menu

Noel Gallagher's High Flying Birds - Chasing Yesterday (2015)

mijn stem
3,87 (338)
338 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Sour Mash

  1. Riverman (5:41)
  2. In the Heat of the Moment (3:29)
  3. The Girl with X-Ray Eyes (3:20)
  4. Lock All the Doors (3:42)
  5. The Dying of the Light (5:11)
  6. The Right Stuff (5:27)
  7. While the Song Remains the Same (4:16)
  8. The Mexican (3:46)
  9. You Know We Can't Go Back (3:46)
  10. Ballad of the Mighty I (5:15)
  11. Do the Damage * (3:10)
  12. Revolution Song * (3:32)
  13. Freaky Teeth *
  14. In the Heat of the Moment [Remix] *
  15. Leave My Guitar Alone * (3:09)
toon 5 bonustracks
totale tijdsduur: 43:53 (53:44)
zoeken in:
avatar van JVT
4,5
JVT
Ondanks mn torenhoge verwachtingen valt dit allesbehalve tegen. Wat een geweldig album, al van bij de eerste luisterbeurt was ik laaiend enthousiast. Het album opent geweldig met Riverman en de al bekende (zeer goede) single In the heat of the moment. Het hoogtepunt vind ik The Dying of the Light, wat een prachtnummer is dat.
ik zet in op 4,5* -

avatar van staralfur
4,0
The Dying of the Light

Noel Gallagher flikt het gewoon weer, het album klinkt vanaf de eerste noot vertrouwd. Dit ga ik de komende tijd vaak luisteren, en ik heb ontzettend veel zin in het concert van 3 maart!

avatar van Jacobgallagher
4,5
Bij de eerste luisterbeurt word ik (behalve van 'The Dying of the Light', dan) van de andere albumtracks nog niet zó enthousiast en hysterisch als dat bij de eerste luisterbeurt van 'The Ballad of the Mighty I' of 'In The Heat of the Moment' was. Hij moet nog wat landen, denk ik. Maar het meesterlijke van 'The Dying of the fookin' Light' herkent iedereen toch meteen! Wowowow.

zalwelnikszijn!
Het refrein van "Lock All the Doors" is glorieus. Vintage Oasis. De rest mag er ook zijn. Behalve Dave Sardy, die was er gelukkig niet. Dus tja, bij dezen een boetedoening voor mijn aanvankelijke cynisme; en het rare hoedje dat ik ooit won bij de Pretty Green WK 2010-toto zal ik nooit meer opzetten.

3,5
Mwaah, ik deel het enthousiasme nog niet heel erg. Opener 'Riverman' is prachtig, evenals 'The Right Stuff'. 'The Dying Of The Light' doet mij denken aan een nummer van de The Verve....even opzoeken.... aha, 'Weeping Willow'. Qua niveau is 'Chasing Yesterday' vergelijkbaar met het eerste album. In zijn genre zeker niet slecht en het zal zeer zeker commercieel gezien niet floppen. Voor het echte Oasis geluid - en daar zoek ik persoonlijk wel naar - kom ik toch terecht bij Liam Gallagher. Zijn laatste plaat met Beady Eye was geen succes wat betreft de verkoopcijfers, maar boeit mij zoveel meer dan hetgeen Noel Gallagher uitbrengt. 'BE' is steviger, psychedelisch en ongepolijst waar het moet. Voorlopig ben ik dus vooral benieuwd naar Liam zijn aankomende solo-epistel.

avatar van Norrage
4,0
Behalve dat Liam geloof ik heeft aangegeven dat er geen Beady Eye meer is.

3,5
Dat klopt, echter zijn er ook geluiden dat hij bezig zou zijn met een solo-album. Daar doel ik op

avatar van Norrage
4,0
Oh dat wist ik niet (leuk), maar wat ik wel weet is dat ik de beady eye albums echt geen reet aan vond

avatar van RestLove
Hoewel het vorige album van Noel Gallagher met zijn Hoog Vliegende Vogels vrij sterk was, moet ik bekennen dat ik deze plaat slechts af en toe nog eens draai. Voor deze opvolger had ik nauwelijks nog verwachtingen, want had nog geen nummer gehoord. En warempel, het is gelekt. Ben dus helemaal blanco zojuist de eerste luisterbeurt in gegaan. 'Riverman' is echt een heerlijke opener, het volume werd gelijk opgeschroefd. De melodieën blijven al vrij snel hangen . De riffjes zijn wat prominenter aanwezig en de instrumentatie over het algemeen komt rijker op mij over dan dat van zijn voorganger. Ik durf nog geen sterren te plakken op dit werk, want ik heb het gevoel dat het zelfs na deze buitengewoon positieve eerste kennismaking nog veel zal groeien de komende weken. Ik kijk alweer uit naar luisterbeurt twee.

Steve McQueen
Norrage schreef:
Oh dat wist ik niet (leuk), maar wat ik wel weet is dat ik de beady eye albums echt geen reet aan vond


Laatste Beady Eye was een goed album. Rumours are dat Noel en Liam het hebben het bijgelegt op een family wedding en de reden waarom Liam is gestopt met BE is simpelweg omdat hij Oasis wil heroprichten : )
tzou me niks verbazen.

avatar van Norrage
4,0
Steve McQueen schreef:
(quote)


Laatste Beady Eye was een goed album. Rumours are dat Noel en Liam het hebben het bijgelegt op een family wedding en de reden waarom Liam is gestopt met BE is simpelweg omdat hij Oasis wil heroprichten : )
tzou me niks verbazen.
Die laatste was inderdaad nog wel te pruimen. Maar Noel won destijds toch echt de slag; al was het allemaal wel wat poppier. Deze plaat gaat wat meer de Oasis richting in, en dat is toch wel fijn. Aangename verrassing want ik had er niet erg veel van verwacht.

avatar van mr-mucho
3,5
'Riverman' zorgt voor een ijzersterk begin van dit album. Doet me ergens denken aan Jonathan Wilson. Helaas is dit voor mij direct het hoogtepunt. De rest is heeft iets te veel weg van (laat 't m niet horen) Robbie Williams en U2. Degelijke pop/rock songs verder, maar niet heel opwindend.

avatar van Hedser
4,0
mr-mucho schreef:
'Riverman' zorgt voor een ijzersterk begin van dit album. Doet me ergens denken aan Jonathan Wilson. Helaas is dit voor mij direct het hoogtepunt. De rest is heeft iets te veel weg van (laat 't m niet horen) Robbie Williams en U2. Degelijke pop/rock songs verder, maar niet heel opwindend.
Dat mag ie best horen hoor. Hij zei vorige maand in de OOR dat hij best als tweede gitarist met U2 op pad zou willen.

B.V
Wederom een prachtplaat.
Na de eerste luisterbeurten wel iets minder dan de eerste. Daarvan had elk nummer minstens twee geweldige hooks. Maar das gezeur in de marge.

avatar van Norrage
4,0
Geweldige plaat hoor, en blijft ook groeien. Dat itt de vorige, die in mijn beleving steeds wat minder overtuigde na een wervelende eerste luisterbeurt.

avatar van SOAD
4,0
Het komt allemaal veel te gewoontjes over. Ik hoor een geheel van redelijke liedjes maar niks dat er voor mij uitspringt. Vond het debuut veel pakkender.

avatar van VladTheImpaler
4,5
You Know We Can't Go Back

avatar van chevy93
4,0
De vorige kon mij destijds niet heel erg bekoren, maar door het gemiddelde toch razend benieuwd geworden en gisteren in de trein beluisterd. En inderdaad, dit is een heel sterke plaat. Vooral de productie valt in positieve zin op.

Geen echte uitschieters, maar vooral een mooi geheel. Ik ben benieuwd hoe deze plaat zich staande kan houden na meerdere malen beluisteren.

avatar van jerome988
5,0
De eerste 6 nummers en de afsluiter zijn echt ijzersterk, qua melodie, uitstraling, instrumentatie etc. De andere 3 spreken me niet zo erg aan. Deze hadden wat mij betreft vervangen mogen worden door de 3 wel erg sterke bonustracks. Dan zou het voor mij echt een knaller van een album geweest zijn. Ik vindt het overigens wel erg zonde dat Noel in deze nieuwe versie van Revolution Song de gitaarsolo er uit heeft gelaten. Aan de andere kant is de samenzang met een zangeres tijdens de coupletten van dit nummer geweldig, kippenvel! Na ruim 20 jaar muziek uitgebracht te hebben hoort Noel zonder twijfel nog steeds bij de beste songwriters.

avatar van Mark17
3,5
Opnieuw een goed album van Noel en zijn High Flying Birds. Al moet ik bij The Right Stuff toch denken aan wachtmuziek in de lift. Van die tergend langzame liften in een hotel bijvoorbeeld. Soms vind ik dat hij een beetje op de automatische piloot zijn werk vormgeeft. Het is mooi en goed, echter ook redelijk binnen de lijntjes. Dit Chasing Yesterday is er een voor tussendoor en niet om intensief te beluisteren.

3.5*

avatar van chevy93
4,0
Mark17 schreef:
Opnieuw een goed album van Noel en zijn High Flying Birds. Al moet ik bij The Right Stuff toch denken aan wachtmuziek in de lift. Van die tergend langzame liften in een hotel bijvoorbeeld.
Serieus? Die gitaarsolo is misschien wel het beste gedeelte van het hele album!

avatar van Mark17
3,5
chevy93 schreef:
(quote)
Serieus? Die gitaarsolo is misschien wel het beste gedeelte van het hele album!


Ik ben serieus ja. Maar misschien is mijn oordeel wat te snel na de klanken van Steven Wilson.
Hoe dan ook geef ik omgerekend een 7 voor dit album. Geen echte uitschieters, het luistert heerlijk weg.

avatar van VladTheImpaler
4,5
Dat gitaarspel van Johnny Marr aan het einde van Ballad Of The Mighty I, blijft prachtig.

4,5
Wat een waanzinnig album is dit zeg. Ik ben eigenlijk na Oasis de heer Noel Gallagher volkomen uit het oog verloren. Sinds een tijdje volg ik musicmeter( en dat helpt mij in mijn zoektocht naar albums), en ineens kwam dit album voorbij. Met zeer grote interesse heb ik het album aangezet via mijn koptelefoon en ik was direct verkocht. Tracks vliegen allemaal voorbij zonder één minuut te vervelen en ook zonder dat het mijn aandacht verliest. Elke luisterbeurt wordt het eigenlijk alleen maar beter. Mooie gitaarsolo's / , veel andere instrumenten en natuurlijk Noel die heerlijke teksten zingt. Het klopt gewoon.

avatar van west
4,0
Als voormalig Oasis fan, was ik natuurlijk heel benieuwd naar het nieuwe album van Noel. Zijn vorige solo plaat bevatte een aantal verrassende nummers en een aantal goede tracks uit de Oasis school. Dit Chasing Yesterday heeft dat allebei veel minder: verrassing en een link naar Oasis. Nu hoeft dat laatste natuurlijk niet op deze plaat te horen te zijn, maar dat de meeste songs van het niveau (wel) goede rocksongs zijn valt toch wat tegen. Het is wat te vaak wat braafjes, minder puur, eerlijk en rauw. Je hoort dan ook wat te weinig (lange) gitaarsolo's, waar juist Noel zo goed in is.

Soms betrap ik mezelf erop dat ik een stukje van de plaat wat saai vind. Bijvoorbeeld na Riverman, tijdens In The Heat Of The Moment & The Girl With X-Ray Eyes. Gelukkig is dat meestal niet zo en al helemaal fijn is het dat er toch nog een aantal wat sterkere nummers op staan. Ik denk dan aan Ballad Of The Mighty en bonustrack & b-side Do The Damage (met wel een Oasis inslag). En natuurlijk aan de mooie opener Riverman, het lekkere gitaarnummer The Mexican & het mooie The Dying of the Light. Toch vraag ik mij af waarom Noel na 4 jaar niet met nog betere nummers is aan komen zetten.

avatar van VladTheImpaler
4,5
Hmm gek, ik vind juist dit album veel meer een link met Oasis dan zijn vorige. En Do The Damage vind ik niet de meest duidelijke link. Kan je beter In The Heat Of The Moment, Lock All The Doors, You Know We Cant Go Back noemen.

avatar van west
4,0
Op In The Heat Of The Moment zit zelfs een soort van 'la la la'stukje, dus voor mij niet. Lock All The Doors heeft een beetje de link, maar is een stuk 'softer'. You Know We Can't Go Back heeft wel enigszins een Oasis inslag. Vind ik wel een goed nummer.

zalwelnikszijn!
Lock All the Doors, maar dan in 1992.

De andere helft van het nummer werd "My Sister Lover".

Baggy Oasis

avatar van west
4,0
He, dank je! Heerlijk dat eerlijke rauwe pure geluid van Oasis. Dat bedoel ik dus: de Lock All The Doors van dit album is (veel) te soft. Noel heeft of een kans laten liggen, maar eerlijk gezegd denk ik dat hij bewust met een wat rustiger poprock album is aan komen zetten. En dat vind ik nou net jammer.

avatar van starsailor
3,0
Prima album, maar kunnen de gebroeders Gallagher niet gewoon weer samen iets gaan doen in plaats van beiden maar wat aan te kloten? Misschien een bandje vormen met de naam Oasis?

Gast
geplaatst: vandaag om 22:29 uur

geplaatst: vandaag om 22:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.