Keane - Under the Iron Sea (2006)

Label: Island

1. Atlantic (4:13)
  2. Is It Any Wonder? (3:06)
  3. Nothing in My Way (4:00)
  4. Leaving So Soon? (4:00)
  5. A Bad Dream (5:07)
  6. Hamburg Song (4:37)
  7. Put It Behind You (3:36)
  8. The Iron Sea (2:58)
  9. Crystal Ball (3:54)
  10. Try Again (4:28)
  11. Broken Toy (6:08)
  12. The Frog Prince (4:21)
  13. Let It Slide * (4:11)
Ben wel benieuwd hoe dit album gaat worden: gaan we meer van hetzelfde krijgen dan haak ik af, gaan er nieuwe elementen aan toegevoegd worden dan blijft mijn nieuwsgierigheid staan.
Er zal in elk geval wel tegen die tijd een hoop om dit album te doen zijn vermoed ik zo.

Electro_
Ben hier ook benieuwd naar; De hoes is in ieder geval al een stuk abstracter dan van Hopes & Fears. Zullen ze electronische elementen erin hebben? Ik hoop het.

Dwarspisser die ik ben hoop ik dat de schoenmaker zich bij zijn leest houdt. Doe mij nog maar precies zo´n album als de vorige.

avatar van Pinsnider
Als het wederom net zulke prachtnummers zijn als op Hopes & Fears hoor je mij ook niet klagen, al hoop ik ook stiekum dat er toch wel een extra sausje wordt toegevoegd aan de spaghetti.

avatar van Nicolage Rico
Hier ben ik zeer benieuwd naar. Hopelijk komen ze inderdaad met iets nieuws en iets meer variatie, al vind ik hun debuutalbum geweldig.

Dit is wel een album dat ik blind ga kopen.

avatar van ChrisX
Valt natuurlijk nog niet veel over te melden voor de rest maar de hoes is wel al heel erg mooi.

ChrisX schreef:

Ja, je kunt voorlopig alleen je verwachtingen melden. Ik hoop dat ze mijn verwachtingen waar zullen maken..

Toine Rorije
Ik heb het nummer 'Is It Any Wonder' gehoord en dat klinkt vooral als een band die erg zijn best doet de volgende U2-kloon te worden.

Toine Rorije schreef:

I hope NOT, ik ben namelijk veel meer gecharmeerd van Keane dan van U2, ik ben zeer benieuwd naar dit album, ik ben geek op hun dromerige pop, maar af en toe mogen ze me inderdaad best wel verrassen, met een deut ofzow.

avatar van Ali Chemicali
Ik heb een primeur op tv gezien, bij de wereld draait door liet Giel Belen een illegaal plaatje van ze horen, hij beaamde wel dat het meet naar Coldplay, u2 ging, hoewel ik een groot verschill zie tussen die twee bands maar dat ter zijde het gaat hier tenslotte over Keane

avatar van PsychoBoyJack
Ik vind ''is it any wonder'' eigenlijk wel een beetje New Order achtig klinken.....
Ik ben aangenaam verrast, nu maar hopen dat het niet kapot wordt gedraaid....al ben ik er heeeeel erg bang voor dat dat wel gaat gebeuren...

Bob Cremers
de gashmunt waarom geef je deze al 5 sterren ?

avatar van mathias
Omdat hij nog niet uit is, tiens

Wat is Tiens ?

avatar van mathias
Een Vlaams woord voor 'logisch toch'. Uit te spreken als tsjè of zoiets (Vlamingen: verbeter mij indien incorrect )

IK heb net hun nieuwe hitsingel gehoord, "Is It Any Wonder?" Dat klonk wel erg lekker! Als nou het hele album wat meer in de 'gitaren' richting gaat, kan ik niet wachten

Bob Cremers
dom dat hij het al een 5 geeft als het nog niet uit is.

avatar van Ali Chemicali
Ze hebben nog steeds geen gitaarist. Ze hebben een toetsenist en die speeld gitaar en bass:) Waarom moeilijk doen als ook makkelijk kan toch:P

Lijkt me lastig bij optredens...

avatar van Ali Chemicali
Idd, maarjah dan zullen ze dan wel neit alles live kunnen spelen, zonde istnie

Of ze laten iemand anders die instrumenten bespelen, wat me logischer lijkt...

Er is maar 1 manier om daar achter te komen:P naar een optreden:P

avatar van Ali Chemicali
Ik heb wat liedjes van ze nu en het bevalt me wel. Het si wel erg Coldplay achtig, maarjah dat vind ik mooie muziek dusss..

Ali Chemicali schreef:

Is dit album Coldplay-achtig?

Bob Cremers
Ik denk het wel, vondt de vorige ook veel op Coldplay lijken.

En Tom heeft het in ´Is It Any Wonder´ over puzzels...

Bob Cremers
Wat wil je daarmee zeggen ?

Dat Chris het ook graag over puzzels heeft.

Bob Cremers
Tom is van Keane en Chris is dus van Coldplay, of niet ?

correct