Typhoon - Lobi da Basi (2014)

Label: Top Notch

8. Ochtend Weer (4:03)

met Sticks en Benjamin Herman

9. Vogel (2:11)

met Jan Wessels

10. Niets Verwacht (4:36)

met Blaxtar

11. Van de Regen Naar de Zon (4:13)
  12. Liefste (5:01)
avatar van Delars
Instant buy.

avatar van Bedorvenkebab
Wist dat ie zou komen, maar aangenaam verrast dat het al 20 juni betreft. Zeer benieuwd.

avatar van Slowgaze
Instant-ik-t.z.t.-ga-een-exemplaar-aanvragen-bij-Top-Notch. #zinin

avatar van Demon.
Tussen Licht en Lucht is een van de hoogtepunten in de Nederlandse muziek. Dit tweede album zal minder goed zijn omdat ik denk dat er weinig hiphop overblijft. De beats zijn veel meer reggae-achtig. Maar bij Typhoon draait het erg veel om de teksten en als je het volgende stukje even bekijkt dan weet je dat die weer helemaal goed zitten:

In de Studio: Typhoon - YouTube

avatar van woutorrmusic
Zeldzaam zo veel zin in een album gehad.

Typhoon opende voor mij de deur naar hiphop, vandaar.

avatar van Mathough
Onwijs veel zin in, ja. Ik las trouwens op de website van Top Notch dat Pete Philly ook een bijdrage heeft geleverd aan Lobi da Basi, maar hij staat niet bij de featurings. Van de tracks die live reeds ten gehore zijn gebracht vind ik Niets Verwacht, Nooit en Hemel Valt erg sterk.

avatar van party
Van De Regen Naar De Zon is een heel goed liedje. De rest van de nummers die uitgebracht waren vallen tegen. Ik denk niet dat het net zo een goede plaat wordt als Tussen Licht En licht.

avatar van Mathough
Zo te horen genoeg hiphop voor de sceptici.

avatar van kobe bryant fan
Vette stukjes, waar ik voor vreesde lijkt me best mee te vallen namelijk dat de Hip-Hop wat weg zou vallen, enkel Ijswater lijkt mijn ding niet te worden. Ja, waar ik er eerst weinig zin in had kan ik nu amper wachten tot de release!

avatar van Harderwiek
Zandloper

Niet heel overtuigend imo.

Elmo.
Ik beleef een combinatie van scepsis en anticipatie. Op basis van de promo heb ik mijn twijfel over sommige beats, maar ik hoop vooral dat de teksten doordrenkt blijven met mooie beeldspraken.

avatar van Bedorvenkebab
Ik vind het allemaal wel mooi tot nu toe. Laat maar komen.

avatar van kobe bryant fan
Best wel een vet nummer! Beat is vetter dan ik had verwacht! Erg mooi afgemixt ook.
Van Andre's feature ben ik nog niet echt overtuigt, ook Ty gebruikt zijn stem wat anders dan vroeger maar dat is enkel een kwestie van gewenning want het klinkt best lekker.

avatar van Stapler
Zandloper is live goed te doen!

avatar van dielinquent
en hij staat op de luisterpaal

avatar van woutorrmusic
We Zijn Er

avatar van Mathough
Eerste luisterbeurt erop zitten. Conclusie; geen spijt van het pre-orderen.

We Zijn Er, Ochtendweer en Liefste overstijgen de rest een beetje. Verwacht dat een van die nummers zich binnen afzienbare tijd manifesteert als favoriet. IJswater en Glenn 1984 vond ik ietwat tegenvallen. Maar goed, wat is een mening waard van iemand die iets nog maar een keer heeft gezien of gehoord?

Nog maar een keertje, dan.

Absolute favoriet na 2 luisterbeurten: Nummer 8 'ochtend weer'

avatar van Norrage
Heerlijk

ja
jammer van hemel valt, maar dat is zeuren. surfen is heerlijk.

Bedorvenkebab schreef:
ja
jammer van hemel valt, maar dat is zeuren. surfen is heerlijk.

Soulvolle beat, straffe flow en het is voordat je het weet alweer voorbij. Zo hoor ik een hiphop nummer graag. Ben daarom wel benieuwd waarom je Hemel Valt ''niet zo'' vindt?

avatar van Bedorvenkebab
Door de thematiek. Wellicht ontbeert het mij aan het vermogen om mezelf te relateren aan zijn teksten (daar), ik vind het zelfs corny aandoen. Snap wel dat mensen van de regen naar de zon en hemel valt tof vinden door de boodschap, maar ik hoor Typhoon veel liever rappen zoals hij op Ochtend Weer, Surfen en Liefste doet.

GCITY050
Topmateriaal. Wat ik jammerlijk vind is dat in die 3FM versie van IJswater er een hele sicke outro inzat, die mis ik ernstig op de plaat!! Voor de rest zijn de beats zeer nice. De intro van Liefste is zo mooi, alleen weer jammer dat die niet helemaal naar behoren uitgebouwd wordt.

Rene1979
De eerste twee tracks zijn geweldig, ik ben benieuwd naar de rest

avatar van Delars
Wat een heeerlijk nummer!

sxesven
Nice!

avatar van dielinquent
In potentie is Zandloper een standout track, echter de bijdrage van Andre Manuel verneukt die kwalificatie.
Toppers: surfen, liefste, sta me toe, ochtend weer

avatar van Holla
Oef, gauw eens checken dit! Een hele tijd niet meer gelet op de aankondigingen rondom dit album!