menu

Balthazar - Thin Walls (2015)

mijn stem
3,83 (350)
350 stemmen

Belgiƫ
Rock
Label: [PIAS]

 1. Decency (4:00)
 2. Then What (4:09)
 3. Nightclub (2:57)
 4. Bunker (4:51)
 5. Wait Any Longer (3:22)
 6. Dirty Love (3:43)
 7. Last Call (5:22)
 8. I Looked for You (3:29)
 9. So Easy (2:49)
 10. True Love (5:25)
 11. Oldest of Sisters [Live at Ancient Belgique] * (3:33)
 12. Leipzig [Live at Ancient Belgique] * (2:53)
 13. Boatman [Live at Ancient Belgique] * (4:53)
 14. Sinking Ship [Live at Ancient Belgique] * (4:32)
 15. Do Not Claim Them Anymore [Live at Ancient Belgique] * (5:39)
 16. Blood Like Wine [Live at Ancient Belgique] * (12:28)
toon 6 bonustracks
totale tijdsduur: 40:07 (1:14:05)
zoeken in:
avatar van Ducoz
3,0
Prima plaat met een handje vol memorabele songs. Maar de houdbaarheid van dit product is van korte duur, verveeld heel erg snel. Then what?

avatar van Julian McArthur
4,5
voor mij het album van het jaar (tot nog toe uiteraard). Een prachtig album. Meesterwerk. Ik blijf er maar naar terugrijpen. Meerdere keren per week zet ik gans het album op. I need my fix

avatar van JVT
4,5
JVT
Balthazar gezien op Rock werchter en ze waren fantastisch. Zeker enkele nummers van deze plaat deden het heel erg goed Live. Opener Decency is echt n wereldnummer!

avatar van Linius
Jep, Balthazaris een fantastische live band en ook de nieuwe nummers komen goed uit de verf. Heb ze ook op Werchter meegepakt.

avatar van Tubanti
4,0
Heb ze ook gezien op Werchter en kan nu niet meer stoppen met luisteren naar Balthazar. Waren echt geweldig!

avatar van JVT
4,5
JVT
Tubanti schreef:
Heb ze ook gezien op Werchter en kan nu niet meer stoppen met luisteren naar Balthazar. Waren echt geweldig!

hahah, hier hetzelfde, Heb hun 3 albums al zeker een keer of 4/5 in zn geheel gehoord vandaag. Lekker brak na 4 dage festival

4,5
Thin Walls is met afstand hun meest consistente album. Waar de voorgangers goede nummers afwisselden met matige, is hier alles raak. Hun eigen quasi-nonchalante stijl komt prominent naar voren, ook al wordt er muzikaal sterk gerefereerd aan bv. The Doors in I Looked for You, of Depeche Mode in Nightclub. Ik kijk al weer uit om hen live te zien, altijd een klein feestje.

avatar van Sparks
3,5
Ducoz schreef:
Prima plaat met een handje vol memorabele songs. Maar de houdbaarheid van dit product is van korte duur, verveeld heel erg snel. Then what?


Helemaal mee eens. Na de eerste luisterbeurt tamelijk enthousiast, maar de houdbaarheidsdatum van dit album wordt met elke luisterbeurt korter. Niet bepaald een groei plaat deze.

avatar van stoepkrijt
3,5
Na een paar flarden van live-optredens gezien te hebben (die behoorlijk indruk maakten) ben ik me toch eens wat in deze band gaan verdiepen. [i]Thin Walls[i/] is mijn eerste kennismaking met Balthazar. Erg rijk gearrangeerde muziek, vaak met zeer fraaie melodieën. Voor mij persoonlijk is het af en toe net wat te kalmpjes en/of zeurderig, maar van prachtsongs als Then What en Bunker kan ik ontzettend genieten. Best een fijne eerste kennismaking met deze band.

avatar van dennis1808
3,0
Rats viel voor mij zwaar tegen, toch blij met dit meesterwerk. Wat blijft de opener Decency een vet nummer! Ik vrees wel dat het niveau van Applause niet meer wordt gehaald

3,5
Tot en met bunker vind ik de plaat goed, maar dan komt er de sleep in. Wait any longer vind ik nog behoorlijk, maar dirty love echt een matig nummer. En dan gaat de cd uit. Afijn, ik ben benieuwd hoe ze woensdag zijn in Doornroosje. Wellicht valt dan de rest van het album.

avatar van Appels123
4,0
Ik ben een groot fan van Balthazar maar ik vind dit niet hun beste album. Nummers als Bunker en Decency horen bij het beste van wat ze ooit gemaakt hebben, maar er staan ook een paar fillers op. Toch wel zin om ze binnenkort te zien in Vera!

avatar van rarekwabbus
4,5
Ik vind deze toch wel erg vet hoor, na hun zinderende show in het Rotterdamse Annabel gisteravond nog een half puntje erbij.

avatar van dennis1808
3,0
Eerder riep ik nog dat ik Rats vond tegenvallen, maar ondertussen is die mening weer bijgewerkt

avatar van Kimmyboy
4,5
D-Vine schreef:
Tot en met bunker vind ik de plaat goed, maar dan komt er de sleep in. Wait any longer vind ik nog behoorlijk, maar dirty love echt een matig nummer. En dan gaat de cd uit. Afijn, ik ben benieuwd hoe ze woensdag zijn in Doornroosje. Wellicht valt dan de rest van het album.

Was ook hoe het album bij mij aanvoelde (op uitzondering van jouw meningen over Dirty Love en Wait any longer, dat vond ik net andersom). Inmiddels wel al heel wat draaibeurten meer gegeven, waardoor de latere nummers op het album alsnog goed beginnen door te komen. I like it, en het geeft me hoe dan ook zin om hun twee eerdere albums eens grondig te beluisteren.

avatar van blur8
4,5
deric raven schreef:
....
Toch hoor je vervolgens jaren 80 invloeden terug, The Waterboys .... The Fall. .. New Order ... Echo & the Bunnymen. ...Iggy’s Pop ..... The Waterboys, Oasis en The Charlatans. ....Tom Waits ...... Arctic Monkeys, .... dEUS ......

Dat is bijna de gehele popmuziek historie.....
maar Ik hoor vooral The DOORS.
Heb geen enkel probleem met dat hergebruik, omdat het zo muzikaal gebeurd, met overal de juiste tegen-noten. Dit album stijgt eigenlijk nog steeds in mn waardering.
Ga even checken in t Patronaat.

avatar van blur8
4,5
fantastisch: Tin Walls in de top 10 van de jaarlijst 2015. Zeer terecht.

avatar van Frenz
3,5
De meerwaarde van zo'n lijstje is dat je alsnog eerdere gemiste kansen recht kan zetten. Want al na eerste beluistering slaat dit aan: aangenaam lome groove, daar kan ik me ook in vinden. Teksten zijn ook niet onaardig.

Ik scoor nog even niet, even kijken wat er na een tijdje overblijft, want enige twijfel over de houdbaarheid heb ik wel, hopelijk onterecht

1,5
Dim
Ik kan bijzonder weinig met deze slome plaat; vind de nummers vrij onopvallend, het kabbelt een beetje voort. En juist de meest irritante stukjes in platen worden uitentreuren herhaald (Last Call, True Love). Alleen Bunker kan op instemmend gemompel mijnerzijds rekenen.

avatar van Sjaakspeare
3,0
Deze plaat heb ik van m'n schoonmoeder gekregen. Nu ben ik natuurlijk mega-überobjectief en heb ik geen clichématig belabberde verstandhouding met mijn schoonmoeder, waardoor deze opmerking eigenlijk volstrekt irrelevant is. Hoe dan ook, zij wist van mijn geliefde dat ik Applause een ijzersterk album vind. Vandaar.

Helaas mag deze cd hoogstens in de schaduw van die illustere voorloper staan. Alleen 'Nightclub' heeft het niveau van het merendeel van de nummer daar. Zonde. Daarmee illustreert dit project precies waarom ik normaliter niet bepaald happig ben op het checken van nieuwe zooi van bands die naar mijn mening ooit een topplaat hebben gebaard. Het vervolg stelt dan stomweg snel teleur. Niet dat dit bagger is. Maar gemakzuchtig en tamelijk ongeïnspireerd klinkt het flink te vaak.

avatar van Timo-otje
4,0
Dim schreef:
Ik kan bijzonder weinig met deze slome plaat; vind de nummers vrij onopvallend, het kabbelt een beetje voort. En juist de meest irritante stukjes in platen worden uitentreuren herhaald (Last Call, True Love). Alleen Bunker kan op instemmend gemompel mijnerzijds rekenen.


Ik vind een beetje raar dat je bij deze plaat het slome en voortkabbelende (waar ik het niet mee eens ben overigens) als negatief bestempeld. Jouw nummer 1 (Air - Moon Safari) is dat ten voeten uit (daar zit toch ook nul tempo in?). Waarom stoort jou dat hier wel dan?

avatar van WoNa
3,5
Tegen de naam Balthazar ben ik in de afgelopen jaren wel eens aan gelezen, maar muziek van de band had ik, zo ver ik weet, nog niet gehoord. Daar is met Thin Walls verandering ingekomen. Inmiddels heb ik gelezen dat voorganger 'Rats' als een van de beste albums uit België ever geldt, maar dat moet ik nog eens gaan uitvinden.

Thin Walls klinkt mij in ieder geval erg prettig in de oren. Er is telkens weer iets nieuws te ontdekken in de geluidslagen die in de productie en mix zijn aangebracht. Dat is maar goed ook, want qua spelen lijkt Balthazar toch voornamelijk te excelleren in het spelen met de handrem er op. Dat gebrek levert een half puntje verlies op. Daar staat tegenover dat de band niet bang is voor stiltes en geregeld een less is more mentaliteit toont, dat met die muzikale verrassingen versierd wordt.

Ik moest geregeld aan The LVE, zie elders op deze site, denken, maar voor kenners is dat waarschijnlijk omgekeerd. Beide bands delen subtiele schoonheid en melancholie. Lekkere plaat, Thin Walls, zonder echt uit te blinken.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine

avatar van Frenz
3,5
Solide 3,5 ster, met potentie op meer. op een of andere manier haak ik vaak af na Bunker, terwijl eigenlijk het hele album de moeite waard is.

Houdbaarder dan ik in eerste instantie vermoedde

Overigens ben ik er uit qua haakje bij de stem van de zanger: Chef'Special

avatar van johanfcu
3,5
Tijdens ik dit bericht aan het typen ben, ben ik naar het concert van Balthazar op Sziget aan het luisteren. Ik voel me nu genoodzaakt om een bericht te plaatsen bij dit album. Want ondanks Rats wellicht dit album overschaduwd als het gaat om muzikale esthetiek, is dit ook gewoon een heerlijk album hoor. Merkbaar is het dat niet elk kwartsnoot perfect gearrangeerd is. Nee, dit komt klinkt alsof muziek wat onaf is, maar o wat luistert het lekker weg. De lome stem van Maarten Devoldere brengt precies dat gevoel van meeslependheid waar Balthazar met dit album naar op zoek is. Luister naar I Looked For You en je weet precies wat ik bedoel.

Jintre weet natuurlijk ook meer dan een steentje bij te dragen, Last Call klinkt vermakelijk en steeds als ik het luister ben ik geneigd om als karaoke van begin tot eind mee te zingen. Steeds maar weer uit volle borst zingen "ALL THIS TIMEEEE... FROM THE WOMB DOWN TO THE FRONT LINE... I'VE BEEN DEALING WITH...". Zoals Vlamingen kunnen zeggen: een zeer plezant nummer om van begin tot eind mee te blèren.

Dat soort nummers maken voor mij dit album. Meer uit deze categorie zijn So Easy en Dirty Love, loom maar ontzettend goed en blijven bij je. Over de rest van het album: ook prima natuurlijk.

Hoe dan ook, een heerlijk album wat mij ontzettend bij blijft. Rats vond ik een 4,5 waard vanwege de hoogstaande muzikale compositie, dit is ook een 4,5 maar dan vanwege de puurheid van de muziek. Dat is het mooie aan Balthazar, ze hebben verschillende albums neergezet en zijn niet bang om te veranderen van koers. Nu nog hopen dat ze weer naar Rock Werchter komen!

avatar van Kimmyboy
4,5
Nog een halfje erbij. Wat een schoonheid van een album wordt dit als je de plaat vaker en vaker gaat beluisteren. Vooral Dirty Love, Wait Any Longer, en So Easy komen nu heel goed binnen. (lang leve die prachtige vioolstukjes). Nightclub en True Love blijf ik okayish vinden, terwijl I Looked for You gewoonweg niks teweegbrengt bij mij. Vind het daarom ook vreemd dat deze steevast wordt gespeeld bij live optredens van de band.

avatar van Tubanti
4,0
Fantastische festivalband. Heb het voorlopig laatste concert van Balthazar in Nederland mogen aanschouwen op Bruis. Zoals altijd speelden ze weer zeer strak. Balthazar is meester in het opbouwen van de sfeer; nummer na nummer wordt het beter en beter, totdat op een gegeven moment niemand in de tent meer kan stilstaan. Lekker hoor!
Devoldere was vanavond in DWDD. Ga maar eens aan de plaat van Warhaus beginnen. De single bevalt in ieder geval al wel.

avatar van Dave82
4,5
Mijn eerste kennismaking met Balthazar een jaar geleden en zet de plaat nog regelmatig op. Heerlijke vibes en sound, en past wat mij betreft bij ieder seizoen en stemming. Wereldplaat!

Gast
geplaatst: vandaag om 05:27 uur

geplaatst: vandaag om 05:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.