Lange tijd werd dit album gerekend tot 'het verloren gegane materiaal'.
EMI had het album nooit op CD uitgebracht en was dat ook niet meer van plan. Alleen de oude vinylplaten herinnerden ons aan het bestaan ervan.
Dat veranderde toen in 1994 Hans van Vuuren het plan opvatte het album, met bonustracks, op eigen Pseudonym-label opnieuw uit te brengen, dit ook tot verrassing van Ton Scherpenzeel.
Ton schreef in het CD-boekje het voorwoord en ik citeer de laatste regels:
“It's a strange experience to listen to things you did twenty years ago, especially when you haven't really heard them since. It's like reading an old diary or looking at old photographs. Kayak was a good band. I still believe many ideas are as strong today as they were then; time puts the rest into perspective”
Prachtig klinkende CD, zonder bijkleuring overgezet vanaf de mastertape (kennelijk toch door EMI uit de kluis gehaald en beschikbaar gesteld). De bonustracks zijn leuk. Behalve songs van de twee voorgaande albums vinden we rariteiten zoals de demo
Bulldozer en het grappige
Give it a name.
Er moet meer onuitgebracht materiaal van Kayak uit de beginperiode zijn, maar wellicht zullen we dat nooit meer te horen krijgen. Ton schrijft;
“I can think of maybe four studio demo's; and I have no idea where they are”.