel sax plug-in instrument

hm eigenlijk is beautiful, loved & blessed ook echt een heel lekker nummer. prince zn stem klinkt daar echt heel lekker. in het begin had ik niks met dat nummer maar tis eigenlijk ook een heel relaxed nummer.. ik heb nog steeds 5 sterren staan en dat zal ook niet zo snel veranderen!!

Heb nog nooit een plaat van Prince goed gevonden, dus ik zal ook geen cijfer geven!

sebas__71 schreef:

Dan zal ik het album dan maar eens snel beluistern! Je weet niet wat je mist

In Amerika staat het album al op #1 in de billboard 200. Niet dat charts zo boeiend zijn, maar ik vind het wel enorm cool voor de man zelf. Het album heb ik nu een dag of wat in huis, en elke keer dat ik er naar luister klinkt het schijfje beter en beter. Het blijft elke keer weer super om met frisse oren een nieuw album van Prince tot je te laten komen.

avatar van Hans Brouwer
D3nnis78 schreef:

OK D3nnis78, ik geloof je op je ree-bruine ogen . Ik ga morgen naar de platenzaak om deze nieuwe Prince aan te schaffen.

Groeten, Hans

avatar van Jordy
Hans Brouwer schreef:

Groeten, Hans

Niet nodig Hans, je naam staat al naast je berichten

avatar van jowietje
Reijersen schreef:

En wat vond je er dan niks aan?

Dat verschilt per persoon

Ik luister nu naar The Word en hij is geweldig, ik luister met een koptelefoon en dan hoor je goed hoe het nummer in elkaar zit. Kan niet hoger dan een 5 geven maar anders deed ik het.

PNP
Mijn god, de Princejeuk is weer helemaal terug ! IK vond Musicology WEL goed overigens, lekker jazzy, maar 3121 is een beetje van al het goede in Prince. Het titelnummer heeft datzelfde hoge toontje dat in "My Computer" zit. Daar krijg ik nog steeds de positieve kriebels van. Leuk dat je klanken uit het verleden terug hoort komen in een album met fabrieksdatum maart 2006. Zelfs te amo corazon vind ik goed kunnen, lekker zoet, moet kunnen soms. Prince heeft nooit anders gedaan, een mierzoet nummer er tussen knallen op een album. Als hij wat aan zijn uitspraak doet mag hij van mij best vaker in het Spaans zingen. Dat Santana-achtige nummer (The World)mag er ook zeker zijn zeg... Ik ga mijn ogen en oren eens open zetten om te zien of de kleine grote man weer eens een concertje in de buurt gaat plannen. En dat gevoel is best lang geleden voor mij!

Mijn cijfer is het hoogst mogelijke! Het is niet voor niets dat het album in 1 x op de top staat in de VS.

May U life 2 see The Dawn

Een toch wel heel erg echte Princefan

PNP schreef:

Ik hoop het ook, maar vrees van niet. Zolang Prince die heup-operatie moet ondergaan en dat niet kan vanwege het jehova geloof zal hij waarschijnlijk geen tour plannen.
Maar je weet het nooit zeker met deze wispelturige man.

PNP
aERodynamIC schreef:

Maar je weet het nooit zeker met deze wispelturige man.

Ik vraag me af wat er allemaal wel en niet waar is van dat heup probleem. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me NOG niet in deze roddels verdiept heb hoor, maar mijn gevoel zegt dat het een hoog prive/story/weekend gehalte heeft.

Misschien zit ik er naast, hoop van niet....

OMG, OMG, I SAID OMG!! wat een cd!! heb hem net eigenlijk min of meer op de bonnefooi gekocht. kende enkel 'Black Sweat' als videoclipje,e n die vond ik wel leuk. had zo'n dringende behoefte aan iets nieuws dat zou swingen, zou raggen en zou erotizeren, en amaiaiaiai, hij doet het zeker. favorieten bij de eerste luisterbeurt zijn overduidelijk de opener '3121', 'lolita', 'black sweat', 'incense and candles', 'fury' en 'the word'. op een vreemde manier doet 'the word' me denken aan een vette climax van een akufen nummer; 'black sweat' klinkt als de neptunes in topvorm maar, dan met een mooiere stem dan pharrel's; 'fury' lijkt op een botsing tussen europe's uitgekauwde 'the final countdown' en een grillige 'isaac hayes' meets 'the hacker'; 'incense and candles' is daft punk met tien keer meer soul; '3121' gaat voor mijn gevoel terug naar mijn prince favo 'get off'/ rauw geil sexy en uiterst dansbaar..

geniale plaat.. een vroege notering in de 2006toptien voor mij.

nicolas
OMG! black sweat is echt zo'n sex-nummer!

shappy1010
Jongens ik ga deze halen, tering ik heb die Live in Las Vegas DVD vorige week gekocht en wat een concert wat een concert, wat ken die man spelen zeg. Ben erg benieuwd naar deze album, want ik heb ook musicology en die vond ik toch wat minder. Black Sweat single vind ik overginds toch ook minder, meer die kale Kiss sound, vind juist dat warme van Diamonds & Pearls erg mooi. ..maar de rest van de cd heb ik nog niet gehoord.

avatar van lebowski
Tja lastig om er iets over te zeggen. Verrassend goed dan maar, om te beginnen. Maar toch, wat moet je ermee, als je al vijf of zes betere albums van de man hebt en ooit in de Galgewaard twee uur lang met open bek en kippenvel hebt gestaan? Een paar sterke nummers (Black Sweat, Get on the Boat), voor de rest is het OK. Fury is trouwens geen citaat meer van Girls & Boys, maar bijna een kopie. Of hoor ik dat alleen? Lastig om een artiest te beoordelen die zijn gloriejaren duidelijk achter zich heeft, maar nog steeds aardige platen maakt. Alors: 3,5*

Jerra
Heerlijk album!!

avatar van VanDeGriend
Vanwege een kleine backlog in te beluisteren albums, nu pas aan deze toegekomen. Dat krijg je als je van de man al een stuk of 70 cd's in de kast hebt staan en de laatste jaren niet echt verwend bent geweest met hele sterke releases. Maar goed, om de verzameling compleet te houden, en natuurlijk om mee te dingen naar de te vergeven pirjs, uiteraard dit album aangeschaft. Om te merken dat ik een sterkere reflex heb om m op te zetten dan dat ik bij Musicology had. En dat vond al best weer een aardige plaat. Zonder nu direct te zeggen dat 3121 mn cd-speler niet meer uit komt.

Maar allez, ik ben (zo vroeg in het jaar, dat wel) nog geen sterkere releases in 2006 tegen gekomen. 3121 is gewoon een hele fijne plaat waarop Prince natuurlijk naar hartelust citeert uit eigen werk.

Hiermee onderscheidt hij zich nadrukkelijk van een ander jaren '80 fenomeen, Madonna, die juist heel sterk is in door anderen ingezette trends naar haar hand te zetten. Prince doet t helemaal zelf , heeft onmiskenbaar zijn eigen stijl weten vast te houden.

Dat de verrassing er daardoor wat af is, en t kippenvel van de Galgenwaard tijden (wie is er niet geweest ) niet herleven, tja, dat is jammer maar niet verwonderlijk. Als we deze plaat mochten beoordelen los van het referentiekader van oud werk, zou deze plaat met gejuich zijn ontvangen. Nu vinden de vele Prince fans alhier kennelijk, net als ik zelf, dat een lekker album is uitgebracht. Ik hou t voor nu even op 4*

avatar van lebowski
VanDeGriend schreef:

Tja, VanDeGriend, dat blijft gissen. Of zonder op te vallen in de uitverkoopbakken van FR Shop zijn beland.

Ik heb deze plaat met juist met zo veel aandacht beluisterd omdat de dhr. Nelson mij de mooiste concerten uit mijn leven heeft voorgeschoteld. Een voorkeursbehandeling zeg maar.

Soit, ik zet hem nog maar eens op

Edit: vergeet die 4 sterren niet uit te delen...

avatar van VanDeGriend
lebowski schreef:

Edit: vergeet die 4 sterren niet uit te delen...

Een welverdiende voorkeursbehandeling inderdaad. Zo werkt dat bij mij ook. En ook in mijn concertloopbaan zijn de optredens van Prince, zonder noemenswaardige concurrentie, de allermooiste geweest

De 4 sterren zijn uitgedeeld, thanks

VanDeGriend schreef:

Ik doe mee: dank u Prince voor de mooiste concerten in mijn leven

aERodynamIC schreef:

Ik doe mee: dank u Prince voor de mooiste concerten in mijn leven

kan niet anders dan mee doen Prince

[Als Prince dit leest komt hij toch zeker snel naar Nederland]

ilse.nl schreef:

[Als Prince dit leest komt hij toch zeker snel naar Nederland]

Prince op MusicMeter, dat zou wat zijn.

avatar van Dielie
luister nu naar een willekeurig nummer "Beautiful, Loved and Blessed"

damn, mooi

Bij Musicology had ik zo nog mijn twijfels maar nu weet ik het zeker... PRINCE is BACK. Funk vanuit de onderbuik, Vette Grooves,...en de sex spet ervan af. Right on!!!!! Prince Rulezzzzz