The Roots - ...And Then You Shoot Your Cousin (2014)

Label: Def Jam

1. Theme from the Middle of the Night (1:27)

met Nina Simone

2. Never (3:54)

met Patty Crash

3. When the People Cheer (3:01)

met Greg Porn

7. Dies Irae (1:07)

met Michel Chion

8. The Coming (3:01)

met Mercedes Martinez

9. The Dark (Trinity) (5:17)

met Dice Raw en Greg Porn

10. The Unraveling (4:17)

met Raheem DeVaughn

11. Tomorrow (5:06)

met Raheem DeVaughn

avatar van -marco-
Man man wat kijk ik hier naar uit.

Na hun wrede plaat 'Undun' ben ik ook wel bang, want hoe overtref je zo'n plaat. Maar The Roots heeft me nooit teleurgesteld en ik vind when the people cheer alvast een chille track. Toch benieuwd naar het geheel. Ze hebben de lat hoog gelegd! Maar gelukkig is Black Thought wel een van de beste mc's die deze aardkloot bewandeld.

avatar van Silky & Smooth
How I Got Over vond ik ook echt helemaal geweldig en toch wisten ze het te overtreffen met undun. Ze kunnen het dus wel!

Silky & Smooth schreef:

That's a fact

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik ben wel benieuwd, maar verwacht geen meesterwerk. Ben nooit zo weggeblazen geweest van undun, en ze wilden met dit album weer die conceptuele kant op geloof ik, waar ik liever de recht-voor-je-raap kant van The Roots hoor die zo goed te horen was op hun oudere werk.

avatar van -marco-
Single tomorrow is te beluisteren

avatar van René.
Héél erg benieuwd. Laatste 2 albums waren geweldig.

avatar van Slowgaze
Is er al wat bekend over de features? Dat lijkt mij toch echt Greg Porn die verse 1 van 'When the People Cheer' doet. Tof nummer, al vind ik Black Thoughts flow daarop wel tegenvallen. Z'n stem is ook gewoon wat zeikerig op dat nummer.
En die hoes, waar doet die me toch ontzettend aan denken?

avatar van He$$el_01
Er schijnen redelijk wat gastartiesten mee te doen. Tomorrow heeft zelfs niet eens een verse van Black Thought en Greg Porn is inderdaad te horen op de eerste single.

Rene1979
En zo komen mijn twee favoriete groepen The Roots en Atmosphere met een nieuw album.. Mijn jaar kan niet meer stuk.

avatar van jellecomicgek72
Een nieuwe Roots... Jesus wat wreed zeg.. Dit is nu al een geweldig Hip-Hop jaar met een neiuwe Atmosphere nu, en straks dus deze nieuwe van The Roots.

avatar van Harderwiek
Meen dat dit album 'maar', ongeveer 30 min gaat duren.
Niks mis mee, kan meestal meer genieten van korte albums. Wat kijk ik hier naar uit zeg...

avatar van jellecomicgek72
Meen dat dit album 'maar', ongeveer 30 min gaat duren.

Maakt mij niet uit. Ik verkies uiteindelijk toch altijd kwaliteit boven kwantiteit.

avatar van Lura
Na hun samenwerking met Elvis Costello ben ik erg nieuwsgierig naar dit album!

avatar van Eveningguard
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat het zo constant gaat worden als undun. How I Got Over heb ik helaas na een keer luisteren de kast in gedonderd dus het is erop of eronder.

zaaf

thanks Chevy. dat je daar nog tijd voor hebt . ik luister hem nu en het lijkt de zoveelste uitermate sfeervolle release van dit jaar.

zaaf
heb m beluisterd! en ben erg onder de indruk.

zwaar, donker album. black thought is veel minder aanwezig, en hoe geweldig ik m vind, ik mis m niet echt.

ze slaan toch wel een andere koers in, de mannen. meer soul. tot zover mn eerste reactie.

avatar van D-Clutch
Ik kon er nog niet erg van genieten. Een groot Roots fan en 'undun' was een meesterwerk, maar dit.. nee. Hopen dat ie groeit.

avatar van Harderwiek
Niet slecht, maar toch wel wat wisselvalliger dan de voorganger. Verschil tussen When the People Cheer en Black Rock, twee tracks die elkaar opvolgen, vind ik bijvoorbeeld niet erg fijn. Staan zeker paar erg sterke tracks op (bijvoorbeeld Never), maar over het geheel genomen toch iets minder. Dies Irae is trouwens erg vervelende interlude....

avatar van P.O.W.
Harderwiek schreef:
Dies Irae is trouwens erg vervelende interlude....

Ja, wat de gedachte daarachter nou was...?

Voor de rest klinkt het op eerste gehoor niet slecht. Behalve die hook op Black Rock dan, klinkt alsof een gast met een glas whiskey in een karaokebar in een microfoon staat te brullen ofzo.

avatar van -marco-
De stream op pitchfork werkt niet ( via ipad/iphone )

avatar van Mjuman
-marco- schreef:
De stream op pitchfork werkt niet ( via ipad/iphone )

Kwestie van lezen lijkt me:

"Our advance section is not currently available on mobile devices" - volgens mij vallen ei-* daar ook onder

Via vast lukt het wel, alleen soms een hickup omdat we met te veel tegelijk aan de stroomtiet hangen

Rene1979
Ben hem nu aan het luisteren... Moet er even een klein beetje aan wennen. Het klinkt zeker niet slecht desalniettemin even een aantal keren goed mijn oren de kost geven.

avatar van chevy93
Wat is precies de bedoeling van Track 12?

Er is ook geen track 12?
iTunes - Music - ...and then you shoot your cousin by The Roots - itunes.apple.com

avatar van Mjuman
chevy93 schreef:
Wat is precies de bedoeling van Track 12?

Er is ook geen track 12?

Hint: lees de titel

avatar van chevy93
Dat beantwoordt nog steeds mijn vraag niet.

avatar van WeztSide
In ieder geval het meest absurde Roots album tot nu toe. Gaat een aantal luisterbeurten duren voordat ik hier een echte mening over heb. Het enige wat ik wél kan zeggen is dat ik niet snap waarom Dice Raw steeds mag zingen op albums van the Roots. Black Rock verpest hij voor mij.

avatar van Slowgaze
Straks 'Black Rock' eens opzoeken dan, want ik vind Dice Raw weliswaar geen technisch sterke, maar ondanks zijn beperkingen een toch heel fijne zanger. Vond zijn refreintjes op How I Got Over de plaat ook absoluut meerwaarde geven aan de nummers waar hij op meedeed. Veel liever Dice Raw daar dan John Legend hoor.