Genesis - Invisible Touch (1986)

Label: Virgin

1. Invisible Touch (3:26)
  2. Tonight, Tonight, Tonight (8:50)
  3. Land of Confusion (4:44)
  4. In Too Deep (4:57)
  5. Anything She Does (4:06)
  6. Domino (Medley: In the Glow of the Night / The Last Domino) (10:41)
  7. Throwing It All Away (3:48)
  8. The Brazilian (4:49)
avatar van Edjo
Ik heb het album nog maar eens uit de kast gehaald en ik moet zeggen dat er toch wel enkele zeer goede nummers op staan. Tonight, tonight, tonight en domino toch wel als mijn favorieten. Zeer de moeite waard en naar mijn mening het beste van Genesis na Peter Gabriel.

(sorry vergat bijna de smiley)

avatar van vigil
erwku schreef:

Hij drumt hier best goed, alleen door het electronische drumkit hoor je er haast overheen.

er overheen?? Hij drumt enkel maar met zo'n vreselijke electronische drum.

avatar van Tribal Gathering
Het album klinkt inderdaad erg jaren 80.

Maar Domino, Tonight (3*) en het instrumentale Brazilian zijn toch echt uitstekende nummers. Ook Anything she does, Land of confusion en het titelnummer kan ik prima hebben.

Alleen de twee ballads blijven mijns inziens wat achter.

Tribal Gathering schreef:
Het album klinkt inderdaad erg jaren 80.

Alleen de twee ballads blijven mijns inziens wat achter.

Throwing It All Away toch niet?
Sterk nummer vind ik dit ook!
Alleen...ja... In Too Deep is inderdaad het mindere nummer op dit album!

Ik heb dit album begin dit jaar gekocht. Tonight, Tonight, Tonight...maffe titel, maar wel goed nummer! Ik heb ook ooit de singleversie gehoord en inderdaad: de originele versie op de cd is veel beter. Domino vind ik ook klasse. En de afsluiter The Brazilian is gewoon helemaal top! Zou zeker ook op Duke kunnen staan, pure progressieve rock. Ik geef er 4 sterren voor, meer vind ik het niet waard.

Jaap_4_always schreef:

Leuke score toch voor dit album!???

Ja precies. Het is een aardig simpel album met lekkere muziek. Maar het is vooral gewoontjes en aardig pop-achtig. Als je dat vergelijkt met andere genesisalbums kom ik echt niet hoger dan 4 sterren. Dat is goed genoeg lijkt mij.

avatar van Poeha
Prima juist dat pop-achtige, beter dan al dat progressieve gedoe van Genesis in hun begin periode!

avatar van kaztor
Do you like Phil Collins? I've been a big Genesis fan ever since the release of their 1980 album, Duke. Before that, I really didn't understand any of their work. Too artsy, too intellectual. It was on Duke where Phil Collins' presence became more apparent. I think Invisible Touch was the group's undisputed masterpiece. It's an epic meditation on intangibility. At the same time, it deepens and enriches the meaning of the preceding three albums. Christy, take off your robe. Listen to the brilliant ensemble playing of Banks, Collins and Rutherford. You can practically hear every nuance of every instrument. Sabrina, remove your dress. In terms of lyrical craftsmanship, the sheer songwriting, this album hits a new peak of professionalism. Sabrina, why don't you, uh, dance a little. Take the lyrics to Land of Confusion. In this song, Phil Collins addresses the problems of abusive political authority. In Too Deep is the most moving pop song of the 1980s, about monogamy and commitment. The song is extremely uplifting. Their lyrics are as positive and affirmative as anything I've heard in rock. Christy, get down on your knees so Sabrina can see your a**hole. Phil Collins' solo career seems to be more commercial and therefore more satisfying, in a narrower way. Especially songs like In the Air Tonight and Against All Odds. Sabrina, don't just stare at it, eat it. But I also think Phil Collins works best within the confines of the group, than as a solo artist, and I stress the word artist.

avatar van Genesis

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
kaztor schreef:
In Too Deep is the most moving pop song of the 1980s

ja, dat nummer brengt hier ook altijd de nodige moves teweeg....

Genesis schreef:
American Psycho?

Ja, dat is ook mijn vermoeden... en dat betekent dat we dit citaat niet al te serieus moeten nemen

Casartelli schreef:

ja, dat nummer brengt hier ook altijd de nodige moves teweeg....

Niet bekend met het boek of de film?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Omayyad schreef:
Niet bekend met het boek of de film?

hm ik dacht even dat je op een film "In too deep" doelde, maar zoek het nu in een andere richting... maar nee dus.

...maar 't zal een komische film zijn, zo te lezen...

Casartelli schreef:
...maar 't zal een komische film zijn, zo te lezen...

Als je het gegeven dat de dame in kwestie door de heer des huizes met een kettingzaag in stukken wordt gezaagd komisch vindt, is dit een komische film.

Genesis schreef:

avatar van Hans Brouwer
Poeha schreef:
Poeha, ik ben het helemaal met je eens !! Jammer, dat er gebruikers zijn die daar anders over denken . Ik ben zo vaak voor gek verklaard dat ik "Invisible Touch" het beste Genesis album vind. Poeha, ik ben in ieder geval blij dat ik een medestander in je heb gevonden !!

Nou ja het beste album van Genesis...dat gaat dus echt te ver. Maar Domino is wel een van mijn favoriete nummers van de Collins-periode. Daarnaast ook Tonight, Tonight, Tonight en The Brazilian. Allemaal op deze cd, dus ja...goed is deze cd zonder meer.

avatar van musicboy
Bij momenten heel goed: Land of Confusion, Tonight Tonight Tonight, Domino, The Brazilian.
Bij momenten gewoon goed: Throwing it all Away
Bij momenten tenenkrommend irritant: Invisible Touch

Dus goede cd, maar zeker niet de beste, die eer is voor 'Selling England by the Pound', 'Nursery Crime', 'The Lamb Lies Down on Broadway' en 'Trick of the Tail', eventueel 'Wind & Wuthering'.

avatar van Hans Brouwer
Dat ik "Invisible Touch" het allerbeste Genesis album vind heb ik op deze site (tot vervelendst toe ) al vaak genoeg gezegd. In 1987 ben ik met mijn echtgenote Charlotte naar het concert van Genesis in de Rotterdamse Kuip geweest. Dat concert stond toen zo'n beetje in het teken van dit geweldige album "Invisible Touch".
Ik loop vandaag door de Voorstraat in Woerden en daar zie ik bij FreeRecordShop drie muziek dvd's liggen voor de aanbiedingsprijs van slechts € 25,=. Daarbij lag ook de dvd "Genesis, live at Wembley Stadium". Dit concert was enkele dagen na het legendarische concert in het Feyenoord Stadion. Deze dvd, met nog twee andere muziek dvd's, dus direct gekocht . Ik was destijds helemaal ondersteboven van dat concert in het allermooiste voetbalstadion van Nederland en nu zaterdag 14 april 2007, bijna 20 jaar na dato, beleef ik het dan nog een keer dunnetjes over. U begrijpt mijn zaterdag kan écht niet meer stuk .
Als Genesis ergens in juli dit jaar in de Amsterdamse Arena "een heel ver van mijn blikveld concert" geeft, dan stop ik deze dvd in mijn home-cinema-set en draai de volumeknop voluit. Ook ik heb dan weer de avond van mijn leven .

Hans Brouwer schreef:

En ja, Hans, over dat allermooiste voetbalstadion van NL.
Ook dat zijn we roerend met elkaar eens.

avatar van kaztor
Hans, je bent niet vies van een beetje provoceren, he?

Ik vind Tonight x3 een soort poppy versie van Man Of Our Times.

HiLL schreef:
Ik. Beluister eens:

Cinema Show (Foxtrot)
Time Table (Foxtrot)
The Musical Box (Nursery Cyme)
Harold teh Barrol (Nursery Cryme)
Firth of Fifth (Selling England..)

Enjoy!

Zorg dan wel dat je de goede elpees erbij zoekt, want Cinema Show staat op Selling England.

S.

Ik ben een fan van het hele oeuvre van Genesis, en zoals ik Selling England tot de beste platen van de groep reken, zo doe ik dat ook met Invisible Touch. Zolang je bereid bent met de groep mee te evolueren, zie je dat het een prachtplaat is. Als je IT beoordeelt naar de maatstaven van Selling England, ja dan valt het tegen, maar dat is omgekeerd waarschijnlijk ook het geval.

EVANSHEWSON
Mooie plaat is dit, met tijdloze sons op; Tonight Tonight Tonight vind ik het beste; daar doet Tony Banks schitterende dingen met zijn synthesisers/keyboards... hij brengt je als luisteraar haast in trance.
De titelsong en Land of Confusion prima singles en Domino en The Brazilian de betere albumtracks... mooie plaat, blijf deze koesteren!
4 sterren ****

Hans Brouwer schreef:

Hans Brouwer, gij hebt dat schoon gezegd zo op zijn Hollandsch, maar ge hebt wel gelijk om Genesis wreed nijg goed te vinden, haha!
Maar Calling all Stations, met die nieuwe gast erbij heb ik nooit gehoord, ik verwacht daar gewoon niets meer van, dàt moet een soort Genesis Very Light zijn, of niet ?

@Evanshewson: Calling All Stations bevat juist een wat donkerder en ruiger geluid. Ray Wilson is een prima zanger, zolang hij zich maar niet vergrijpt aan andere Genesis-nummers. Hij mist het gevoel voor gekte dat altijd in Genesis heeft gezeten, of je het nu hebt over I Know What I Like of over Mama.

Overigens was het wel ironisch om iemand die zijn roem toch deels dankt aan een Levi's reclame, I Can't Dance te horen zingen.

Hans Brouwer schreef:

Hey Hans, ik ga deze laat opwaarderen naar 4.5 ster. Want na zo'n ode door jou, moet dat wel.

Maar ook natuurlijk om de muziek. Tonight (x3) is voor mij het ultieme nummer op deze plaat.
Ik kocht gisteren die prima verzamelaarTurn it on Again - The TOur Edition, mààr helaas, daar staat dat nummer in een SINGLE-VERSIE, wàt zo jammer is, omdat nèt dat té gekke synthesizer stukje van Tony banks ontbreekt dat het een magisch nummer maakt!

Trouwens de titelsong en dàt geweldige Land Of Confusion zijn ook al prima redenen!

****1/2 dus.

avatar van Marty McFly
Poeha schreef:

En ja, Hans, over dat allermooiste voetbalstadion van NL.
Ook dat zijn we roerend met elkaar eens.

Ze spelen in Utrecht? Waarom hoor ik dat nu pas?

avatar van Poeha
Tsja...in de Galgenwaard lopen ze toch een beetje achter de feiten aan.