Snow Patrol - Eyes Open (2006)

Label: Polydor

1. You're All I Have (4:32)
  2. Hands Open (3:17)
  3. Chasing Cars (4:27)
  4. Shut Your Eyes (3:17)
  5. It's Beginning to Get to Me (4:35)
  6. You Could Be Happy (3:02)
  7. Make This Go on Forever (5:47)
  8. Set the Fire to the Third Bar (3:23)

met Martha Wainwright

9. Headlights on Dark Roads (3:30)
  10. Open Your Eyes (5:41)
  11. The Finish Line (3:28)
  12. Untitled * (3:55)
  13. In My Arms * (4:36)
  14. Warmer Climate * (4:08)
  15. The Only Noise * (2:53)
  16. Perfect Little Secret * (4:40)
Lost Highway
Chasing cars tip ik nu al als dé klassieker van het decenium, en zeker als top 10 kandidaat voor de volgende edities van tijdlozes/top 2000den en zo meer.

avatar van Wizzy
Goed album op Lowlands gekocht waarbij je er een T-shirt bij kreeg met Snowlands der op.. Het optreden daar was ook mooi met de aanstekers die werden uitgedeeld voor bij het optreden. Mooie herinnering. Chasing cars zal nog vaak gedraaid worden en vast wel een keer in de top 2000 of zo komen.

avatar van ZERO
Chasing Cars is voor mij persoonlijk één van de betere nummers van het jaar, dus dacht ik: waarom de cd eens niet beluisteren?

Ik moet zeggen: het viel zeker niet tegen. Hoewel het niveau van Chasing Cars nergens wordt behaald (Set the fire to the third bar komt in de buurt), staan er toch een aantal leuke popnummers op, zoals You're all I have, Make this go on forever en Headlights on dark roads.

Het is zeker geen grote klassieker, maar gewoon een goede popplaat die het beluisteren waard is.

Favorieten: Chasing Cars, You're All I Have, Set the Fire to the Third Bar

Dit album vind ik steeds beter worden. Elk nummer heeft iets speciaals, met wat uitschieters hier en daar. Ik heb eigenlijk niks toe te voegen aan mijn bericht wat ik eerder heb geplaatst, alleen dat ik steeds meer Chasing Cars ga waarderen.
4.5 sterren krijgt Snow Patrol nu van mij en een (terecht!) plekje in mijn top 10.

avatar van Peter88
Super album. Het zou mij ook niet verbazen als Chasing Cars zo'n klassieker wordt dat het in de Top 2000 en zo terecht komt. Tip voor de volgende single: Set The Fire To The Third Bar

avatar van Tsjo-Wi
wat mij opvalt is dat er zo weinig waardering is voor het nummer Its Beginning to Get to Me, ik vind dat echt een prachtnummer, misschien wel mooier dan Chasing Cars of Set the Fire to the Third Bar.

Inderdaad raar, dat vind ik wel het op een na beste nummer van de CD, vooral het einde is prachtig!

Feeder
Ik kan het echt niet helpen maar ik chasing cars echt zo'n verschrikkelijke song. Ik word er spontaan kotsmisselijk van

Okay, dat was even een beetje overdreven. Het gaat er gewoon niet zo goed in bij me waarom iedereen dit zo goed vindt ?

Lost Highway schreef:

Ik denk dat je een beetje overdrijft. Volgens mij zie je deze plaat niet terug in één van de volgende tijdloze 100. Op radio donna staat hij er wel in, maar top 10 zal toch wat te hoog gegrepen zijn. Niettemin vind ik het een heerlijk nummer.

avatar van meyer
Lost Highway schreef:

zo ver gaat het nooit komen hoop ik.

Nee, serieus, ik weet niet wat men zo goed aan dat nummer vindt, echt niet. ZO zaaagen, man toch.
Telkens als ik het nummer ergens hoor denk ik van, nee niet opnieuw!
Het is ook zooo simpel, en inderdaad, soms kan simpel heel mooi zijn maar in dit geval vind ik het om van te huilen!
Het nummer raakt me ook nergens, in tegendeel, ik krijg er een averse tegen en word er na een tijd spontaan agressief van.
Er zit echt geen gevoel in dat nummer, en de poging om er een heel gevoelig nummer van te maken maakt het alleen maar erger, bah.
Tot overmaat van ramp loop je dan een hele dag met dat geneut van dat nummer in je hoofd rond, ik word er ziek van!!!
Wat mensen toch in chasing cars horen is me echt een raadsel...

Lost Highway
Ondanks dat het een vrij simpel nummer is weet het bij mij telkens de juiste snaar te raken (zoals wel meer Snow Patrol songs). Ik ben het dan ook gruwelijk oneens met wat je daar allemaald vertelt over Chasing cars.

Ik ook.

avatar van Ghans
en ik ook

avatar van hertebek
Dit album luistert lekker weg, maar gaat snel vervelen.

Half punt eraf voor de meest cheesy line van 2006:
"Put Sufjan Stevens on,
and we'll play your favorite song"

Wat boeit dat nou weer?

Lekker album.

Eyes Open heeft een aantal lekkere nummers en natuurlijk één steengoede.
'Chasing Cars' is natuurlijk hét nummer van het album. Het is gewoon meeslepend mooi, heeft een mooi intro en eind en luisterd lekker weg, ookal moet je er niet té vaak naar luisteren.
'You're All I Have' is vooral een lekker nummer, zeker om de volume knop zo ver mogelijk open te draaien en mee te schreeuwen, of voor groupies die het gillend meezingen bij een concert. Hetzelfde geld voor 'Hands Open', 'Headlights' en 'Open Your Eyes'.
'It's Beginning To Get To Me' en 'Set The Fire On The Third Bar' zijn twee top nummers, die na 'Chasing Cars' het meest gedraaid worden op de cd. 'You Could Be Happy' en 'Make This Go On Forever' zijn eveneens ontzettend leuke nummers die niet vervelen. 'The Finish Line' is een minder goed nummer en daarmee het slechtste nummer van het album.
Daarbij staat er veel van hetzelfde op, en moet ik af en toe gewoon (op het muziekprogramma of op MusicMeter, want de hoes heb ik niet) kijken welk nummer het ook al weer is, vandaar dat ik zo lang gewacht heb voor ik hem becijferde.

Maar het blijft een lekker album.

4.0

avatar van animalkrullie
Een zeer goed album van deze formatie.
'chasing cars' is net zo'n klassieker als 'run' misschien zelfs beter.
Moet wel zeggen dat ik dit album beter vond dan zijn voorganger.
Hij pakt me meer als 'final straw'

Op aanraden van enkele vrienden heb ik eens de tijd genomen om naar dit album te luisteren. Na een eerste keer te hebben geluisterd vond ik het persoonlijk een tegenvaller. Chasing Cars en Make This Go on Forever kon ik nog pruimen, maar de rest vond ik uitblinken in middelmatigheid. Na een tweede keer te luisteren kan ik de plaat al iets meer appreciëren, maar ik vind het zeker niet vernieuwende muziek.

Dit album vind ik erg goed, Hands Open & You're All I Have zijn mijn favo's

avatar van Tribal Gathering
Zeer degelijk album. De vonken spatten er niet af. Het is jammer dat er niet wat meer risico genomen wordt. Waarschijnlijk dat er wat meer druk van de platenmaatschappij achter zat dan wenselijk was.

Ondanks de wat negatieve toon hierboven vind ik het best een goede plaat, mat als uitschieters Chasing cars en Set the fire to the third bar. Het is een beetje hetzelfde als met Keane en Coldplay, wat risicoloos maar prima te beluisteren.

3,5 ster met name door de twee uitschieters naar boven afgerond.

Begrijp me niet verkeerd ik vind deze cd erg goed te pruimen maar laten we erg eerlijk zijn. Is het vooruitstrevend gezien Final Straw? Hm het had m.i. een dubbeleditie kunnen zijn geweest. Neemt niet weg dat ook op deze cd juweeltjes staan, maar het geheel heeft geen verrassingseffect bij mij gehad. Ik snap dan ook goed het commentaar over "safe" spelen.

avatar van Smog
Steen goed album!
Zonder enige twijfel, het heeft alles wat een
album moet hebben rock, pop en prachtige ballads
Wie hem nu nog niet heeft.. KOPEN!

avatar van douwens
Snow Patrol is toch een van de betere bands van de laatste jaren, heb ze ontdekt d.m.v. Lowlands album uit 2002, waarop Ways and Means staat. Vervolgens hoorde ik het nr. Run en onmiddelijk was ik wel verkocht. De kritiek dat deze band op Coldplay lijkt vind ik een beetje overtrokken. Origineel is het niet, maar het klinkt goed en Run, maar ook Chasing cars zijn steengoede nummers. Daarbij is dit laatste album in de breedte ook gewoon een goed album.

Ik vind dit zeker een mooi album, heel fijn om naar te luisteren als je niks aan je hoofd hebt, en anders ook!
Mooiste nummers: Hands Open, Chasing Cars, It's Beginning To Get To Me en You Could Be Happy

net zag op TMF Snow Patrol met Signal Fire (als ik de titel goed heb onthouden). Nieuwe single, nieuwe CD?
Heeft iemand hier al iets over gehoord?

little_lOve schreef:
Heeft iemand hier al iets over gehoord?

Ik heb geen idee.

Maar ik hoorde vanmiddag ook dat Snow Patrol de soundtrack voor Spiderman 3 heeft verzorgt... Hoe heet dat nummer en staat die op deze CD?

Louis2703 schreef:

Ik heb geen idee.

Hij staat inderdaad op de Spider-Man 3 soundtrack, vogens amazon.com. Bedankt voor de tip!

En die heet dus Signal Fire...?

Ja, die heet inderdaad Signal Fire. Hier anders even de link: http://www.amazon.com/Spider-Man-Music-Inspired-Original-Soundtrack/dp/B000NVIXE6/ref=pd_bbs_sr_1/103-8104696-6417438?ie=UTF8&s=music&qid=1178646291&sr=1-1
Geloof trouwens dat ie ook op de site van de FreeRecordShop Staat

avatar van sean leonard
en signal fire is geniaal