Fink - Hard Believer (2014)

Folk / Rock
Label: Ninja Tune

1. Hard Believer (5:25)
  2. Green and the Blue (6:05)
  3. White Flag (5:03)
  4. Pilgrim (7:02)
  5. Two Days Later (5:40)
  6. Shakespeare (6:18)
  7. Truth Begins (5:04)
  8. Looking Too Closely (5:10)
  9. Too Late (4:15)
  10. Keep Falling (4:29)
  11. Hard Believer [Denmark Street Session] * (5:46)
  12. Green and the Blue [Denmark Street Session] * (4:33)
  13. Pilgrim [Denmark Street Session] * (5:42)
  14. Truth Begins [Denmark Street Session] * (5:08)
avatar van blur8
Zeer wisselend album met heer goede songs en nietszeggende vullers zij aan zij.
Mijn eigen compilatie playlist bevalt prima.

avatar van Alicia
Als er ergens folk bij staat, is Alicia in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat staat voor haar bijna gelijk aan saai en ouderwets. Natuurlijk is dat onterecht, want sommige albums zijn te mooi om er zomaar aan voorbij te lopen. Je moet er even voor gaan zitten en dat doet Alicia net iets te weinig. Echter... naar het laat aanzien zal Fink geen echte potten gaan breken bij deze dame. Maar slecht is het allerminst.

Gelukkig staat Fink vanaf nu wel in haar balboekje genoteerd.

Ik heb het namelijk gezien! Hoeistmogelijk!

daarom geen waardering Alicia??

Nog even bedenken, Nico!

Ik ben benieuwd

avatar van Alicia
Door het prachtige nummer "Pilgrim" is er toch een pot gebroken!

Alicia schreef:
Door het prachtige nummer "Pilgrim" is er toch een pot gebroken!
Mooi dat je er voor openstaat. Ik kan je de voorganger Perfect Darkness ook erg aanbevelen (zie mijn top 10 )

avatar van perrospicados
Afgelopen weekend de vinyl versie aangeschaft en zo hoort het: prachtige hoes met fraaie fotografie waarbij echt aandacht is besteed aan het artwork voor dit formaat. Hulde!
En natuurlijk lijkt de vinyl versie dan veel beter te klinken dan de Spotify playlist

avatar van dynamo d
Verwarrend dat er over die 2e cd geen enkele informatie staat. Zijn dat de Denmark street sessions die op MuMe vermeld staan?

avatar van Alicia
Zojuist Alicia erop betrapt dat deze Fink toch wel erg vaak gedraaid wordt.

Omslag, overstag, ommezwaai!

avatar van zaaf
Dat is mooi Alicia. Ben je er al aan toe om die mooie catalogus verder te ontdekken?

FRIPI
Fink is toppie en ook de rest is mooi.

avatar van Alicia
zaaf Zeker... "Perfect Darkness" is aan de beurt.

avatar van zaaf
mij benieuwen. .. lees ik daar dan wel tzt....

avatar van janneman
ALbum hield me uit mijn middagdutje van de opwinding. Nu een 4.5 en dat beloofd wat nog. Morgenvroeg met ochtendstemming eens weer luisteren. Dan weer kippenvel dan een 5.0

avatar van JohnnyVergerFan
Nog niets ingeboet sinds de release. Sterker, ik vind 'm nóg beter. Verraderlijk bijna, zo goed. Als je de nummers gaat ontleden denk je, hoe simpel kan het zijn. Veelal repeterend maar steeds weer op het juiste moment een extra laag of versnelling. Vooral Pilgrim is een treffend voorbeeld. Heerlijk!

Ik blijf een (Hard) Believer.

avatar van beachlicious
Een voor mij iets minder album in de reeks platen van Fink maar dan wel weer met voor mij zijn beste (live-)nummer Pilgrim. Dat is m.i. top 2000 materiaal!