Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
avatar van starbright boy
Na Final Straw weer een stapje terug voor Snow Patrol. Nog best een sterke plaat (vooral de ballads), maar zeker in de uptempo nummers moeten ze uitkijken niet al te inwisselbaar te worden. Ik zit nu nog op een dikke voldoende, maar ik begin mijn hart vast te houden voor de volgende plaat.

avatar van joko16
ik kan Chasing cars niet meer horen!

avatar van Migo
Er ontbreken nog drie platen in de tracklist geloof ik die niet op elke versie aanwerzig zijn.. Weet alleen de titels niet precies (een ervan is 'warmer climate') en wat de volgorde is..

avatar van ZERO
Migo schreef:

12. (untitled)
13. In My Arms
14. Warmer Climate

Correctie is verstuurd.

Verder zegt dit album me momenteel nog niet zoveel. Chasing Cars vond ik geweldig, maar de rest (1,2,4 heb ik nu al geluisterd) vind ik wat teveel eenheidsworst. 'Been there, done that'-gevoel. Misschien betert het nog!

Ga mijn stem naar beneden bijstellen. Staan een aantal sterke nummers op, maar toch is dit album minder dan Final Straw. Een hele krappe 4,0*

Vind dit een prachtige CD, boeiend tot het eind. Vooral Set the Fire to the Third Bar en Chasing Cars vind ik prachtig. Mooie Rock/Pop. Zeer de moeite waard.
4,5* en een 3e plaats in top 10

Eyes Open

CD net gekocht.
De nummers die er vooral uitspringen zijn: Chasing Cars, Warmer Climate en voor mijn gevoel nu al een van de beste nummers ooit: Set The Fire To The Third Bar met Martha Wainwright.

De CD begint mooi, met You're All I Have. Leuk liedje, mooie gitaren. Al met al een goede opener.
Hands Open vind ik wat minder, dat is een nummer van de wat rauwere kant van de CD. Past ook goed op de CD.
Chasing Cars, de eerste single van deze plaat. Gevoelig maar prachtig nummer. Super intro, mooi pianospel. Langzame opbouw, steeds meer instrumenten komen erbij.
Shut Your Eyes, leuk nummer, gaat een beetje richting Ilse de Lange. Alleen hier wordt meer gebruik gemaakt van wat elektronische geluiden, waardoor dat effect weer helemaal weg is. Hierdoor houd dit liedje z'n eigen sound.
It's Beginning to get to me, vind ik zelf een van de mindere liedjes van de plaat, zeker als je weet wat voor prachtige liedjes er nog moeten komen.
You Could Be Happy, schattig speeldoosje wat er de hele tijd doorheen gaat. Voor de rest weer een gewoon leuk liedje voor tussendoor.
Dan hebben we Make This Go On Forever, dat is een beetje een vervolg op het vorige nummer. Denk je. Dan heb je het mis. Als die zang van dat achtergrondkoor erbij komt dan ben ik helemaal verkocht. Briljant nummer evenals Chasing Cars.
Dan het allerbeste dat deze CD te bieden heeft. Set The Fire To The Third Bar samen met Martha Wainwright. Een mysterieus begin van het nummer. Die sfeer blijft het hele liedje hangen en sleept je zo mee naar de rest van de CD. De stem van Martha Wainwright met die van de zanger (ik weet niet hoe die heet) bij elkaar is briljant gevonden, ze passen helemaal bij elkaar. Als je bij dit liedje de lage tonen op zijn hoogst zet knappen je boxen, zo mooi.
Headlights, is een gewone rocker die net als elk nummer weer goed bij de rest past. Een beetje hetzelfde als Hands Open.
Open Your Eyes. Mede naamgever van het album samen met Shut Your Eyes. Ook de tegenhanger van Shut your Eyes. Het intro van dit nummer is de zachtere vorm van die van Headlights. Goed gedaan.
Finish Line is een rustig liedje dat ik moet blijven luisteren, als ik het niet uitluister dan kan ik niet slapen. Toch vind ik dit 1 van de minder leuke liedjes.
Dan hebben we Untitled. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt hele zware bagger is. Past totaal niet op de CD, duurt te lang, en een tijd een beetje naar gekrijs van een baby luisteren daar wordt je ook niet al te vrolijk van.
In My Arms, weer terug op het oude niveau van Headlights en Open You Eyes. Weer een prima liedje voor op een zeer sterke CD.
Warmer Climate, de afsluiter van de CD, na Chasing Cars en STFTTTB beste van de plaat. Ik heb t gevoel dat ik dit liedje al langer dan de CD uit is ken.
Er zit ook nog een stukje van Chasing Cars in. Het pianospel. Als laatste het zeer sterke einde.

Kortom een hele sterke en goede CD, met goede stukken muziek die veel indruk maken op een mens. Ik ben blij met deze goede aankoop en hij heeft dan ook een plaats in mijn top-10 gekregen. De 3e welteverstaan. Deze plaat heeft daarmee AROBTTH verdreven van de 3e plek.

Lost Highway
Leuke recencie.
Vinden jullie zijn stemgeluid ook niet aardig gelijken op de stem van de zanger van The Counting Crows? (alleen iets minder extreem somber dan)

avatar van Coentje
Set the Fire to the Third Bar is een prachtige plaat.

Ik krijg er het zelfde gevoel bij als ik ooit bij With or Without You kreeg. Heerlijk.

DwarreI
Gisteren bij een optreden van Snow Patrol in de Vredenburg geweest. Was wel aardig

Overigens komen Set the Fire to the Third Bar en Chaising Cars inderdaad duidelijk met kop en schouders boven de andere, nogal middelmatige nummers uit..

avatar van Joy4ever
Eyes Open

Deze plaat heeft daarmee AROBTTH verdreven van de 3e plek.

Jornaquin
[quote]west schreef:
Concert in Vredenburg was echt goed! Ze speelden de nummers van dit album wat ruiger, wat de muziek bepaald ten goede kwam. Voortreffelijke zanger trouwens live. En wat een heerlijke concertzaal is Vredenburg toch.[/quote]

Ik vind Vredenburg juist een waardeloze zaal voor concerten, het is nogal sfeerloos in tegenstelling tot bijv. Paradiso wat een echte concertzaal is. Verder mocht je er niet eens roken en is het bier halen slecht geregeld. Het concert was wel heel goed, goeie live zanger die Lightbody.

Eerlijk gezegd ken ik deze band nog maar net; door het liedje van chasing cars.
Ik ben erg benieuwd naar de rest van deze cd

Louis2703 schreef:

Hier moet ik even op terugkomen. Blijft de hele tijd in mijn hoofd hangen en heb ik leren waarderen. Gepromoveerd tot 1 van de beste liedjes van de CD.

Louis2703 schreef:

De CD is alleen maar gegroeid. 0,5* erbij.
Komt uit op 5*.
Stijgt daarmee naar de 2e plek.

avatar van VanDeGriend
Een doorsnee plaatje die ik wel veilig met gezin en al in de auto op kan zetten. Naar mijn smaak een beetje al te tam en doorsnee al staan er wel een paar poppareltjes op zoals Chasing Cars en het fraaie Shut Your Eyes.

Ik heb het album net gekregen.. Ik ben het nu wat aan het beluisteren. Eerste indruk is aardig positief!

Wanneer komt Untitled er nou bij te staan? Ik dacht dat dat al gecorrigeerd was..

avatar van predator
Gewoon een hele mooie CD. Leuk dat Chasing Cars nu als single (een beetje?) aan het doorbreken is. Prachtige, eenvoudige clip overigens.

avatar van Blue88
Ik had eerst wat moeite met deze cd, aangezien ik final straw adoreerde. Echter moet ik er toch aan toe geven: Zaligheid. Op Final Straw staan naar mijn inzien toch te weinig écht goede nummers, wat op deze plaat juist wel het geval is. Headlights vind ik enigszins zwak, maar zeker non-slecht. Prachtplaat, heb er geen spijt van hier 20 eu voor neergelegd te hebben...

Eigenlijk vond ik 1 album van Snow Patrol wel voldoende (Final Straw), maar als er dan een duet met Martha Wainwright op staat kost het wel heel veel moeite om dit album links te laten liggen.
Ik heb het een tijdje volgehouden, maar het is er dan toch van gekomen. En wat voor een duet! Zeker weten het hoogtepunt van deze cd.
Ik vond dat met Final Straw al een probleem: er stonden een paar hoogtepunten tussen en wat mindere nummers. Hier heb ik dat nog meer. Het zijn die sterke songs die het album nog leuk maken (hier veelal de rustiger songs), maar er staan ook te veel nietszeggende, saaie rockers tussen.
De mannen moeten dus gaan oppassen!

Deze cd kan me (nog) niet echt raken, hoewel ik moet toegeven dat ik er nog een aantal luisterbeurten aan moet schenken. Maar...

Set the Fire to the Third Bar is simpelweg magnifiek... wat een nummer!

whooster schreef:
Set the Fire to the Third Bar is simpelweg magnifiek... wat een nummer!

En voor de geinteresseerden nu ook met clip

Het blijft gewoon prachtig dat nummer. Nu ik die clip zie. Kippevel. Wordt dit de nieuwe single?

avatar van Gretz
Louis2703 schreef:

Jazeker . Zeer goede keus, want dit nummer springt er met Chasing Cars tussenuit.

Ik vind het idd zeker het beste nummer, maar of het nou een goede singlekeus is... Ik weet niet of het heel erg zal aanslaan bij de mainstream. Ik had eerder verwacht dat ze Hands Open zouden uitbrengen.

Set the Fire To the Third Bar is idd een mooi nummer, maar vergelen met It's Beginning to Get to Me vind ik hem toch wat minder.

Wauw! Wat een mooi album! Toen ik het album voor de 4e keer ging luisteren, las ik met een aantal teksten mee. Nou zag ik pas echt hoe goed de teksten waren, zeker in combinatie met de simpele maar mooie muziek. Ik had wel wat meer uptempo rock verwacht, maar echt missen deed ik dit niet.
De mooiste nummers van de CD zijn:
- You Could Be Happy, korte tekst maar wel supermooi.
- Set the Fire to the Third Bar, hele mooi combinatie van Martha Wright en Snow Patrol
- En Hands Open, dat nummer heeft iets wat me aan trek in de tekst, weet niet wat het is..
In het totaal plaatje kom ik neer op 4 sterren, kan niet anders zeggen..

Oke album met een paar goede en mooie nummers. Toch weet het me nog niet compleet te pakken - het klinkt allemaal vrij pretentieus, maar juist daardoor komt het geheel voor mij (nog) niet helemaal uit de verf. Wie weet in de toekomst.

3,0 sterren.

Gave cd, heb hem inmiddels alweer grijs gedraaid. De nummers Headlights en uiteraart chasing cars vind ik uitblinkers.