Wolfmother - Wolfmother (2005)

Australiƫ
Label: Modular

1. Dimension (4:22)
  2. White Unicorn (5:05)
  3. Woman (2:57)
  4. Where Eagles Have Been (5:34)
  5. Apple Tree (3:30)
  6. Joker & the Thief (4:41)
  7. Colossal (5:05)
  8. Mind's Eye (4:54)
  9. Pyramid (4:29)
  10. Witchcraft (3:26)
  11. Tales (3:40)
  12. Love Train (3:03)
  13. Vagabond * (3:50)
  14. Colossal [Live at the Big Day Out] * (5:52)
  15. Woman [MSTRKRFT Remix] * (3:28)
  16. Love Train [Chicken Lips Remix] * (5:44)
avatar van Klumpie
Ten eerste een kleine dank aan de crew om dit album toe te voegen!

Ten tweede over de groep zelf, dit is een uitstekend debuutalbum van de heren uit Australie. Het is heerlijke recht toe, recht aan rock dat misschien al niet meer ten hore is gebracht sinds The Who en Deep Purple.

Voor de mensen die van straight rock houden is dit zeker een aanrader, het is voor mij een tijd geleden dat ik zo'n goed debuutalbum heb gehoord.

De hoogtepuntepunten bestaat eigenlijk uit het gehele album, maar als ik dan toch een paar nummers moet opnoemen dan zou ik de nummers 3 t/m 8 als hoogtepunten willen aankaarten.

5 sterren!

Xander
Ik heb enkele nummers van wolfmother gehoord en dat klonk verdorie niet slecht zeg! Ik twijfel sterk om me deze aan te schaffen!

avatar van Klumpie
Niet twijfelen, gewoon aanschaffen. Want je hebt nu nog maar enkele nummers gehoord, maar het gehele album is gewoon ijzersterk. Het gehele album is gewoon zeer goede straight rock muziek. Ik denk dat dit de verassing van 2006 gaat worden.

avatar van the viking
Deep Purple en Led Zeppelin zijn in elk geval fantastisch,dus zal ik deze zeker gaan beluisteren ! Tip: The Quill is ook een prima band met invloeden van Led Zeppelin en Black Sabbath!

avatar van the viking
Inmiddels het album beluisterd en het klinkt best wel goed!
Alleen jammer van het soms wat irritante stemgeluid van de zanger die ik niet echt bij een hardrock band vind passen ,maar meer bij bv een band als Muse ! Dit doet mijn inziens toch echt afbreuk aan de muziek ! De zanger van the Quill b.v
zie bericht boven heeft een gouden strot die veel meer bij deze muziek past ! Na de eerste luisterbeurt vind ik vooral Woman een song met wel heel veel Deep Purple invloeden goed ! Voorlopig 3*

avatar van Klumpie
Ik vind de zang helemaal niet irritant, ik heb ook geen specifieke voorkeur hoe de zang moet klinken maar ik erger me er zeker niet aan. En het is een keer een iets andere stemgeluid dan je gewend bent. Voor de rest is het goede rock n' roll muziek wat ik hoor, dus niks geen andere poespas.
Ik zal The Quill binnenkort even downloaden, dan zal ik horen of de toekomst weer bij rock n' roll ligt.

avatar van HiLL
Klumpie schreef:
Ten eerste een kleine dank aan de crew om dit album toe te voegen!

Heb je toch echt zélf gedaan.

HiLL schreef:

Heb je toch echt zélf gedaan.

Klopt, maar ik moest hem wel eerst 3x verbeteren. Bij de derde keer dacht ik dat het album er nooit meer op kwam. Maar ik ben zeer blij dat het album er uiteindelijk op is gekomen.

Het gerucht gaat dat ze in het voorprogramma komen van Pearl Jam. Toch maar eens luisteren.

42 schreef:

In Spanje staan ze al in het voorprogramma van Pearl Jam. Van mij mogen ze ook hier wel in het voorprogramma komen, het is gewoon een nieuwe talentvolle groep.

Okay, ik ben onder de indruk! Heerlijk stevige rock met veel classic- en stoner-rock invloeden.

Ik luisterde vandaag naar dit album en dacht.. "YESSSSSSS"

42 schreef:

Dan zou ik vooral voor Wolfmother komen

Het eerste album dat van mij een 5 krijgt. Lekker hard met gitaar solo's en al.. en ja, eens geen gebrul

Lethalis schreef:
Ik luisterde vandaag naar dit album en dacht.. "YESSSSSSS"

Dan zou ik vooral voor Wolfmother komen

Moet je snel wezen, het concert is bijna uitverkocht.

Maar dit album kan idd weleens een blijvertje worden. Voorlopig geef ik het 4,5 sterren.

J Casablancas
Vreemd, ik heb een andere tracklisting, ook heb ik een aantal nummers die hier niet op staan en vice versa. Maar goed, heerlijke nummers, ouderwetse rock&roll die ik nog veel ga beluisteren de komende dagen.

avatar van Klumpie
Wolfmother is het voorprogramma van Pearl Jam in Antwerpen, dat zal dus waarschijnlijk ook voor Arnhem gelden. Een goede keuze, ik ben blij dat ik ze live mag zien.

Goed album. Duidelijk geinspireerd door Led Zeppelin, Black Sabbath en andere classic rock iconen.

Je kan trouwens op deze link
een 55minuten durende show/concert bekijken.

avatar van Ro3l
Af en toe doen stukken me zelfs aan the White Stripes denken. Vooral de zang in de nummers aan het eind van de cd.
Overall een geweldig gevarieerd en powerfull album. Kan niet wachten om ze live te zien!

avatar van oruiz
vind ze af en toe ook wel op The Mars Volta lijken. Maar zo op het eerste gehoor een sterk album

avatar van Tekh
aardige sound

Iron_man schreef:

Je kan trouwens op deze link
een 55minuten durende show/concert bekijken.

Uitstendende performance

Mojo Pin
'Woman' is inmiddels uitgebracht op single, klinkt goed!

Het nummer Woman draaien ze weleens in de cafés waar ik regelmatig kom. Ik vond het nummer érg goed klinken en ik was dus wel benieuwd naar de rest van hun werk.

Een geweldig goed, zeer variërend en krachtig debuut.
Doet me o.a. denken aan Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath en The White Stripes (zeker de zang), ook zijn er Stoner invloeden te horen à la Kyuss.

Dit album ga ik de komende weken/maanden nog regelmatig draaien.

Iemand die me nog dingen in deze stijl kan aanraden?

Voorlopig 4 + (8,5/10)

avatar van avdj
Ik heb wat fragmenten geluisterd en het klinkt goed!

Joy
lekker verfrissend bandje, geen gezeik, gewoon spelen en niet te ingewikkeld, en toch boeiend

colossal, erg herkenbaar maar o zo lekker

Nu in de luisterpaal!

Xander
Ik ben aan het luisteren op luisterpaal. Ik sta echt versteld! Ik koop deze ZEKER!

avatar van Yak
Yak
Had deze van een vriend gestolen maar hij staat nog steeds onbeluisterd op mijn mp3-speler. Snel eens gaan luisteren.

avatar van otherfool
Ze deden een lekker nummer (Woman) bij Letterman. Hier ook maar eens naar op zoek...

Mojo Pin
Geweldig album, ik ben er erg over te spreken! 4 sterren voor nu.