Gnarls Barkley - St. Elsewhere (2006)

Soul / Hip-Hop
Label: Atlantic

1. Go-Go Gadget Gospel (2:19)
  2. Crazy (2:58)
  3. St. Elsewhere (2:30)
  4. Gone Daddy Gone (2:28)
  5. Smiley Faces (3:05)
  6. The Boogie Monster (2:50)
  7. Feng Shui (1:27)
  8. Just a Thought (3:43)
  9. Transformer (2:18)
  10. Who Cares (2:28)
  11. On-Line (1:49)
  12. Necromancing (2:58)
  13. Storm Coming (3:08)
  14. The Last Time (3:26)
  15. Crazy [Instrumental] * (3:00)
  16. Go-Go Gadget Gospel [Instrumental] * (2:14)
  17. Transformer [Instrumental] * (2:10)
  18. The Boogie Monster [Instrumental] * (2:49)
avatar van coolaid
Vincent! schreef:

Feng Shui wordt zeker wel in gerapt.

Precies en in Necro-mancing ook. Who Cares, On-Line en St Elsewhere zijn ook wel hiphoppie... Dus ik snap de referentie zeker wel.

Electro_
Crazy wordt mijn zomerhit denk ik

avatar van Jeanicious
Cath schreef:
Leuke clip bij Crazy:)

Mooi gemaakt ja. Het heeft wat van die inktvlekken die psychiaters gebruiken om zaken mee te associeren. maar dat was de bedoeling volgens mij ook.

Harco
ik gooi dit omhoog naar een 5; ik kan er geen genoeg van krijgen. dit is prachtig.

Valt voorlopig een beetje tegen, ik zit nog met het prachtige The Mouse and the Mask in mijn hoofd.

avatar van musicfriek
Nieuw binnen op 14 in de top 40.

avatar van Dielie
wanneer komt deze plaat nu eigenlijk uit?

avatar van BoordAppel
Hij is al uit .

jippi! morgen zoeken..

Ace
Ik hoor Crazy geregeld voorbij komen op 3FM en vind het echt een supergeweldig nummer! Hoewel het genre bij dit album me doet vermoeden dat het verder niet helemaal mijn spreekwoordelijke kopje thee is, zal ik 'm toch eens even checken... U hoort van mij

Ace
Ik heb 'm nu een aantal keren geluisterd en ik vind het erg goed. Ideale zomerplaat! 4*

avatar van Pinsnider
Dit schijnt wel een bijzonder aardige plaat te zijn eh..?? Het is echt volledig aan me voorbijgegaan... Inderdaad: onder welke steen heb ik gelegen de laatste tijd. Ik zal het eens proberen, ik raak benieuwd door jullie!!!

avatar van Judith
Crazy klinkt vet, origineel idee met dat vlekkentherapie in de clip, totaal niet mijn muziek, maar vind het nummer wel mooi.

BoordAppel schreef:
Hij is al uit .

waar heb je hem dan gevonden, niet in Free Record Shop en Fnac alvast

hmm

avatar van Kos
Kos
Van de ene kant is het wel een aardig en origineel album, van de andere kant is het gewoon niet helemaal mijn smaak denk ik, buiten een track of 3.

Zoiets als Gone Daddy Gone vind ik echt een ramp.

avatar van BoordAppel
Goed nummer maar een beetje misplaatst hier. Is ook een cover en er is niet erg veel aan veranderd, behalve dat Cee-Lo het misschien wat beter zingt.

avatar van psychonaatje
Dielie schreef:
waar heb je hem dan gevonden, niet in Free Record Shop en Fnac alvast

Ik heb 'm in Amsterdam bij de Fame (op de hoek van de Kalverstraat en de Dam) gekocht.

avatar van Dielie
waar is hij te koop hier in Belgïe? Op veel plaatsen hebben ze hem nog niet

Relax
Heerlijk heerlijk album.
5.0, Crazy, echt een top nummer.
Alles is in orde behalve Transformer.
En wtf lees ik nou... is dit van Cee-Lo ???
Heeft Cee-Lo alles gerapt en gezongen ?!!
En is Danger Mouse de beatmaker ?
Relaxed! dan moet ik zeker meer van Cee-Lo hebben, het werd me eerder geadviseerd maar ik kon er niet echt opkomen.

avatar van Dielie
ook deze ga ik zoeken vandaag

Hij ('ze') staat ('staan') op het North Sea Jazz Festival in juli. Ben benieuwd

avatar van sq
sq
Binnenkort ook in de sq collectie. Vandaag besteld

Gewoon een zeer relekst album. Echt een voorbeeld voor de muziekindustrie dat sites als Limewire wel degelijk muziek kunnen lanceren!!!

Toppie in de auto trouwens...

Ik kende de hele hit Crazy niet, dus ik begon netjes met Go-Go Gadget Gospel en toen had ik wel even zoiets van WOW! Dit is me leuk
En toen kwam dus dat nummer Crazy. En ook daar kon ik een glimlach niet onderdrukken bij het horen van deze tonen (moest onwillekeurig denken aan Sly & the Family Stone).
Hier en daar zitten dan wel nummers die me een stuk minder doen, maar zo over de brede linie genomen durf ik dit best wel een zomer-cd te noemen. Deze zal het op zonnige dagen goed gaan doen in de I-pod.

avatar van Conway Twitty
Wat is "Just A Thought" toch een heerlijk nummer... ben nog een beetje aan het uitvogelen wat ik van het album vind maar mijn eerste impressie is toch wel: Fris

Mojo Pin
Ik heb helemaal niets met het nummer Crazy, maar ik moet zeggen dat Gnarls Barkley echt fantastisch was bij Jools Holland!

avatar van lebowski
Hoor ik tot mijn verbazing een van mijn favoriete Violent Femmes-nummers voorbijkomen...

avatar van c-moon
lebowski schreef:

Zag deze hoes al vaak voorbijkomen op MuMe, en dus de tracks eens gedownload.. en inderdaad.. GONE DADDY GONE van de Violent Femmes !!! Verdorie wat een lekkere versie... en verder vind ik de rest ook aardig klinken.. De zeer leuke single kende ik al....

Ja, en voor mij geldt ook "het is in se niet mijn ding".. maar verdorie wat is dit aanstekelijke muziek!!!!!

avatar van platedraaier
Er staan best een paar leuke zomerse plaatjes op en als die ook veel op de radio komen worden het vanzelf wel hitjes. Maar na de eerste 4 nummers zakt de cd wat mij betreft behoorlijk in. En het laatste nummer........Daar krijg ik echt de zenuwen van en heb ik de neiging om hem doormidden te breken.

Niet echt mijn ding en zal het niet worden ook.

Electro_
Ik moet zeggen dat ik dit best een OK album vind. M'n favoriete nummer is ongetwijfeld Smiley Faces, en Just a Tought vind ik ook erg sterk. De grote hit Crazy begin ik wel een beetje minder te vinden, maar desalniettemin kom ik toch wel uit op een 4*.