Anathema - Distant Satellites (2014)

Label: KScope

1. The Lost Song [Part 1] (5:53)
  2. The Lost Song [Part 2] (5:47)
  3. Dusk (Dark Is Descending) (5:59)
  4. Ariel (6:28)
  5. The Lost Song [Part 3] (5:21)
  6. Anathema (6:40)
  7. You're Not Alone (3:26)
  8. Firelight (2:42)
  9. Distant Satellites (8:17)
  10. Take Shelter (6:07)
  11. The Lost Song [Part 1] [Acoustic in Session - Liverpool Parr Street Studios] * (5:53)
  12. Ariel [Acoustic in Session - Liverpool Parr Street Studios] * (4:05)
  13. The Lost Song [Part 3] [Acoustic in Session - Liverpool Parr Street Studios] * (4:31)
  14. Firelight [Acoustic in Session - Liverpool Parr Street Studios] * (2:16)
  15. Anathema [Live at Liverpool Cathedral] * (7:15)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Tha)Sven schreef:
Ze gaan wel hard de laatste jaren zeg, maar ik klaag niet.
Mag ook wel. Na 7 jaar stilte tussen AND en WHBWH (Hindsight bij deze even niet meegerekend, gezien deze bewerkingen bevat van oud materiaal), hebben ze wat goed te maken !

avatar van feenah
Aan de eerste twee tracks te horen was de inspiratie op en hebben ze een WS II opening gefabriceerd.
Het klinkt alsof ze telkens weer datzelfde trukje uithalen. Misschien is dit de cd te veel.
Dit is enkel mijn eerste indruk; kan dus nog veranderen, maar ik vrees ervoor.

avatar van rafke pafke
Je hebt de eerste 2 nummers reeds kunnen beluisteren?

avatar van feenah
Ja, ik heb gisteren de promo binnen gekregen.
Ergens voorbij het midden van de cd hebben ze de electronische beats ontdekt. Weer een stap dichter bij coldplay.

Ben hier zeer benieuwd naar. Vond WS hun beste plaat ooit. Zou idd wel jammer zijn als dit een herhalingsoefening bleek. Dat is iets waar ik de band nooit eerder op heb kunnen betrappen.
Ik verwachtte al dat ze na The Storm Before The Calm nog wat meer de elektronische weg op zouden gaan. feenah, kun je ons iets vertellen over wat we mogen verwachten van het nieuwe werk?

avatar van feenah
Deze keer hebben ze ervoor gekozen kalm te beginnen om daarna open te barsten . Maar het is, volgens mij, allemaal ietsje minder dan WS. Anathema, de track, mag er wel zijn

YouTube - Anathema - The Lost Song part III

The Lost Song part 3, toch weer een andere sound als Weather Systems. Dit wordt weer goed!

avatar van Tha)Sven
Valt erg tegen vind ik, maar goed we zullen zien.

avatar van Boris1
Minder zoet als WS, bitter als WHBWH.....

avatar van LZA
LZA
Ze hadden dat nummer beter "Repetitive Part III" kunnen noemen.
Behoorlijk saaie bedoeling zeg. We wachten af...

avatar van rafke pafke
Mij bevalt dit eigenlijk stukken beter dan "The Beginning and the And" wat destijds het eerste nummer was van WS dat ik te horen kreeg.

avatar van crosskip
Boris1 schreef:
Minder zoet als WS, bitter als WHBWH.....

Precies! Nog nu hopen dat ze deze lijn voor het hele album door hebben getrokken.

avatar van rafke pafke
Een eerste review licht alvast een tipje van de sluier (maar, c'est en français):
Anathema : Distant Satellites [Review] | Inside The Pain - blog.insidethepain.com

Samples van alle nummers:
Amazon.com: anathema: MP3 Downloads

avatar van Fluvver
Dat nummer "Anathema", die piano manmanman, kan niet wachten!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Op basis van de geluid-fragmenten heb ik het idee dat de muziek toch enigzins in het verlengde ligt van Weather Systems. E.e.a. lijkt wel zweveriger en dromeriger over te komen. In ieder geval niet harder of intenser. Gevoelsmatig is dit gewoon weer het volgende hoofdstuk in het Anathema-verhaal. Een terugkeer naar een harder geluid zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Over het algemeen klinkt het allemaal wel weer erg sfeervol en mooi. Benieuwd dus!

Wel begin ik zo langzamerhand de indruk te krijgen dat ze qua songteksten in herhaling dreigen te vallen: 'I feel you....', 'not gonna leave you...', 'I dream of you...', 'I wish you we're here...', 'When you're gone...'... Het hoort er natuurlijk allemaal een beetje bij, maar wat meer variatie en diepzinnigheid binnen de teksten kan natuurlijk geen kwaad.

avatar van rafke pafke
Iemand op Last FM die het album al gehoord heeft wist dit over deze samples te zeggen:

None of the samples are really representative. There are some heavy guitar riffs in the album as well that you don't hear in any of these samples at all.

en ook nog:

It's totally different from anything they've done so far. Different than both WHBWH and WS as well.

avatar van JohnnyVergerFan
Nog 32 nachtjes slapen en we zullen het weten.....

avatar van JohnnyVergerFan
Danny stelt wel in een (redelijk) recent Amerikaans radiointerview dat deze Distant Satellites het slotstuk is van een trilogie (WHBWAH, WS en dus deze DS). Waarbij hij aangeeft dat de eerste 2 wel enigszins gelijkend zijn of of in elkaars verlengde liggen maar deze laatste toch wel weer anders is... Zolang we het nog niet geheel kunnen beluisteren valt er ook nog niets te beoordelen.
En blijft het vooralsnog een aanslag op mn geduld.

SoundCloud - Hear the world?s sounds

avatar van feenah
Mijn ding is het niet, ik ben nochtans een grote fan van de band. Ze hadden er beter een duo van gemaakt.

Hoe bedoel je een duo?

avatar van the crook
De nieuwe Anathema, ik ben een beetje bang voor een Alcestje...

JohnnyVergerFan schreef:

Hoe bedoel je een duo?

Voor mij blijft deze de cd te veel.
Gelukkig zitten er in de laatste twee nummers electronische beats, om toch voor een beetje afwisseling te zorgen

feenah schreef:
Voor mij blijft deze de cd te veel.

Je hebt het album al gehoord dan? Sorry, maar ik vind dit een vreemde opmerking voor een album dat niet eens uit is en ook nog niet geleaked is.

feenah schreef:
Ja, ik heb gisteren de promo binnengekregen.

Er wordt hier blijkbaar weinig gelezen van wat eerder werd geschreven.
Ik heb dus de promo binnengekregen.

avatar van Thin Air!
Je weet zeker dat die promo voor jou bedoeld was?

feenah schreef:
Er wordt hier blijkbaar weinig gelezen van wat eerder werd geschreven.
Ik heb dus de promo binnengekregen.

Ok, daar had ik blijkbaar over gelezen. Mogen we een volledige review verwachten?

Thin Air! schreef:
Je weet zeker dat die promo voor jou bedoeld was?

Hoezo?

avatar van Thin Air!
Meer in de zin van; ga je nog wat doen met die promo?
Goed of slecht het zou leuk zijn als je iets meer kan vertellen over het album. Voorlopig zijn we nog niet veel verder gekomen dan dat er wat nummers met electronische beats zijn en nog een paar losse opmerkingen.
Je zegt het album te hebben liggen dus daar gaan we dan maar van uit.

Begrijp me niet verkeerd feenah je bent uiteraard niets verplicht maar misschien kan je het nieuwe album wat meer PROMOten (good or bad)

avatar van musicborst
Ik heb nog helemaal niets gehoord en dat blijft totdat ik de hele cd in bezit heeft en gegarandeerd een uur lang onafgebroken kan luisteren.....