Deep Purple - Made in Japan (1972)

Label: EMI

1. Highway Star (6:43)
  2. Child in Time (12:17)
  3. Smoke on the Water (7:36)
  4. The Mule (Drum Solo) (9:28)
  5. Strange Kind of Woman (9:52)
  6. Lazy (10:27)
  7. Space Truckin' (19:54)
  8. Black Night [Osaka - 15th August 1972] * (6:58)
  9. Speed King [Osaka - 15th August 1972] * (8:28)
  10. Black Night [Osaka - 16th August 1972] * (6:58)
  11. Lucille [Osaka - 16th August 1972] * (9:03)
  12. Black Night [Tokyo - 17th August 1972] * (8:01)
  13. Speed King [Tokyo - 17th August 1972] * (7:19)
avatar van lodewijk65
Met tripple-cd Live in Japan, heb je de opnamen van de drie concerten waarvan Made in Japan is samen gesteld. Niet overbodig maar een aanwinst voor je CD-collectie, net als de remasterd editie van Made in Japan met The Encores: Black Night, Speed King en Lucille. Probably the best? Nee zekers te weten THE BEST!

avatar van rudiger
Na `n lange tijd Made In Japan weer eens opgezet en wat is dit dan ook 1 van de beste live platen allertijden .
Als Blackmore de solo inzet tijdens CIT gaan de haren rechtovereind staan , wat een rete geile solo wordt hiet ten tonele gebracht .
Hij improviseerd dat het een lieve lust is.
Ik heb hem omhoog gezet naar `n 4de plaats in mijn top 10 en alleen Led Zep How The West Was Won komt in de buurt van dit live spectakel
Elke rock liefhebber moet deze cd of lp in zijn kast hebben staan zoniet dan ben je geen rock liefhebber .
Grote klasse met alle bandleden in top vorm .
De allerhoogste score van 5 vette dikke sterren.

Father McKenzie
Zonder Space Truckin' dat niet spannend genoeg is om 20 minuten te blijven boeien, tja, zonder dat nummer zeker volle ***** waard, dus ik blijf dan maar steken op ****1/2 wat de op één na beste liveplaat allertijden zeker verdient!

avatar van ricardo
Zeker, want de beste live plaat aller tijden is nog altijd B'boom van King Crimson. Maar dat weten we natuurlijk allemaal.

Father McKenzie
ricardo schreef:

Neen, neen, Slade Alive! uiteraard, maar dat weten we natuurlijk ook allemaal, haha!

avatar van Hans Brouwer
Ik heb altijd gezegd dat "Made in Japan (1972)" het beste live album allertijden is. Maar ik heb onlangs kennis gemaakt met The Who 's "Live at Leeds" en eerlijk gezegd weet ik het even niet meer . "Made in Japan" en "Live at Leeds" zijn in ieder geval aardig aan elkaar gewaagd.

Father McKenzie schreef:
Space Truckin' dat niet spannend genoeg is om 20 minuten te blijven boeien,

Probeer de versie van Live in Denmark eens. Zeer spannend, van begin tot einde.

Stijn_Slayer
Net de geremasterde dubbel CD gekocht voor €7,99. Zoals ik eerder al zei is de muziek schitterend. Het geluid lijkt echter wel een mp3....

avatar van royh
Stijn_Slayer schreef:

Ik vind de geluidskwaliteit van de remaster wel meevallen. Maar de beste versie is beslist de DCC gold disc, gemasterd door Steve Hoffman. Als je die eenmaal hebt gehoord : geweldige geluidskwaliteit. Afbeelding van de DCC gold disc:Made in Japan DCC gold

Los daarvan is dit natuurlijk een geweldig live-album: alleen Space Truckin' duurt mij eerlijk gezegd wat te lang, daarom een halve ster in mindering.

avatar van Gommans
Ach wat is te lang...
Gewoon het ongeplande uitlopen van een nummer geeft zoveel moois aan deze cd.
Gewoon een van de meest legendarische live cd's. En het beste van Deep Purple.

rudiger schreef:
Na `n lange tijd Made In Japan weer eens opgezet en wat is dit dan ook 1 van de beste live platen allertijden.Ik heb hem omhoog gezet naar `n 4de plaats in mijn top 10.
Rudiger, ik heb zojuist even je top 10 bekeken. Ik zie dat je "Made in Japan (1972)" weer hebt verwijderd uit je top 10 . Met alle respect Rudiger: er is meer dan Dire Straits en Mark Knopfler . Doe mij een plezier en plaats "Made in Japan (1972)" weer in je Rudiger MuMe album top 10.

avatar van rudiger
Hans Brouwer schreef:

Made in Japan zit vastgeroest in m`n top 10 , alleen ik zit momenteel weer volop in `n Knopfler roes , mede door het fantastische nieuwe album Get Lucky .
Geen zorgen als die roes voorbij is pas ik mijn top 10 weer helemaal aan en staat Made In Japan er natuurlijk weer in .

avatar van Gommans
Gewoon hét mooiste live album.
(alleen weer zo'n anti-climax als je weet dat het samengesteld is uit meerdere concerten) Maar toch...subliem, geniaal, grandioos en vooral legendarisch.

avatar van ricardo
Deze heb ik na lange tijd vandaag maar weer eens gedraaid, maar het is en blijft een onverwoestbaar live album. 1 van de meest bekende live albums onder groot publiek samen met Fillmore East van The Allman Brothers Band. Als je 1 album van Deep Purple in je bezit wilt hebben, dan zou ik vooral deze aan iedereen aanraden. Geweldige en vooral betere versies dan die op de studio albums staan hier op. Gewoon een mark II live verzamelaar is dit. Gewoon het beste ooit van DP, want je zult ze nooit meer beter horen dan op deze geweldige live plaat.

avatar van Ataloona
Ik vind deze juist lichtelijk onderschat. King Crimson (B'Boom,Absent Lovers etc.) En Frank Zappa (te veel om op te noemen). Die zijn pas goed live maar dat wist je waarschijnlijk al

Guardian of Isis
Father McKenzie schreef:
Voor mij net hetzelfde. Ik had mijn score alweer veranderd naar 5* voor ik Space Truckin' begon te luisteren en nu heb ik er toch weer een halve ster af moeten doen. Ik vind de drumsolo nog leuker om te beluisteren, omdat die maar de helft zo lang duurt als de afsluiter. Hadden ze 5-10 minuten van Space Truckin' gedaan, dan was dit zeker ook een 5* voor mij. Nu is het de 4,5* die het hoogst genoteerd staat in mijn top 10.

avatar van meyer
Guardian of Isis schreef:

Space Truckin is net zo geniaal, Zeker als je de referenties hoort naar de andere DP songs op het einde. En de keyboardsolo van Lord is fenomenaal, ik kan hem helemaal meezingen (bij wijze van spreken...)

rudiger schreef:
En is die Knopfler roes al over Rudiger?

avatar van ricardo
Ik heb deze ook niet in mijn top 10 staan hoor Hans. Het is zeker een super goed live album, maar dat zijn er wel meerderen. 5* is en blijft deze voor mij natuurlijk wel dubbel en dwars waard.

Ataloona schreef:
Je bedoelt overschat in jouw stukje hierboven zeker? Maar je hebt gelijk, King Crimson en Frank Zappa zijn live nog beter, en dit album is al erg goed.

avatar van Ataloona
O ja juist. Overschat is het ja. Tja het was al laat

avatar van kareltjemusic
& Hans Brouwer,
je zit wel op Rudiger te vitten dat ie Made in Japan uit zijn top 10 heeft gehaald, maar ik zie dit meesterlijke album bij jou ook niet in je top 10 staan, en daar had ie als DP fan toch wel bij moeten staan denk ik

kareltjemusic schreef:
& Hans Brouwer,
Beste Kareltjemusic, ik zal het je uitleggen. Ik huldig het standpunt dat ik van een willekeurige artiest of band één album opneem in mijn HB album top 10. Aangezien ik het album "Deep Purple in Rock" het allerbeste album vind van deze beste rockband allertijden staat dat album op nummer 1 in mijn top 10. En daarom dus ontbreekt "Made in Japan (1972)" . Van "vitten op" Rudiger is zeker geen sprake . Ik help Rudiger alleen maar "herinneren" .

avatar van ricardo
Als ik een Deep Purple album in mijn pers mu.me top-10 zou zetten, dan ongetwijfeld deze. Dit vind ik hun absoluut beste album ever.

avatar van VanDeGriend
Toen ik een jaar of 14 was vond ik dit het allerbeste album ter wereld. Was niet zo moeilijk, ik had maar 20 lp's en het meeste was meuk. Dit vind ik vandaag de dag nog steeds wel ok. Beetje jammer van die drumsolo. Dat hoorde er toen kennelijk een beetje bij maar vandaag de dag behoorlijk oubollig en eigenlijk niet meer om naar te luisteren. Desondanks 4 sterren. De battle op Strange Kind a Woman vind ik nog steeds ge-wel-dig. Om mijn 15e vond ik echter On Stage van Rainbow al veel beter. En dat vind ik nog steeds.

Stijn_Slayer
Die drumsolo's werken vaak alleen als je het ziet. Om er alleen naar te luisteren gaat het soms inderdaad wat vervelen.

Toch heeft het wel iets.

avatar van ricardo
Dit album heb ik op latere leeftijd leren kennen. Die drumsolo kan voor mij ook gestolen worden. De beste nummers voor mij zijn vooral de openingstrack Highway Star. Maar ook Strange Kind Of Woman vind ik geweldig. Child In Time en Smoke On The Water blijven natuurlijk ook onvervalste toppers en echte classic rock klassiekers. Alleen die zijn inmiddels wel tot vervelens toe compleet grijsgedraaid op de radio door de div classic rock zenders. Die 2 nummers hoef ik om die reden dan ook nooit weer te horen.

Ook cd 2 is erg goed met nummers als Black Night en Speed King.
On Stage van Rainbow is ook erg goed. Ik denk dat vooral de zangstem van Dio voor sommigen het verschil maken. Deze is goed, maar On Stage zeker ook.

ricardo schreef:
Deze is goed, maar On Stage zeker ook.
Ik zou het anders verwoorden Ricardo. "On Stage" is goed maar "Made in Japan (1972)" is gewoon beter. Of anders gezegd: er is geen beter live album dan "Made in Japan (1972)". Mijn hoogtepunt van dit superalbum: "Lazy", "Lazy" en nog eens "Lazy"!!

Stijn_Slayer
Zat betere live-albums, neemt niet weg dat deze van grote klasse is!

avatar van jeroenheinz
Inderdaad een van de beste livealbums ooit gemaakt. Vooral heerlijk voor in de auto. I'm a highway star !!