Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
avatar van Pleun
Ik kende Snow Patrol van het voorprogramma van U2 in 2005, maar ben pas onlangs over de streep getrokken toen ik het gevoelige 'Shut your Eyes' hoorde. De rest van het album is ook goed, maar dit nummer blijft mijn favoriet.

0529
Wel een lekker album, gehaald omdat ik 'Shut Your Eyes' zo'n geweldig nummer vind. Natuurlijk staan er nog wel een paar lekkere nummers tussen zoals: 'Set the Fire to the Third Bar' en 'Chasing Cars'. Maar het klikt allemaal te gewoontjes en er staat niets speciaals tussen. Voor nu 3,5*

Nice. 4*

avatar van otherfool
Wie wegkomt met nummers als You Could Be Happy moet wel superlief en -sympathiek zijn, en dat is deze band dan ook exact. Daarnaast weten ze tussen de m-o-r rocksongs zo nu en dan een briljant nummer te schrijven (zoals Run op de vorige plaat, en hier Chasing Cars en Set the Fire To The Third Bar), waardoor er bijzonder weinig mis is met deze band. Allemaal best leuk en aardig dus.

Maar weer 3 sterretjes dan.

Lekkere plaat met een paar uitschieters, waaronder natuurlijk 'Shut Your Eyes, maar 'Chasing Cars' is favoriet. 3.5*

avatar van ronnievb
Prachtige plaat, gruwelijke hoes.

ja ik vind het ook een verschrikkelijke hoes, cd op pc gezet en daarna terug cd-rek in.

Joy
gaap, wat een gezapige muziek zeg, niks voor mij

hoogste irrigehalte:

shut your eyes

kon er nu echt geen boeiender zanglijntje gevonden worden?

ik vind dat juist één van de beste liekes, achja ieder zen mening zeker...

en ze waren goed op Werchter! ze hadden echt het hele publiek mee, ze kregen zelfs een mexican-wave gedaan van ons dus live zijn ze echt wel de moeite hoor:)

Joy
op werchter is iedereen ook straalbesopen of dmv andere genotsmiddelen een heel end verder weg dan in hun doordeweekse loopbaan:)

sow? heeft toch geen belang ofwel soms?

Joy
nee hoor, mij allemaal prima

avatar van Chuppa
beetje saai. Zitten aardige nummers tussen. Ik geef ze 2,5* omdat ze teveel op Coldplay lijken

avatar van Chuppa
hoewel chasing cars tog wel mooi is...

ze lijken totaal niet op coldplay, en als het zo was, so what, bijna meer dan de helft van alle artiesten lijkt wel op een of andere groep , kun je toch niet vermijden, noem mij is groepen op die echt authentiek zijn, die niemand nadoet? ge kunt ze op 1 hand tellen. zolang je je maar kunt amuseren en dat het emoties opwekt is meer dan voldoende

joris schreef:

Hmm ben ik niet helemaal met je eens. Het is juist leuk als een artiest juist een beetje een eigen stijltje heeft.
Over Coldplay gesproken, Coldplay is vaak nog iets gevoeliger, ok. Maar toch vind ik ze erg op elkaar lijken

Chuppa schreef:

akkoord maar wat ik wilde duidelijk is dat ik er niets op tegen heb als er een groep op een andere groep lijkt. en ik heb nooit het gevoel dat ik naar een "kloon" (sorry voor het woord) van Coldplay zit te luisteren, maar smijn mening

avatar van Koerok
Te slappe liedjes. De vergelijkingen met Keane en Coldplay gaan alleen op wat de vorm betreft.

joris schreef:

Uhm de Gorillaz?!

En dit is echt een lekker album met goede nummers en dat blijf ik vinden, daar kunnen zelfs de zeikerds niets aan veranderen

mathieudc
De vier openingnummers zijn geweldig. Daarna gaat het wat bergaf maar de nummers erna zijn zeker ook niet slecht. 4*

mathieudc
mathieudc schreef:

Voila, na nog enkele luisterbeurten heb ik dit album een 5 gegeven. Ik vind het echt wel een goed album en het is veel meer dan enkel die vier openingsnummers! Prachtig album.

Smittoe schreef:

Uhm de Gorillaz?!

idd , die ben ik over het hoofd gezien. maar komt weinig voor

avatar van Chuppa
Ligt eraan welk genre je bedoeld, in de dance scene kan ik er zo een paar opnoemen.

avatar van dikkiedikst
Dit is een album waarbij je gewoon lekker moet gaan liggen en luisteren.

Goed album. Chasing Cars blijft voor mij toch nog het meest aangrijpende nummer. Maar de rest van de nummers zijn ook zeker aanraders!

avatar van Hans Brouwer
Bij mij op het werk staat de radio de gehele dag afgestemd op Q-Music . Ik heb niet zoveel met deze muziekzender maar ach als "oude man" werk ik met allemaal jonge collega's die deze zender kennelijk wel waarderen, dus ik laat het maar zo...... .
Na mijn vakantie hoor ik echter steeds een plaatje voorbij komen waar ik wèl de oren voor spits . Dus toch maar eens goed naar de dj geluisterd om te horen welke single met de regelmaat van de klok op Q-Music wordt gedraaid: dat is dus "Shut Your Eyes" van Snow Patrol. Ik moet U eerlijk bekennen dat ik de muziek van deze Britse band Snow Patrol eigenlijk niet ken maar mijn nieuwsgierigheid is wel degelijk gewekt. Wie kan mij vertellen of ik, als notoire Coldplay-muziek-hater , dit gehele album "Eyes Open (2006)" van Snow Patrol met een gerust hart kan gaan beluisteren Dat het dus niet op een teleurstelling gaat uitdraaien, zal ik maar zeggen .

Hans Brouwer schreef:
...Wie kan mij vertellen of ik, als notoire Coldplay-muziek-hater , dit gehele album "Eyes Open (2006)" van Snow Patrol met een gerust hart kan gaan beluisteren Dat het dus niet op een teleurstelling gaat uitdraaien, zal ik maar zeggen .

Zelf ben ik niet de grootste Coldplay fan, maar hater ben ik absoluut niet. Ik kan je daarentegen wel vertellen dat mijn eerste gedachtes niet naar Coldplay uitgingen, maar naar de muziek die gewoon goed is. Eerlijk moet ik wel zijn, het heeft wel iets van Colplay weg.
Ik kan niet garanderen dat dit geen teleurstelling zal worden, maar misschien dat dit je wel kan bekoren. Dit is iets alternatiever, en de rest van de CD is iets rustiger dan Shut Your Eyes, dat moet je niet vergeten. Je kan de gehele CD beter vergelijken met Chasing Cars naar mijn mening. Maar goed, ik denk dat je gewoon de gok moet wagen, en als het niet bevalt is dat jammer.

avatar van Nick4
Mooi album, met Chasing Cars en Open Your Eyes als mijn persoonlijke favorieten. Eyes Open is misschien niet zo'n originele plaat, maar luistert heerlijk weg!

Lost Highway
Clips zeggen mij weinig tot niets, maar die clip van Open your eyes is met voorsprong de mooiste die ik ooit gezien heb.
Wat opzoekwerk leert me dat het eigenlijk een kortfilmpje is uit 1978 waarbij een Ferrari (met camera op voorbumper) doorheen Parijs aan het racen is, in de vroege ochtend.
Lightbody en bijgevolg Snow Patrol heeft bij mij wat afgedaan, maar die clip; daar kan je toch enkel bewondering voor hebben (ookal zijn ze er zelf niet verantwoordelijk voor).
Een verademing als je deze eens ziet voorbij komen tussen de wansmakelijke Rihannatoestanden.