Pink Floyd - Meddle (1971)

Label: Harvest

1. One of These Days (5:56)
  2. A Pillow of Winds (5:13)
  3. Fearless (6:08)
  4. San Tropez (3:43)
  5. Seamus (2:15)
  6. Echoes (23:27)
avatar van rudiger
Ik ook , helemaal mee eens Kaztor , Echoes is een fenominaal stuk muziek , One Of These Days geweldig en ook A pillow Of Winds vind ik een great song .
Kortom ik ga dit album verhogen naar 4,5 point .

Sstttt
Geef mij Fearless maar. Aan het einde van Fearless is het in het stadion van F.C. Liverpool opgenomen "You'll never walk alone" te horen. Nu begrijp ik waarom Dirk Kuyt zo graag bij deze engelse club wil voetballen.

avatar van rudiger
Ja Fearless , die was ik vergeten , blijft alleen dat vervelende Seamus over waar ik niks mee kan , weet iemand misschien hoe ze op het idee zijn gekomen om dat Liverpool lied erin te betrekken.?

DonDijk
Is Roger Waters geen Liverpool-fan?

avatar van Gerards Dream
Alleen al voor Echoes 5 sterren, de rest krijg je er min of meer gratis bij. Een koopje toch.

avatar van ricardo
Ok 5* alleen al voor Echoes, maar wat vind jij One Of These Days waard dan Gerards Dream? dat nummer vind ik nog net iets beter dan Echoes, maar dat zijn voor mij ook wel de 2 nummers waar het voornamelijk om gaat. met de rest heb ik toch echt minder mee.

avatar van Gerards Dream
One of These Days is ook een zeer goed nummer. In dat geval zou je eigenlijk 6 sterren moeten kunnen geven. Maar helaas kan dat niet. Voor overige informatie hierover kun je het beste mijn bericht van 11 augustus 2008 lezen.

Father McKenzie
Yeah... One of these days I'm Gonna cut you into little peaces...

echte horror!

topplaat!

Gerards Dream schreef:

Inderdaad , maar One Of These Days is natuurlijk ook van absolute klasse , alleen Seamus vind ik dat je er gratis bij krijgt .
Maar ik ga me niet druk maken om zo`n 2 minuten op dit album waar ik niks an vind.
Echoes heb ik vandaag 3x in z`n geheel gehoord , dan is er al zo`n anderhalf uur om van de dag , wereldnummer.

avatar van ricardo
Ik vind One Of These Days misschien wel het allerbeste PF nummer ooit, super nummer gewoon. Ik vind deze misschien ook wel 5* waard,maar er staan ook een aantal mindere nummers op voor mij, waardoor ik een half punt in mindering moet brengen.

stuart
Ik vind dit toch een wat minder album m.i. in vergelijking met de "grote drie" die hierna kwamen. One Of These Days en Echoes zijn wel de prijsnummers van dit album, hoewel ik Echoes qua compositie de beste vind; de rest steekt hier toch wat bleekjes bij af. Echoes moet het echter mede van de sfeer hebben, wat op zich ook een belangrijk aspect is.(dat is het hier zeker)

haveman
Heb aardig wat commentaren gelezen hier.

Vrijwel iedereen heeft het hier over One of these days en Echoes. De andere nummers worden benoemd als opvulling of er wordt gezegd dat je die er gratis bij krijgt. Toch geven zoveel mensen dan een 4 of vaak nog hoger.

Ik vind die twee nummers ook erg goed, maar dan staan er toch echt nog 4 nummers op die een stuk minder goed zijn. Met voor mij Seamus als absoluut dieptepunt.

Vandaar een 2.

avatar van Gerards Dream
Liefde maakt blind. Dat "zie" je maar weer.

avatar van Smiechtel

avatar van Gert P
haveman schreef:
Met voor mij Seamus als absoluut dieptepunt.

Is ook mijn dieptepunt hier op het album hoor. Hadden ze er beter ook afgelaten

Smiechtel schreef:
Ben ik de enige die San Tropez een heerlijk fris nummertje van formaat vind?

Nee hoor, dit hele album is steengoed. Daar hoort San Tropez vanzelfsprekend bij.

Smiechtel schreef:
Ben ik de enige die San Tropez een heerlijk fris nummertje van formaat vind?

Nee hoor , wel als jij Seamus had opgenoemd was jij de enige en werd je als gek verklaard.

avatar van ricardo
San Tropez en Seamus zijn de enigste 2 echte missers op dit album voor mij, Fearless en A Pillow Of Winds zijn nog wel aardig maar geen hoogvliers hierop. Dit album zou je in 3 delen kunnen opsplitsen,met de slechte nummers Seamus en San Tropez die samen 2* waard zijn en met de middenmoot klasse nummers Fearless en A Pillow Of Winds die ik 3.5* waard vind en met de absolute top van Pink Floyd Echoes en One Of These Days die ik absoluut minimaal 5* waard vind, in dat oogpunt gezien is deze voor mij geen 5* waard en eigenlijk ook geen 4.5*. ik geloof dat ik 4* eigenlijk perfect vind passen voor mij bij dit album.

avatar van rudiger
Het komt er eigenlijk op neer dat 40.04 minuten erg goed zijn en 5.58 slecht is , dus 1/9 deel is minder .
De waardering hoort dus tussen 4 en 4.5 te zitten.

stuart
Nee, kijk het zit zo ; voor Echoes en One of These Days 4*, Fearless en Pillow 2,5* en die 2 korte 1,5* voor de moeite en dat verrekend met de duur kom ik dan op 20:6=3,33, afgerond naar boven 3,5 *

avatar van rudiger
Rekenwonder! Werk jij soms bij de belastingdienst ?

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.

rudiger schreef:

Inderdaad ik denk dat er weinigen zijn die Seamus geweldig vinden. Ik in ieder geval niet: mijn inziens een totaal overbodig nummer van een schitterende album met zowel hele spannende nummers als Echoes en One of these days, maar ook lekker relaxte nummers (type San Tropez).

avatar van kaztor
Dat 'plaat opsplitsen in nummers' vind ik zo onzinnig.
Kijk toch naar de plaat in z'n geheel, dan zie je toch echt het eerste echte meesterwerkje voor deze band!

avatar van Gerards Dream
Juist, zie een plaat als krentenbol. Er zal wel een krent tussen kunnen zitten die minder smaakt, maar in het geheel valt dit niet op.

avatar van royh
Volledig met jullie eens, dat je een album als geheel moet zien en niet als losse nummers, zeker bij een albumband als Pink Floyd. Toch skip ik bij twee Pink Floyd albums altijd een nummer: Seamus op Meddle & Several Species op Ummagumma, om de simpele reden dat ik beide nummers niet om aan te horen vind. Dat neemt overigens niet weg dat ik een groot Pink Floyd liefhebber ben.

avatar van Gerards Dream
Skippen doe ik eigenlijk nooit en de programmeerfunctie op de cd-speler gebruik ik zelden. Die hebben voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Het doet mij denken aan met een pot verf bij de Nachtwacht zitten en een detail wat je niet zint met een verse lik verf weg te werken. De kunstenaar of componist heeft wel wat bedoeld met het mindere. Nu is de gebruiker aan zet om het een plaats te geven. Seamus is welicht de ondergaande zon die je niet wil zien, maar hij is wel nodig om sfeer in het doek te brengen.

avatar van PinkEclipse
Goed gesproken 'Gerards Dream'. (prima voorbeeld: De Nachtwacht)
Een album draai je en beoordeel je in z'n geheel. Dit geldt zeker voor albums van Pink Floyd.

PinkEclipse schreef:

Ik denk dat iedereen dat doet, ook met Meddle. Het kan dan wel een conceptalbum zijn, maar er staan toch echt 6 nummers op, ook al lopen die in elkaar over; anders had Pink Floyd dat vast niet zo op de de hoes gezet.

Gerards Dream schreef:

Je vergelijking vind ik heel mooi, maar ik ga geen nummers beluisteren die ik niet goed vind. Nagenoeg iedere artiest heeft mislukkingen op zijn of haar repertoire staan. Ook superband Pink Floyd heeft nummers aan het vinyl c.q. cd toevertrouwd, die achteraf gezien niet geweldig waren. Overigens respecteer ik je mening, nagenoeg alle albums die ik in bezit heb, beluister ik volledig van begin tot eind.

Kent iemand van jullie trouwens de MFSL gold disc versie van Meddle ? Die klinkt echt heel goed.