Genesis - Seconds Out (1977)

Label: Charisma

1. Squonk (6:39)
  2. Carpet Crawlers (5:28)
  3. Robbery, Assault & Battery (6:04)
  4. Afterglow (4:28)
  5. Firth of Fifth (8:56)
  6. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (8:50)
  7. the Lamb Lies Down on Broadway (4:59)
  8. The Musical Box (Closing Section) (3:09)
  9. Supper's Ready (24:35)
  10. Cinema Show (11:00)
  11. Dance on a Volcano (4:21)
  12. Los Endos (7:14)
Flipper schreef:
Is er eigenlijk een live-versie van Firth of fifth met het piano intro ?? Ik heb het nooit gevonden.

Live in Montreal. Vreemde, niet al te beste, korte versie van Firth of Fifth met klein intro op piano en PG zingt.

avatar van Flipper
Goed gevonden !!!

Idd niet de beste kwaliteit, maar historisch van grote waarde!!

Vervalt hiermee de 88/71 toetsen discussie van Shappy ??

Ik hoop van wel een klasse pianist/toetsenist als Tony Banks weet mijn inziens ook in zo'n (gecompliceerd) nummer wel raad met het gemis van 17 toetsen

Met Close to the Edge (Yes) en Wish You Were Here (Pink Floyd) behorend tot de beste symforockalbums aller tijden, naar mijn bescheiden mening.

avatar van fluidvirgo
Mijn hernieuwde kennismaking met Genesis. Ik ben geboren in 1980, dus ben opgegroeid met alle hits en was behoorlijk onder de indruk van We can't Dance. Zo rond die tijd vond ik een oud cassetebandje die van m'n oom was geweest. Zo'n oude TDK tape uit eind jaren 70 met in slordig handschrift Genesis als opschrift. Ik startte de band en werd getrakteerd op ruim 24 minuten Supper's ready. Ik wist niet wat ik hoorde, ik herkende de stem van Phil Collins, daar was alles mee gezegd. Die tape is inmiddels (letterlijk) stukgedraaid. Gelukkig heb ik Second's out in remastered ed. op CD in de kast liggen.

Een prachtige liveregistratie, wat had ik dat graag een keer in het echt willen aanschouwen.

****1/2

Genesis is op deze cd in topvorm, er staat geen zwak nummer op. Genesis klinkt live een stuk voller dan op een studio cd. Hoogtepunten voor mij zijn; The Carpet Crawl
en Firth of Fifth. Een 4,5 voor dit album.

avatar van DikkeDarm
Flipper schreef:
Idd niet de beste kwaliteit, maar historisch van grote waarde!!

begrijp niet bovenstaande opmerking heb de remastered cd en die klinkt puntgaaf (genesis in topdagen)maar blijft natuurlijk persoonlijk...

avatar van Flipper
Opmerking ging over de kwaliteit van het filmpje op youtube, niet dit album.

Dit live document past in het rijtje beste ooit

avatar van Rinus
Een erg goede live registratie van Genesis, met een mooie setlisting en zeer goed uitgevoerd. De dubbele drums op "Dance on a vulcano" zijn geweldig. Mooie produktie. Op dubbel-vinyl.

Beste Live Plaat Ooit.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ah, u dacht, ik gooi er nog eens een 5* tegenaan?

avatar van Bluebird
In die tijd een hooggewaardeerd live album onder de symfofreaks. In 77 had ik de dubbel LP en die is letterlijk grijsgedraaid, resulterend in knappende haardvuurtjes tijdens stille passages. Hoogtepunten natuurlijk Firth of Fifth (zo atmosferisch mooi heb ik Hackett die solo op geen enkel album meer horen spelen), Cinema Show, Supper's Ready en Los Endos. En ja Casartelli, ik gooi er ook nog eens een 5 tegenaan.

Mephistory
Beste live album ooit! ^^

avatar van Running On Empty
Ik moet de liefhebbers aanraden om toch ook eens te luisteren naar Two For The Show van Kansas.

avatar van vondeling
sterk album, allemaal fantastiche nummers. Supper´s ready is en blijft de kers op taart.

avatar van TEQUILA SUNRISE
dit vind ik de beste live plaat ooit gemaakt, via mijn broer aan het ( oude ) genesis verslingerd geraakt.
Dit is werkelijk een top dubbelaar!!!

avatar van ricardo
Deze liveplaat moet ik eigenlijk ook nog eens een keer gaan aanschaffen.Alleen jammer dat deze plaat overal boven de 20 euro kost,moet je bijna een lening gaan afsluiten om hem binnen te gaan halen .

shappy1010
Running On Empty schreef:

Gaan we doen, bedankt voor de tip.

beaster1256
de muzikanten en dan vooral banks en hackett schitteren maar collins zingt als een mekkerend schaap vooral in supper's ready wordt zeer duidelijk dat we gabriel erg missen.

shappy1010
We? Speak for yourself.

avatar van fluidvirgo
Ik vind dit inderdaad wel meevallen. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik deze versie van Supper's ready veel prettiger vind dan het origineel, hij loopt veel vloeiender en er zit meer energie in. Ik vind Collins ook prettiger zingen dan Gabriel in dit nummer doet (maar dat kan ook zijn omdat ik deze versie veel eerder hoorde dan het origineel). Ik vind echter dat Gabriel wel lekkerder klinkt in the Musical Box en in Carpet Crawlers.

avatar van ricardo
Morgen maar eens serieus op zoek naar dit live album.Ik heb vaak gehoord dat dit 1 van de betere live albums zou zijn.Zijn er ook nog versies met bonusnummers erop?

avatar van Bluebird
Hoezo?

avatar van ricardo
Omdat die er vaak voor dezelfde prijs gratis bijzitten Nederlander .

avatar van Running On Empty
Nee er zijn geen versies met bonusnummers. Het is wachten op de aankondiging van de live box (zal wel een paar jaar duren) waar dan de ontbrekende nummers van de 76 tour en de 77 tour zouden kunnen worden toegevoegd met alle andere live CD's. Seconds Out is een livealbum van de tournees uit 1976 en 1977 en bevat dan ook verschillende drummers naast Collins (nl. Bruford en Thompson). De extra nummers staan wel op bootleg versies van deze tour maar die klinken bij lange na niet zo superieur als Seconds Out. Absloute aanrader.

Je kunt de toegift van de 76 tour (It/Watcher Of The Skies) vinden op de liveplaat Three Sides Live (UK versie). Entangled live van de 1976 tour staat op de box Genesis Archives II. White Mountain van de 1976 tour staat alleen op bootlegs, net als de openingsnummers van de 1976 tour. Een aantal van de oudere nummers van 1976 en 1977 tour waren dezelfde dus hiervan tref je op Seconds Out veelal de versie aan van de 1977 tour.

Seconds out is een van de beste live platen aller tijden wat mij betreft.

avatar van BenZet
Running On Empty schreef:

Seconds out is een van de beste live platen aller tijden wat mij betreft.

Ben ik het helemaal mee eens. De band schitterd muzikaal en Phil neemt de zang van Gabriel uitstekend over. Nee het is niet hetzelfde, maar het is geen achteruitgang van de kwaliteit van de muziek.

bobbee
Mooie plaat inderdaad. Voor mij na zeker 30 jaar een nieuwe kennismaking met Genesis. Na A trick of the tail had ik het wel gezien en vond en vind Gabriel veel interessantere dingen doen.

Wat ik opvallend aan dit album vind is dat Collins het intro van the carpet crawler overslaat en nog opvallender: dat het mooiste drumwerk van Bruford is (cinemashow).
Werkelijk prachtig, meesterlijk. Dat tilt het nummer naar grote hoogten, die frisse, lichte stijl, zo prachtig getimed, en doet dat van Collins die toch echt geen slechte drummer is, meer een hakker, totaal verbleken.

avatar van vigil
bobbee schreef:

Collins een haker Zet Wind & Wuthering nog maar eens keertje op.

bobbee
vigil schreef:

Collins een haker Zet Wind & Wuthering nog maar eens keertje op.

Die plaat heb ik nou net niet, maar dat hoeft ook niet. Ik heb trouwens gezegd MEER een hakker. Dan Bruford dus.

Collins zelf geeft toe vooral hard te slaan, met veel kracht vanuit zijn armen. Bruford drumt veel gedoseerder, kan daarom ook zo goed jazz spelen. Collins is ook niet voor niets doof geworden. Ik weet het, want ik heb zelf jaren gedrumd en heb tijden last gehad van een verstopt oor aan de kant waar mijn crash cymbal stond (bij mij links).

Ik vind de 'Carpet Crawlers' erg mooi door de gitaar van Hackett op de achtergrond.
Heb van internet het concert gedownload welke is opgenomen in Zurich 1977. Nog mooier dan Seconds Out.
Vrijwel alle nummers van SO worden gespeeld, maar ook bijv. Inside and Out (prachtig) en One for the vine (kippenvel)