Nu het album een weekje uit is heb ik er goed naar kunnen luisteren en heeft goed op me kunnen inwerken:
1.Art Official Cage (3:41)
Mijn 1e indruk van dit nummer was: WTF

Real music for real music lovers was Prince zijn credo voor jaren, en dan opent ie een album met een nummer als dit? Maar het einde verPRINCEt ie t toch weer met een heerlijke gitaar, en eerlijkheid gebied te zeggen dat dit nummer steeds beter wordt met elke luisterbeurt.
2.Clouds (4:34)
Dit nummer was al "los" voor de release van het album, en het deed me toen niet zo heel veel. Nu vind ik het wel leuker dan voorheen, maar meer dan gewoon aardig vind ik het niet.
3.Breakdown (4:04)
Dit nummer werd in Paradiso 2013 al gespeeld, en was meteen favoriet bij velen. Het doet erg denken aan de oude Prince, en die horen "we" graag. Ik ook, en vind het dan ook de beste track van dit album.
4.The Gold Standard (5:53)
We zijn lekker op dreef. Het ene old school Prince nummer is voorbij, en we gaan verder in de volgende! Heerlijk nummer, lekkere beat, en heerlijk funky gitaartje! Goed bezig Prince!
5.U Know (3:56)
Ook dit nummer was al "los" voor het album uitkwam, en deed me weinig. Een sample van een R&B nummer er in, en een sexy nummer. Als geheel op dit album doet het me meer, en ga 't steeds lekkerder vinden.
6.Breakfast Can't Wait (3:54)
Ook een nummer wat al een tijdje uit was. Dit vond ik toen al niks, en nu nog steeds niet. Echt een paar niveaus te laag voor Prince. Te simpel... Eerste skip moment.
7.This Could Be Us (5:12)
Ook al eerder bekend, een ode aan
Patricia Kotero. de dame mooie rondborstige dame uit Purple Rain, en natuurlijk Apollonia 6. Dit nummer groeit ook met elke luisterbeurt. Misschien is de wetenschap van "de ode aan" wel de reden dat het nummer vanwege nostalgische redenen leuker wordt. Het is in ieder geval een typische Prince ballad. Maar waar de ballad vooral op de laatste 2 albums veel te mierzoet waren, is dat bij dit album naar mijn idee niet het geval. Het blijft mooi!
8.What It Feels Like (3:53)
Met breakfast can wait samen een skip moment. Dit nummer doet me denken aan het niveau wat Prince de laatste jaren liet horen op 20ten en Lotusflow3r.
9.Affirmation I & II (0:40)
Tja, een interlude voor een verhaal... skip..
10.Way Back Home (3:05)
Leuk nummer, niks bijzonders, leuk dat
Andy Allo er op te horen is.
11.Funknroll (4:08)
De remix van het nummer wat ook terug is te horen in originele staat op
Prince & 3rdEyeGirl - Plectrumelectrum (2014). Toch vind ik de remix ook erg lekker klinken. Een feest nummer zoals Prince ze kan maken.
12.Time (6:49)
Dit nummer begint wat tam, maar als na een minuut of 3 die heerlijke bas erin begint is het een super lekker nummer als geheel.
13.Affirmation III (3:27)
Dit nummer staat gelukkig op 't einde, en kan dus makkelijk overgeslagen worden. Het is het einde van het verhaal, maar niet echt boeiend. Kan zo op een New Age of Relaxing moments verzamelaar terecht komen.
Eind conclusie is dat het toch wel een lekker album is geworden, maar wat na de helft wel even een inkak moment heeft, en bij Funk n Roll weer wat aanspoort tot boeiend luisteren. Opvallend voor een Prince album vind ik dat hij hier heel veel ruimte laat voor andere zangeressen om ook hun ding te doen, misschien wel iets te veel naar mijn smaak. 2 skipmomenten midden in het album, en nog een aan het einde en een interlude die eigenlijk geen aparte track is te noemen geeft me een album waar 9 lekkere tracks op staan, en die tracks zijn van een hogere standaard dan zijn voorganger 20ten.
Lotusflow3r vond ik als album ook erg goed, ook al lees ik veel fans die dit het beste werk vinden sinds Gold experience. Ik vind dit, samen met Plectrumelectrum het beste werk sinds Lotusflow3r (niet MPLSound, want dat vind ik een matige plaat)
Als fan ben ik zeker tevreden met 9 nummers op een plaat die ik lekker vind... en dan hebben we ook nog Plectrumelectrum. Prince kan het gelukkig nog! 3,5 ster voor dit album is naar mijn mening een terechte en goede beoordeling!