Status Quo - Live! (1977)

Label: Vertigo

1. Junior's Wailing (5:22)
  2. Backwater / Just Take Me [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (8:28)
  3. Is There a Better Way [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (4:17)
  4. In My Chair [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (3:35)
  5. Little Lady / Most of the Time [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (7:06)
  6. Forty-Five Hundred Times [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (16:54)
  7. Roll Over Lay Down [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (6:06)
  8. Big Fat Mama [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (5:13)
  9. Caroline [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (6:40)
  10. Bye Bye Johnny [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (6:24)
  11. Rain [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (4:57)
  12. Don't Waste My Time [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (4:05)
  13. Roadhouse Blues [Live at Glasgow Apollo, Glasgow 1976] (14:23)
  14. Is There a Better Way [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (4:02)
  15. Little Lady [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (3:03)
  16. Most of the Time [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (3:37)
  17. Rain [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (4:37)
  18. Caroline [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (4:29)
  19. Roll Over Lay Down [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (6:09)
  20. Big Fat Mama [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (5:16)
  21. Don’t Waste My Time [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (4:14)
  22. Bye Bye Johnny [Live at Sunplaza Hall, Japan 1976] * (6:59)
  23. Junior’s Wailing [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (4:04)
  24. Backwater [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (4:37)
  25. Just Take Me [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (3:47)
  26. Claudie [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (4:19)
  27. Railroad [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (5:51)
  28. Roll Over Lay Down [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (5:40)
  29. Big Fat Mama [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (5:24)
  30. Don’t Waste My Time [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (4:14)
  31. Roadhouse Blues, Part 1 [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (8:55)
  32. Roadhouse Blues, Part 2 [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (1:38)
  33. Caroline [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (4:16)
  34. Drum Solo [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (3:21)
  35. Bye Bye Johnny [Live at Hordern Pavilion, Sydney Australia 1974] * (6:14)
avatar van GP
GP
Heerlijk Live album, niet perfect, nee, dat was Quo niet, maar dat paste ook niet bij hun (h)eerlijke 'raunchy R&R/Boogie sound' !! De opening met 'Juniors Wailing' is echt Quo, veel lekkerder dan die later ingestudeerde opening van deze cover-song! Dit album rockt, en is pure Quo, schoonheids foutje af en toe, het zal wel, maar niet nabewerkt en puur uit het hart !! FF Quo Forever !!

avatar van RonaldjK
Was gisteren in Hilversum waar ik voor de tweede maal tributeband Status Quotes mocht aanschouwen. Dit in een volgepakte en na verloop van tijd dampende tent op het Marktplein. Ze speelden een bevlogen set van anderhalf uur met nummers (als ik me niet vergis) vanaf 1973 (album Hello) tot en met 1981 (album Never Too Late). In toegift 4500 Times zat in de lekker lange gitaarsolo bovendien een flard van Gotta Go Home uit 1970 (Ma Kelly's Greasy Spoon) verwerkt.

Wat heeft dat met Status Quo - Live! te maken? Dat Status Quotes véél dichter bij Live! komt dan het huidige Status Quo van Francis Rossi. Rauw en vól energie. Ze spelen de muziek van die verschillende albums bovendien microscopisch goed na met groot respect voor de originelen. Extra lekker: ook bij de Quotes een stoïcijnse en strakdrummende stokkenman die de boel opstuwt én oor heeft voor details.

Extra leuk is dat tijdens het optreden details komen bovendrijven die me nooit eerder opvielen. Het refrein van Roll over Lay down is tweestemmig, om er één te noemen, met de ene stem een kwart of kwint hoger dan de andere. Hoe vaak heb ik Live! vanaf mijn puberjaren niet gedraaid? Was me desondanks nooit opgevallen.

Met mijn broer moet ik van de Quotes maar eens een jaarlijkse traditie maken, mede omdat de biertjes ervoor en erna in foodhal Mout zo heerlijk Brits zwart-stout waren. Voor de tweede maal bliezen ze me omver, ik zie dat ze voor 2024 alweer de nodige optredens hebben staan.

avatar van vielip
Volgend jaar toch elkaar maar eens treffen bij een optreden van de mannen Ik zie dat hele totaalplaatje van Quotes, dampen en stampen en Britse biertjes al helemaal voor me. Ze spelen met het hemelvaartweekend overigens weer op het jaarlijkse Crossed Guitars Festival in Frieschepalen. Daar spelen ze altijd een set voor de meer doorgewinterde Quo fans; veel deepcuts en albumtracks en zo min mogelijk hits. Het is maar dat je het weet

avatar van AOVV
Spelplezier en energie primeren op deze spetterende liveplaat van Status Quo. De band is bij het grote publiek vooral bekend door nummers als Rockin' All Over the World en Whatever You Want, wat toch een beetje jammer is, want dat zijn best flauwe, uitgekauwde songs als je ze afzet tegen deze glorie.

De lange tracks (vooral Roadhouse Blues!) stelen de show. Anderhalf uur genieten van deze rauwe, bluesy rockende Britten.

4 sterren

avatar van Rolling11us
Er schijnt in mei 2025 een 6CD versie van deze legendarische registratie uit te komen. Heeft er iemand meer info ?
Great news - Status Quo live! Super Deluxe edition | Status Quo Fan Forum - statusquo.boards.net

avatar van vielip
De link in je post verteld volgens mij alle info die er is en die je als fan wilt weten toch?

avatar van Rolling11us
J̌a, klopt maar ik had er hier eigenlijk nog niets over gelezen.

Ik kwam de 4CD box set, Super Deluxe Edition tegen. Erg interessant

avatar van gaucho
Dank voor de info. Ik wist hier niets van en zag 'm ook niet aankomen. Mooi nieuws! Als ik het goed begrijp is het volledige concert van maart '76 aangevuld met opnamen van de Blue For You-tour van de laatste maanden van 1976. Wel benieuwd naar de volledige tracklist.

avatar van IntoMusic
Nou, ik zie dat ie al op Apple Music staat. Tracklist staat op de site die ik deelde

avatar van gaucho
Het originele album op CD 1 en 2, en daarna live-registraties uit Tokyo (1976) en Sydney (1974). De tracklistst komen zo wel heel erg overeen, helaas. Ik had graag een opname gezien van de Blue For You-tour van de laatste maanden van '76, en mogelijk zelfs van de Rockin' all over the world-tour. Dat had in elk geval een flink aantal nieuwe nummers opgeleverd.

avatar van IntoMusic
Correctie in ieder geval ingediend met de extra opnameinfo per track. Zal later ook de tracktijden indienen

avatar van Rolling11us
De 4CD set waar intothemusic naar verwijst is volgens mij al ouder (het artikel waarnaar hij verwijst is uit 2014). Dus die zal het niet zijn.

avatar van IntoMusic
Nu je het zegt….. Is het dan alleen een streaming versie? Uhmmm

IntoMusic schreef:

Pas dan ook meteen het label even aan. Mijn gekoesterde originele dubbel-LP staat op Vertigo, niet op PolyGram. Zoals alle Quo-albums uit die dagen (althans die vanaf Piledriver). Ik heb inmiddels een correctie ingediend.

Die 4CD box met twee extra concerten uit 2014 heb ik dus compleet gemist. Die maakte ongetwijfeld deel uit van die serie van expanded remasters die alle studio-albums uit die tijd ook gekregen hebben. Al verschenen die allemaal vanaf 2010/2011.

So what's new? Is er dan toch sprake van een 6CD editie? Op het Steve Hoffman forum lees ik de 'unconfirmed rumour' dat het zou gaan om alle drie de concerten die ze in maart '77 gaven. Dus drie keer zo'n beetje dezelfde setlist.
Leuk voor de überfan, maar dat lijkt me toch ee beetje (te) veel van het goede. Dan krijg je dus min of meer drie keer hetzelfde concert? Een van die users daar schrijft: 'Assuming they chose the best version of each song for the original release, it means additional versions of the same songs while slightly different, are not as good.'
Ik ben heel enthousiast over dit live-album an sich, maar ik vermoed niet dat ik deze nieuwe set zal aanschaffen, om bovengenoemde reden. Maar misschien pakt het alsnog anders uit.

De berichten luiden dat er in elk geval een RSD 2LP-uitgave komt van het eerste van de drie concerten (dat is dan waarschijnlijk niet de originele release) en de 6CD box verschijnt dan later dit jaar.

avatar van vielip
Die 4cd box is inderdaad al in 2014 uitgebracht. Tokyo Quo is daarvan leuk om eindelijk als soort van originele release te hebben. Het Sydney concert is qua setlist dan weer interessant (want Claudie en Railroad) maar klinkt dan weer als een bootleg. En nog een slechte ook. Dat ze dat zo uitgebracht hebben is echt genant.
De nieuwe boxset die eraan komt is wat mij betreft niet zo interessant. De 2lp release is van de eerste avond en heeft dus, op een aantal nummers na, nog nooit het daglicht gezien. Maar zoals al aangegeven; je krijgt gewoon meer van hetzelfde. Dat dat goed is behoeft geen discussie maar ervoor naar de platenwinkel rennen doe ik zeker niet.

avatar van Gommans
Het is geen 6 cd maar een 8cd.
Het originele album op 2 cd’s en alle 3 de avonden afzonderlijk op 2cd’s per avond.
Een mooi pakketje , alleen wel steeds dezelfde nummers… sommige zullen het overkill en uitbuiting noemen. En weer anderen zullen smikkelen van de originele en diversiteit van de verschillende uitvoeringen.
Ik ga vooral genieten van het unieke geluid (opgefrist en opgekrikt) en hoop dat de verschillende avonden toch samen 1 hoogtepunt gaan vormen.

vielip schreef:
Mijn hardloop schoenen staan al klaar...

avatar van Pitchman
Besteld natuurlijk! 8 cd's Quo live! Een van de betere live albums ooit gemaakt.
Samen met UFO - Strangers in the Night , Deep Purple - MADE in Japan , Thin Lizzy - Live and Dangerous , Frank Marino - Live , Ted Nugent ' Double Live Gonzo , Judas Priest - Unleased in the East , die ook allemaal uit die periode uit kwamen , in ieder geval in de tweede helft van de jaren 70 die echt geweldig zijn.

Pitchman schreef:
Dat wordt vrijdag 16 mei dus naar Plato in Utrecht. Of toch maar niet? 4 Concertregistraties van Status Quo eind oktober 1976 in Glasgow. 4 keer dezelfde setlist. Aanschafprijs rond €90 Als mijn vrouw de bankafschrijving ziet gaat zij ongetwijfeld mijn verstandelijke vermogen ter discussie stellen...

avatar van RonaldjK
Phil Aston van Now Spinning Magazine ontdoost de 8cd-box van Live. "The definitive audio version", luidt zijn conclusie, al is hij niet kritiekloos. Kijk en oordeel zelf of je er als fanatieke fan blij van wordt.

RonaldjK schreef:

Ik wordt hier wel blij van. Hij is kritisch, en die kritiek deel ik ook zeker met hem. Maar over hetgeen waar het uiteindelijk om draait is hij unaniem positief.

Vandaag heb ik de 8 cd box binnen gekregen. In de box zijn 2 opberg mapjes waar 2 x 4 cd's inzitten en een boekje met het verhaal rondom de concerten in Glasgow en het re-mixen van de banden. Wat me opviel was dat de cd's wat lastig uit het kartonnen hoesjes te halen zijn. Momenteel ben ik spontaan disk 7 en 8 (3e avond van de 3 concerten) aan het beluisteren. GEWELDIG. De aankondiging van Jackie Lynton is op het live-album al prachtig maar dit is nog beter. Verder klinkt het concert SUPER. Quo ten top. Daarnaast klinkt de mix heel helder. Complimenten daarvoor. Zeker ook dat de 3 Glasgow concerten eindelijk op cd zijn uitgekomen. Ik ben in iedergeval heel blij. Stiekem hoop ik dat Tokyo Quo ook eens in z'n geheel uitkomt. Het zal me benieuwen of dat ooit zal gebeuren.

avatar van vielip
Heb het zelf nog niet gehoord maar ik begrijp van enkele Quo fanaten die ik ken dat dit (de 8 cd box) toch wel een magische release is. Het geluid is werkelijk subliem! En dat de band in die jaren nog geen geoliede machine was wordt overduidelijk. Alle drie avonden is de set gelijk maar de nummers worden niet één keer hetzelfde gespeeld. Telkens zijn er details die verschillen; qua drums, gitaarsolo's en riffs en zelfs Lancaster improviseert hier en daar. Ook zijn de praatjes en aankondigingen elke avond anders. Dat werd de tour hierna toch allemaal wel even anders. Nee, hier klinkt nog een band die onstuimig en wild is. Die alles nog wil bewijzen. Toch maar eens achter deze boxset aan gaan wellicht?

avatar van Gommans
Nou… ik kan iedereen die Quo een warm hart toedraagt, of die “Status Quo-Live” als album al goed vond, deze speciale editie meer dan aanraden. Ongelooflijk wat klinkt deze plaat nu ongelooflijk vét en helder. Wat een enorme geoliede stoom-machine waren deze Frantic Four toen der tijd. Alle 3 de avonden zijn toch, ondanks de setlist, weer net anders. Ze hebben slechts een echte overeenkomst, en dat is dat ze allemaal eindigen na een kleine 100 minuten in een enorme boost van positieve energie.
En dan weten we allemaal ondertussen dat dit misschien wel de enige live plaat uit die periode is zonder ook maar 1 enkele overdub… ja dan is dit na deze fantastische nieuwe mix unaniem het aller-beste livealbum dat ooit is gemaakt. Misschien jammer van de eenvoudige uitvoering - maar misschien is dat eigenlijk ook wel passend voor dir onderschatte juweeltje.

avatar van RonaldjK
Kunnen jullie ajb ophouden met al die positieve verhalen? Ga ik toch twijfelen over deze (dure) aankoop... Is de meerwaarde echt het geld waard?

avatar van gaucho
Hier hetzelfde. Ik ben een groot fan van de band en met name van dit album. Maar de gewone dubbel-LP en de geremasterde dubbel-CD uit 2005 lijken me eigenlijk wel genoeg. 3x min of meer hetzelfde concert lijkt me een beetje overkill, ook al zijn er wellicht wat kleine afwijkingen in aankondigingen en speelstijl te constateren.

Ik had me eigenlijk voorgenomen deze gewoon over te slaan, en dan begint iedereen vervolgens enthousiast te roepen dat die nieuwe release een 'must have' is. Ik probeer voet bij stuk te houden, en mijn portemonnee is me er dankbaar voor...

gaucho schreef:
Hier hetzelfde. Ik ben een groot fan van de band en met name van dit album. Maar de gewone dubbel-LP en de geremasterde dubbel-CD uit 2005 lijken me eigenlijk wel genoeg. 3x min of meer hetzelfde concert lijkt me een beetje overkill... Ik probeer voet bij stuk te houden, en mijn portemonnee is me er dankbaar voor...
Ik proef het al: je verstand en je portemonnee zeggen nee maar het laat je niet los. Hoe herkenbaar kan het zijn. Op 12 augustus 2025 hoop ik 67 jaar te mogen worden, bovenaan mijn lijst met verlangens staan de 3 concerten van Status Quo uit 1976 in het Schotse Glasgow.

RonaldjK schreef:

Ik zou het toch echt serieus gaan overwegen….