Benjamin Clementine - At Least for Now (2015)

Label: Behind

1. Winston Churchill's Boy (5:37)
  2. Then I Heard a Bachelor's Cry (5:08)
  3. London (4:01)
  4. Adios (4:17)
  5. St-Clementine-On-Tea-and-Croissants (1:12)
  6. Nemesis (5:04)
  7. The People and I (5:16)
  8. Condolence (6:30)
  9. Cornerstone (4:31)
  10. Quiver a Little (4:42)
  11. Gone (4:32)
  12. Edmonton * (4:53)
  13. Mathematics * (3:08)
  14. Curriculum Vitae * (3:53)
  15. The Movies Never Lie [Demo Version] * (3:58)
  16. Pound Sterling * (4:33)
  17. Riverman [Live BBC Radio 2] * (3:38)
  18. London [Live France Inter] * (4:09)
Nog een tip (grote belofte); Gavin James!!!

avatar van Lura
Ondanks dat hij vocaal hier en daar uit de bocht vliegt en het soms behoorlijk bombastisch wordt weet hij toch te overtuigen. Mooi album.

Lura schreef:
Ondanks dat hij vocaal hier en daar uit de bocht vliegt

Dat vind ik nu juist ook een van de charmes van dit album, het niet altijd tussen de lijntjes kleuren.

avatar van Reijersen
Mon Dieu! Wat een plaat zeg! Nu één keer volledig gehoord en aardig wat nummers kende ik al. Het ontroerd, het prikkelt, het kietelt. Of is het euforie van de eerste keer beluisteren en zakt het nu weg? Recensie volgt natuurlijk (als ik het uberhaupt onder woorden kan brengen).

Reijersen schreef:
. Of is het euforie van de eerste keer beluisteren en zakt het nu weg? .

Nou de eerste keer kwam dit album behoorlijk binnen, maar daarna ging ik ook nog kleine mooie dingen ontdekken en is dit album nog gegroeid.
De vocalen op dit album zijn echt fantastisch.
Ik vind deze een van de mooiste van dit lopende decennium (ik heb dit decennium maar 4 albums met *****).

avatar van Bardt1980
Eindelijk fysiek in bezit. Sinds Asaf Avidan niet zo onder de indruk geweest van een artiest als deze. Benjamin maakte de laatste tijd al overuren over mijn luidsprekers en met dit album zal dat de komende tijd niet minder worden. Zijn authentieke combinatie van zingen en spraak begeleidt door het bijna speelse pianospel maken dit album mijn eerste 5* voor 2015 meer dan waar!

Klein minpuntje... jammer dat I won't complain niet aan dit album is toegevoegd

Vandaag binnen op dubbel vinyl (helaas is de speler ook vandaag de deur uitgegaan ter reparatie en moet ik alsnog een week wachten eer ik de plaat op kan zetten).

Maar wat een album. Er moeten gekke dingen gebeuren als dit niet mijn nummer 1 gaat worden aan het einde van dit jaar.
Ook Asaf Avidan scoort de volle mep maar heeft de pech toch al langer bekend te zijn bij mij waardoor Benjamin nog veel frisser overkomt en daarmee een heel andere 5* scoort hoe raar dit ook klinkt.

Dat het live ook ongelooflijk bijzonder was helpt er dan ook fijn aan mee. Wat een album is dit zeg!

avatar van muziekobsessie
verdomd hij groeit bij mij ook gestaag. Sterker nog blijf deze maar draaien en is vooral als geheel zeer sterk! De 5 zie ik in de verte al staan....

muziekobsessie schreef:
Sterker nog blijf deze maar draaien

Ik kreeg thuis al commentaar. Of er niet wat anders op kon dan alweer dat album

avatar van thelion
Zo die komt binnen, nu al één kanshebber voor plaat van het jaar...........

Na 1 luisterbeurt al 4.5*, sluit niet uit dat het 5* gaat worden in de loop van het jaar.

Geweldig sterk debuut van Clementine. Later na nog een paar luisterbeurten een mening van mijn kant.

avatar van Venceremos
De acoustische uitvoering van London had hierop gemoeten (ipv vrij potsierlijk drumcomputertje bij misschien wel Clementine's sterkste nr.) + I Won't Complain en Edmonton. Dan was 'ie echt af. Tóch 5* mijnerzijds op basis van 's mans overrompelende muzikaliteit en de fantastische liveset in Doornroosje.

Een liveuitvoering van dit album had me het allerperfectst geleken.

Dat gemiddelde (4,40, 33 stemmen)

Blijft natuurlijk nooit lang zo

Ik heb het vrij snel weer uitgezet, anders was mijn stem rond 2* uitgekomen. Veel te dramatisch die stem.

Dat zullen er meer vinden (net als bij Antony). Ik zie die hoge beoordeling dan ook snel flink zakken om die reden. Mensen zien de hoge score, worden nieuwsgierig en knappen af op de zang.

Ik ben eerder benieuwd of er nog een album gaat komen voor mijdit jaar dat dit overtreft (misschien de nieuwe Scott Matthew of Marc Almond maar die gaan me gewoon niet echt meer verrassen na al die sterke albums en Clementine is nieuw en dat scheelt wel denk ik). En Clementine mag de eer delen met Asaf Avidan

aERodynamIC schreef:
Dat gemiddelde (4,40, 33 stemmen)

Blijft natuurlijk nooit lang zo

Denk ik ook niet, ik ga nl verhogen.

avatar van Zwaagje
Rudi S schreef:

Denk ik ook niet, ik ga nl verhogen.

spreekt mij niet aan en stem daarom niet. Dat houdt het gemiddelde op het gewenste niveau heren (?)

Zwaagje schreef:

Voor nu ja, maar zoals een bijna ongeschreven wet op deze site verandert dat snel genoeg hoor

En waarom ook niet. Als je het in z'n geheel hebt beluisterd (dus niet halverwege al weer uitgezet) heb je dat 'recht'.
Dit album heeft een vrij hoge love-hate in zich als je het mij vraagt.

avatar van Zwaagje
aERodynamIC schreef:

Dit album heeft een vrij hoge love-hate in zich als je het mij vraagt.

Al snel uitgezet en dat zou geen eerlijke stem zijn. Misschien probeer ik het in een later stadium nog eens. Ik hou in principe wel van muziek buiten de kaders.

avatar van Rudi S
Ik heb geen gewenst grmiddelde, maakt mij niet zoveel uit.

avatar van Rudi S
Yep, deze gaat naar *****.
Wat een talent en wat een vocalen, wat een stem echt fantastisch.
Het stembereik en de beheersing van Benjamin Clementine is wat mij betreft dan ook buitencategorie, zangkunst die je zelden nog hoort.
Ik begrijp ondertussen wel dat die stem en kunststukjes met dat instrument voor sommige ook de reden is om af te haken.
Ook het instrumenten gebruik en arrangementen zijn heel erg mooi.
Wat echter ook heel veel indruk maakt is het fabelachtige pianospel van de heer Clementine, zo mooi, zo subtiel, prachtig toucher.
Deze meneer heeft volgens mij heel erg veel talent, ben ook wel benieuwd hoe zich dit in de toekomst nog gaat ontwikkelen.

avatar van luigifort
Duidelijk een aantal mensen die er heel erg van houden en een aantal helemaal niet..ik behoor tot die laatste groep..het doet me bijna helemaal niets..het vakmanschap kan ik nog wel horen..maar het raakt me nauwelijks. Geef mij dan maar Hegarty waar hij ook wel n beetje mee vergeleken wordt las ik ergens..geef ook geen stem..voor t gemiddelde

En hier is hij niet lang geleden dus ontdekt

PURE VOICE! - YouTube

avatar van Lura
Grappig vind ik wel dat dit album met pianomuziek zo omarmt wordt, terwijl dit album 2 jaar na dato slechts 20 stemmen heeft en minstens van dezelfde klasse is : Ed Harcourt - Back Into the Woods (2013) . Hier staan wel een paar nummers op waar de Fender de hoofdrol speelt, wat de variatie ten goede komt.

avatar van Rudi S
Mooi filmpje en die stationversie van A Change Is Gonna Come van Sam is ook mooi.

Lura schreef:

Ik ben een groot Harcourt liefhebber maar vind niet dat het hier bij in de buurt komt (en Harcourt heeft betere)

Straks maar weer eens tevoorschijn halen.

aERodynamIC schreef:

(en Harcourt heeft betere)

En die redden het ook niet tegen dit album, wat mij betreft.

Rudi S schreef:

Volgens mij heet dat nummer toch echt No Woman No Cry

Ken uw klassiekers!

Bij het zien van dat filmpje vraag ik mezelf constant af: zou ik blijven stilstaan en betoverd worden of ren ik net als bijna iedereen ook door naar de volgende bezienswaardigheid in de stad.
Erger: zou ik hem niet eens voorbij gelopen zijn

avatar van Rudi S
aERodynamIC ik zei ook "en die stationversie", ik ben zeer bekend met Bob en Sam.
Benjamin Clementine - A change is gonna come - YouTube

Dan had je die gelijk moeten plaatsen: was wat duidelijker geweest (hij staat namelijk in de metro zelf en niet op het station zoals bij de Bob Marley cover)

Kende ik trouwens niet. Leuk om te zien. Zo'n raar idee dat hij nu één van de grote nieuwe beloftes is en zalen als Paradiso uitverkoopt na slechts 2 EP's en een single.

Dat hele Parijs verhaal maakt het natuurlijk ook allemaal net even wat interessanter.

aERodynamIC schreef:

Straks maar weer eens tevoorschijn halen.

Waarschijnlijk vind je Lustre beter?! Dat kan ik begrijpen, dat album past beter bij jouw smaak Dat album heeft een voller geluid dan Back into the Woods, wat een veel soberder en ingetogen karakter heeft. Op de liedjes op Back into the Woods is volgens mij echter niks af te dingen.