Gnarls Barkley - St. Elsewhere (2006)

Soul / Hip-Hop
Label: Atlantic

1. Go-Go Gadget Gospel (2:19)
  2. Crazy (2:58)
  3. St. Elsewhere (2:30)
  4. Gone Daddy Gone (2:28)
  5. Smiley Faces (3:05)
  6. The Boogie Monster (2:50)
  7. Feng Shui (1:27)
  8. Just a Thought (3:43)
  9. Transformer (2:18)
  10. Who Cares (2:28)
  11. On-Line (1:49)
  12. Necromancing (2:58)
  13. Storm Coming (3:08)
  14. The Last Time (3:26)
  15. Crazy [Instrumental] * (3:00)
  16. Go-Go Gadget Gospel [Instrumental] * (2:14)
  17. Transformer [Instrumental] * (2:10)
  18. The Boogie Monster [Instrumental] * (2:49)
avatar van BoordAppel
Daar is ie dan . Tracktijden zijn onder voorbehoud dus ik hoop dat dit wat langer gaat duren dan slechts een kleine 40 minuten.

avatar van psychonaatje
Woohooo! Spannend!

avatar van psychonaatje
Heb zojuist een paar keer naar een promo geluisterd, die volgens mij bestaat uit de nummers Go-Go Gadget Gospel, Crazy, Gone Daddy Gone, Who Cares, Just a Thought, Necromancing en Storm Coming. Het klinkt allemaal fantastisch. De producties van Danger Mouse bevallen mij echt goed en die stem van Cee-Lo is waanzinnig. De nummers zijn alleen wat aan de korte kant, maar als dit bij herhaalde beluistering niet gaat vervelen en het hele album zo klinkt, dan zou dit weleens hoog in mijn eindejaarslijstje kunnen gaan scoren. Bijzonder lekkere combinatie.

Ik ben heel erg benieuwd. Ik hoorde van deze cd door Giel Beelen die te gast was bij het tv-programma 'De wereld draait door'. Later nog even op internet gezocht en ook wat promo's al kunnen luisteren. Klinkt zeer goed, kijk ik dus zeker naar uit!

avatar van BoordAppel
Die promo is geweldig inderdaad. Circuleert al erg lang op het net. Vooral Crazy en Just a Thought (? denk ik, de track die soms bekend staat als Suicide (Has Crossed My Mind)) zijn fantastisch. Goude combinatie deze twee meneren.

Crazy is een super nummer, ik hoop dat de rest ook zo aanstekelijk is.

avatar van BoordAppel

Een briljant nummer op 1 in Engeland dmv een record. Het moet niet gekker worden . Hoor Crazy hier ook regelmatig op de radio, een goede zaak.

avatar van T.O.
Grappig ja, eerste nummer dat op één komt op basis van downloads waarschijnlijk.

Ik heb de sampler ook gehoord, en er is weinig hiphop te vinden. Geen probleem verder, de nummers zijn een leuke mix van pop en soul in een experimenteel jasje en hier en daar zit er zeker wel een commercieel aantrekkelijk randje aan. En er zijn natuurlijk veel parallellen te trekken met Cee-Lo's stadsgenoot Andre 3000.

Toch opmerkelijk, dat Atlanta twee van die succesvolle, excentrieke figuren heeft voortgebracht temidden van al die pimphop

Is ie al te krijgen?? Heb hem inderdaad al vaker voorbij horen komen op 3fm (een nieuwe megahit komende week??) en het klinkt heerlijk!!!

avatar van Plakband
Ik heb besloten dat ik groupie ben geworden van Gnarls Barkley sinds de dag dat ik er voor het eerst wat van hoorde... Alleen die promo is al zooo geweldig
Ik ben écht benieuwd naar het hele album! Kan niet wachten zeg...

Elia schreef:
Crazy is een super nummer, ik hoop dat de rest ook zo aanstekelijk is.

inderdaad een retevet nummer, maaan lange tijden zoiets goed gehoord,

avatar van wietstock
de promo cd is echt geweldig! 6 retevette nummers met crazy natuurlijk als hoogtepunt! beetje gorillaz(logisch natuurlijk) maar nu met meer dansbare muziek! vindet echt geweldig, lang gelede dat ik nog zo iets geweldig gehoord heb in dit genre, moet van ego war gelede zijn!

avatar van BoordAppel
Wat is dit genre volgens jou, als je het vergelijkt met Ego War?

Wow, supervet album zeg!. Crazy is top maar de rest van de nummer mogen er ook zijn! Erg verfrissende muziek!

avatar van Dielie
"Crazy" is dus ongelooflijk, maar voor de rest weet ik niet of ik het zal trekken, wanneer komt ie uit?

dit zal een terechte hype worden volgens mij

nice

Vreven
Ik ga zo even wat tracks checken. Crazy is inderdaad een geweldig nummer.

avatar van RvL
RvL
Dielie schreef:

9 mei geloof ik..

avatar van BoordAppel
M.a.w. het is nog onmogelijk op deze plaat te stemmen. De promo is het album niet.

In de UK verschijnt dit album op 1 mei 2006. Daar staat "Crazy" al voor de 2e week op 1.
Wel slim van de maatschappij om nog even met het album te wachten.
Aardige combinatie; Danger Mouse (deed o.a. ook de productie van Gorilaz' Demon Days) en Cee-Lo (werkte eerder samen met o.a. Pharell en Outkast).

van radio538.nl

Gnarls Barkley 27 maart 2006
Crazy Gekraakt met 64.7%

avatar van musicfriek
Maar inmiddels staat de plaat wel in de tipparade! Wordt gewoon een hit! Geweldig nummer trouwens!

Freddie schreef:
van radio538.nl

538

robertinho
Heb het album net binnen, en ben het nu aan het luisteren, ik verwacht er veel van door de bovenstaande reacties

avatar van BoordAppel
Heb het album net binnen

Lijkt me sterk. Je hebt de promo binnen denk ik.

avatar van Jordy
Ik ben nog niet zo overtuigd. Voor top-40 muziek is het natuurlijk bovengemiddeld goed, maar beide heren hebben toch wel veeeel betere dingen gedaan dan de paar tracks die ik tot dusver gehoord heb.

avatar van Dielie
Hmm, idd, "Crazy" is goed, geen twijfel, maar de rest trek ik ook niet zo hard hoor.

@ Boordappel: Het album is al gelekt hoor.. Ik heb hem er ook al op staan.

Mijn eerste indruk (ben het nu aan het luisteren) is erg goed trouwens

Vincent! schreef:
@ Boordappel: Het album is al gelekt hoor.. Ik heb hem er ook al op staan.

Ok, dan zit ik opgescheept met verouderde bronnen.