Pink Floyd - P*U*L*S*E (1995)

Alternatieve titel: Pulse

Label: EMI

1. Shine on You Crazy Diamond (13:34)
  2. Astronomy Domine (4:20)
  3. What Do You Want from Me (4:09)
  4. Learning to Fly (5:15)
  5. Keep Talking (6:52)
  6. Coming Back to Life (6:56)
  7. Hey You (4:39)
  8. A Great Day for Freedom (4:30)
  9. Sorrow (10:49)
  10. High Hopes (7:52)
  11. Another Brick in the Wall, Pt. 2 (7:07)
  12. One of These Days * (6:45)
  13. Speak to Me (2:29)
  14. Breathe (2:33)
  15. On the Run (3:47)
  16. Time (6:46)
  17. The Great Gig in the Sky (5:52)
  18. Money (8:54)
  19. Us and Them (6:57)
  20. Any Colour You Like (3:21)
  21. Brain Damage (3:45)
  22. Eclipse (2:37)
  23. Wish You Were Here (Encore) (6:35)
  24. Comfortably Numb (Encore) (9:29)
  25. Run Like Hell (Encore) (8:36)
  26. Soundscape * (22:00)
rudiger schreef:

Ben Pink Floyd `n beetje moe aan het worden .
Om te beluisteren, of om steeds wat in de Pink Floyd topics hier op mu.me te posten?

Gewaagde uitspraak vind ik.

chevy93 schreef:
Waters was het brein achter de nummers. Muzikaal is Pink Floyd gewoon Gilmour en dan vooral live. Het verschil tussen David Gilmour - Live in Gdansk (2008) en Roger Waters - In the Flesh (2000) is enorm groot. Gilmour is zoveel beter.
Waarom zo'n wedstrijd tussen onderlinge albums?

Wees blij dat er zoveel keuze in Pink Floyd live albums is, kun je tenminste nog kiezen tussen iets wat je leuker vind en beter kunt waarderen. Als er maar 1 live album geweest zou zijn kon je die keuze namelijk ook niet maken.

In The Flesh is op een andere manier zeker net zo goed als Gdansk, alleen is In The Flesh een stuk directer en zonder toeters en bellen. Als ik daar voor in de stemming ben hoef ik deze en Gdansk echt niet te horen hoor.

Nee die beluister ik wel weer als ik in een andere stemming ben en daar zin in heb.

Gilmour is gewoon de beste sessie muzikant die Pink Floyd ooit gehad heeft.

Zonder Waters had Pink Floyd nooit bestaansrecht gehad en waren ze niet ver gekomen, dan waren het allemaal van die saaie en gelikte slappe hap zonder inhoud Gilmour albums geworden denk ik.

avatar van rudiger
ricardo schreef:

Gewaagde uitspraak vind ik.

Om er naar te luisteren , begrijp me niet verkeerd want ik blijf PF een klasse band vinden ( met of zonder waters ) .
Alleen heb ik het TE vaak gedraaid de laatste tijd zodat ik het `n beetje moe ben geworden .
Ik ben bezig met een paar andere bands at the moment .
En overal waar TE voor staat is niet goed , ook niet TE veel weed .

avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Ik mis Waters zo op dit album.
Kom Ricardo, laat ons ook eens lachen .

avatar van ricardo
@rudiger: Ik ben al lang niet meer intensief Pink Floyd aan het beluisteren, moe ben ik het ook niet, maar ik wil graag erg veel verschillende soorten muziek horen. De new wave is nu aan de beurt, en moet zeggen dat dat een genre is wat me erg goed bevalt ook. Ook ben ik veel punk en postpunk aan het beluisteren. Ook dat heeft de new wave weer beinvloed. En new wave heeft weer veel van prog en psychedelica waardoor de circel toch weer rond is.

Hans Brouwer schreef:
Kom Ricardo, laat ons ook eens lachen .
Was niet persoonlijk bedoeld hoor Hans dan had ik je wel gequote.

Ik bedoelde het in het algemeen en vooral de Waters/Gilmour discussie is tot in den treure gevoerd hier.

En ja dan krijg je weleens cynische uitspraken met dito smileys op een forum soms.

avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Was niet persoonlijk bedoeld hoor Hans dan had ik je wel gequote.
I know. En toch mis ik Roger op P*U*L*S*E (1995) .

ricardo schreef:
Volgens mij hadden ze zonder Gilmour net zo ver gekomen als zonder Waters.

Waters is heel belangrijk voor de albums geweest, dat kan niemand ontkennen, maar live is hij toch echt inwisselbaar. Iets wat ik van Gilmour niet kan zeggen. En dat baseer ik door In The Flesh naast Live In Gdansk/P*U*L*S*E te leggen.

avatar van ricardo
Live kan zowel Gilmour als Waters alleen ook niets klaarmaken natuurlijk.

Beide artiesten hebben goede muzikanten om zich heen nodig.

En dat vind ik bij zowel Gdansk als In The Flesh even goed geslaagd.

Gdansk heeft de mazzel dat er een compleet symphonie orkest op de achtergrond subtiel staat mee te spelen, dat album beluister je voor de bombast.

In The Flesh meer voor het intieme en directe, en dat directe zonder poespas bevalt mij ook enorm goed.

avatar van chevy93
Ik kon er helaas niks mee. Het bombastische vind ik ook leuk. Films met een bombastische soundtrack vind ik geweldige (toppunt: 2001 ). In The Flesh vind ik in alle opzichten (zang en instrumentaal) inferieur aan Pulse. Iets wat ik destijds ook gezegd heb. In The Flesh is meer "met gevoel" en "intiemer". Iets waar ik weinig mee heb.

avatar van Stalin
chevy93 schreef:
"met gevoel" en "intiemer". Iets waar ik weinig mee heb.

Mag ik na bovenstaande uitspraak concluderen dat Chevy93 geen relatie heeft ?

Althans, geen gevoelige en intieme...

avatar van chevy93
Sinds wanneer heeft de vrouw wat in te brengen?

Zonder dollen:
Muziek die over het algemeen als "intiem" en "met gevoel" beschouwd wordt, vind ik zelden extra goed vanwege die gevoeligheid.

avatar van Stalin
chevy93 schreef:
Sinds wanneer heeft de vrouw wat in te brengen?

Zonder dollen:

Ik snap het helemaal, je bent gewoon geen liefhebber van wijvenmuziek

avatar van Bulldozer
jellecomicgek72 schreef:
Ik vind van wel. Alleen al omdat hier de allerbeste versie van Comfortably Numb ooit op staat.

Nou...nee.
De versie die staat op "The Wall Live 1980-1981" vind ik net effe wat mooier, wat geraffineerder, wat zuiverder.

nicoot
Bulldozer schreef:

Nou...nee.

Ja die van Is There Anybody Out There (die bedoel je, hoop ik ) spant voor mij ook de kroon!

avatar van Bulldozer
Klopt, die bedoel ik inderdaad!

avatar van Tijmennn309

Nu snap ik ein-de-lijk waarom veel mensen mijn favoriete band Porcupine Tree zien als een soort Pink Floyd van nu. Bepaalde secties van het nummer Voyage 34 zijn letterlijk gejat van nummers van Pink Floyd.

Is There Anbody Out Here zal de volgende aanschaf worden, als ik het goed begrijp van berichtjes boven mij, bestaat dat album uit een integrale uitvoering van "The Wall" met Roger Waters. Ben zeer benieuwd.

Tijmennn309 schreef:
Sinds kort dit geweldige live-album van Pink Floyd in bezit. Al is dit niet geheel live, schijnt flink aan gesleuteld te zijn (of is dit niet zo?).
Unlike Delicate Sound of Thunder, David Gilmour and producer James Guthrie have stated that no parts of the songs were re-recorded in the studio (James Guthrie confirmed this in an interview with Pink Floyd fanzine Brain Damage). However, the band and Guthrie fixed songs that had bad notes (as heard on some bootlegs) by lifting solos and corrected vocal lines from other performances as the band recorded most of the European leg.

avatar van Tijmennn309
Ah dat verklaart een hoop, dank chevy.

avatar van chevy93
Niks mis met verbeteringen aanbrengen, vind ik. Liever goed, maar minder authentiek dan slecht, maar wel authentiek.

avatar van bikkel2
Ik vind het goed gebracht allemaal , maar wel wat zielloos en zakelijk , maar een aanzienlijke verbetering t.a.z van Delicate Sound Of Thunder , die is qua geluidskwaliteit geweldig , maar vreselijk klinisch .

avatar van Deren Bliksem
Zielloos en zakelijk, dat is inderdaad wat mij betreft ook een juiste omschrijving. Ik heb het album overigens niet, maar wel de DVD. Het is niet zo spannend allemaal.

Ik herken daar wel wat in. De show is tevens leuker dan de muziek.

De cd tracklist vind ik wel beter dan die van de dvd.

avatar van bikkel2
Stijn_Slayer schreef:
Ik herken daar wel wat in. De show is tevens leuker dan de muziek.

De cd tracklist vind ik wel beter dan die van de dvd.

Zeker weten ! ongelofelijk dat Astronomy Domine en Hey You niet op de dvd staan .

avatar van chevy93
Naja, ongelofelijk dat One Of These Days de CD niet heeft gehaald.
Persoonlijk had ik ook voor One Of These Days gekozen ipv Hey You en Astronomy Domine voor de DVD. (als er echt gekozen MOET worden)

avatar van Thuurke
Gelukkig heb ik One of These Days live op de cd single van High Hopes en Astronomy Domine live op de cd single van Take It Back staan.

avatar van Tijmennn309
Blijft een zeer sterke live plaat. De nummers van The Division Bell en A Momentary Lapse Of Reason worden heel sterk neergezet, zo sterk dat het aanschaffen van deze platen haast overbodig wordt. PULSE is zoveel beter geproduceerd / gemixed. Ook een sterk punt vindt ik
bassist Guy Pratt die lekker speelt en een hele goede 2de stem doet op Run Like Hell.

avatar van BB King
Tijmennn309 schreef:
zo ook voor Dark Side Of The Moon.

avatar van ChrisX
BB King schreef:

zo ook voor Dark Side Of The Moon.

Nou, dan denk ik dat je toch echt wel tot een minderheid behoort. Hoe leuk deze live-uitvoering is, het originele studio-album heeft een magische sfeer die gewoon niet live te vangen is.

Wat mij wel bevalt is dat deze live versie wat steviger is. De studioplaat heeft meer sfeer en is verzorgder, maar is soms wel een tikkeltje tam.