Kensington - Rivals (2014)

Label: Universal

1. Streets (3:07)
  2. All for Nothing (4:50)
  3. Done with It (3:22)
  4. System (3:25)
  5. Riddles (3:28)
  6. War (2:56)
  7. Don’t Walk Away (3:31)
  8. Little Light (5:07)
  9. Words You Don’t Know (3:50)
  10. Rivals (5:00)
  11. All for Nothing [Radio Edit] * (3:45)
avatar van gherdt
Ik vind Streets een uberanthem. De rest steekt daar zeer schril bij af. Snel vergeten deze maar Streets blijf ik pompen. Een cultclassic is het!

avatar van BoyOnHeavenHill
Over Done with it :
Towser schreef:
Hoog "Lion King"-gehalte
Dat is precies de omschrijving die ik zocht!

avatar van gherdt
Whaa nog meer mensen met Lion King associaties bij Kensington. I'm not the only one....

avatar van dennis1808
Volgens mij probeerden ze niet eens met iets goeds aan te komen, zolang ze maar net als Vultures klinken is het goed. Beetje jammer, want kon wel echt genieten van Borders en Vultures

avatar van orbit
80's man schreef:
Een paar weken geleden hoorde ik voor het eerst van Kensington (beter laat dan nooit) toen ik de single War op de radio hoorde.Ik was meteen gecharmeerd door het 80's geluid waar ik duidelijk meteen ook Poco's Call It Love doorheen hoorde. De sound van dit nummer doet me ook denken aan het Schotse Big Country, mede door In A Big Country.

Zal best voor jou, maar de hooky gitaren en sprekende zang van Adamson hoor ik hier bij lange niet terug, allemaal veel vlakker en bezadigder. Veel 80s vind ik het ook niet, meer op de stadionbandjes lijkend van de laatste jaren zoals Dotan, niet toevallig ook van NL bodem. Beetje teveel op massa-emotie inspelend, met dank aan Coldplay en consoerten.

avatar van adri1982
Nou, ik kan mij het wel deels vinden met de recensie van 80's man. Een gitaarmelodie uit de hit 'War' lijkt degelijk op 'Call it love' van Poco, die ikzelf als zeven-jarige jongen zo'n beetje op het plein zong van de school, waar ik destijds leerling was. De melodie is inderdaad pakkend.
Daarnaast vind ik 'Little light' verrassend een van de beste nummers op dit album, na deze voor het eerst in zijn geheel te hebben beluisterd

avatar van bikkel2
Ik heb er niet veel mee. Het is allemaal zo vol en enige nuance is ver te zoeken.
Laatst een concert gezien op tv en het heeft vooral een hoog meezing gehalte.
Goede muzikanten hoor, strak, bevlogen, maar na een poosje hangt het mij mijlenver de strot uit.
Te weinig echt creatief en vooral bouwend op een muur van gitaren en een makkelijk te onthouden refein.

avatar van adri1982
Vier sterren voor dit album. Deze stelt duidelijk meer voor dan de hits als 'Streets', 'All for nothing', 'War' en 'Riddles', die in de hitlijst hebben gehaald, en is zelfs een beetje beter dan de voorganger 'Vultures'.

avatar van Sjaan
Luistert gewoon heel makkelijk weg...Ik houd er wel van...

avatar van Sjaan
Echt weer typisch Nederlands om dit af te zeiken trouwens...

avatar van Slowgaze
Sjaan schreef:
Echt weer typisch Nederlands om dit af te zeiken trouwens...

Wat is er precies typisch Nederlands aan?

avatar van oceanvolta
Slowgaze schreef:

Wat is er precies typisch Nederlands aan?

Zeiken. Of dat in deze terecht is laat ik mij niet over uit.

Gewoon zeiken idd..het is niet snel goed...Nu weer on topic

Sjaan schreef:
Gewoon zeiken idd..het is niet snel goed...Nu weer on topic

Gewoon een mening geven noem ik dat. Bij artiesten met mega populariteit maar matige muziek is dat al snel niet altijd positief.

avatar van Kondoro0614
Kensington is toch wel in mijn ogen 1 van de beste NL bands die in het Engels zingen in het rock genre. Lekkere platen die nooit of niet snel vervelen, maar niet echt mijn favoriete klasse en toch wel wat liefjes bij sommige andere bands!

avatar van LucM
Ik vind Kensington en dit album niet bijzonder. Teveel voortbordurend op de sound van Kings of Leon en dus te weinig eigenheid. Wel goede muzikanten, strak gespeeld, aanstekelijke refreinen maar creativiteit en eigenheid, dat mis ik hier.

khonnor
ojeeeeeee.... is dit nu de toekomst van de Nederlandse rockmuziek?

avatar van teus
khonnor schreef:
ojeeeeeee.... is dit nu de toekomst van de Nederlandse rockmuziek?

zucht...ik denk nog wel eens aan Focus of recenter Within Temptation dat is wel een paar niveautjes hoger dan pffff. ....

Leuke popmuziek. Na een aantal luisterbeurten gaat het me echter een beetje vervelen. Komt misschien ook door de productie.

Ringostar
van begin tot eind een heerlijk album!! Op vinyl klinkt het super!!!

gherdt schreef:

En ja hoor de hele OOR-recensie van nieuweling Control gaat zo ongeveer over The Lion King. Grappig toch dat veel mensen die associatie voelen......

Zelf heb ik zelden een band gehoord die zichzelf zo goed samenvat in 1 nummer (Streets) als Kensington. Maakt de rest van hun gehele catalogus volledig overbodig, over eenvormigheid gesproken.......Hadden gewoon kunnen stoppen na dit oeuvrehoogtepunt maar zag dat de Ziggo voor volgend jaar alweer geboekt is.....

avatar van jordidj1
Leuke, maar vaak dezelfde riedeltjes. Zeker niet slecht, maar ook niet bijzonder. Blijf er toch bij dat de zanger een beetje mainstream stem, begint te vervelen op den duur..

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ooit voorganger Vultures cadeau gekregen maar staat te verstoffen in de platenkast, enthousiasme in mijn directe omgeving is tot mijn verbazing zeer groot inzake deze band. Respect dat ze een paar avonden Ziggo Dome weten uit te verkopen. Het zal wel aan mij liggen maar het weet me ( nog?) niet te raken. Zal het nog eens een kans geven.

Jan uit Berlijn
Ik kan er weinig mee. Het is voor mij een muur van monotoom gegietaar en gezing. Het schijnt dat ze geïnspireerd zijn door mijn woonplaats. Ik hoor dat nergens terug. Of is het Alexanderplatz? Waar de ketens aan elkaar zijn geregen.

Rudi1984
TEQUILA SUNRISE schreef:
Respect dat ze een paar avonden Ziggo Dome weten uit te verkopen.

Respect voor de promotiemachine vooral. Ik heb nog nooit een interessante noot van ze gehoord.

avatar van Running On Empty
Ik hoor War vaak in de rust in het stadion bij FC Utrecht en dan steekt het nog een beetje positief af tegen de andere troep die ze draaien. Verder een erg weinig interessante band, beetje bloedeloos allemaal. Kan van deze plaat niet warm of koud worden en had het na 3 luisterbeurten wel gehad.

avatar van Funky Bookie
Ik heb met Kensington hetzelfde als met Kings of Leon. Eén of twee nummers vind ik het echt leuk, maar dan gaan de vocalen me zo tegenstaan dat ik moeite heb een heel album uit te luisteren. Dit album scoort daardoor lager dan dat ik de individuele nummers zou beoordelen.

1,0
Saaier dan dit kan het bijna niet worden. Alles lijkt op elkaar, de zag word vervelend n verloop van tijd. Niet mijn ding. Zonde van het geld dat ik voor de cd's heb betaald.

Autobahn
Ik heb met kensington hetzelfde als met kane: ze hebben af en toe een nummertje die erg goed is. Laat nou net de twee nummers die ik van kensington leuk vind op dit album staan: riddles en het zeer aanstekelijke war.

avatar van dominicano fonso
Ik vind dit het beste album van Kensington. Naast de klassiekers War en Riddles zijn de andere nummers ook heel goed.

avatar van LTU
LTU
2014 een jaar waar ik enorm veel geluk en verdriet heb gekend, een hoogtepunt zeg maar!! ( positif/negatief ).
Door dit alles hoorde ik onderweg een nummer op 3fm van een band waar ik nooit van gehoord had maar het nummer vond ik super en het heete 'Streets'.
Weet even niet of spotify er al was of niet maar ik daar op dat momnt dus niet van op de hoogte.
Ik reed die dagen elke dag door de benelux en dan vooral door nl en wachte elke dag totdat STREETS weer voorbij kwam.
Toen het album Uitkwam en ik enkele dagen daarna in Roeselare ( belgie ) was, kocht ik deze daar bij de Mediamarkt.
Onderweg naar huis kreeg ik terwijl ik dit album luisterde, de klap van mijn leven en ik denk dat dit zich heeft geeent in de nummers van het album.
Was het een week eerder en het album behalve STREEts dat ik leuk vond me verder als skip zou betichten!

Het is het gevoel wat ik bij dit album heb. STreets, RIDDLE en WAR zijn wel erg goed

Toch een 4 voor mij

Leonidas5
Grote klasse. 5 sterren

avatar van Style.Girl
Hun beste album! Het album met ook de meest bekende nummers. Eigenlijk zitten er geen slechte nummers tussen al vind ik Don't Walk Away het minst interessant. De singles blijven nog steeds ontzettend goed.