Big L - Lifestylez ov da Poor & Dangerous (1995)

Label: Columbia

1. Put It On (3:38)

met Kid Capri

2. M.V.P. (3:39)
  3. No Endz, No Skinz (3:29)
  4. 8 Iz Enuff (4:58)

met Big Twan, Buddah Bless, Herb McGruff, Killa Cam, Mike Boogie, Terra en Trooper J

5. All Black (4:21)
  6. Danger Zone (3:37)

met Herb McGruff

7. Street Struck (4:09)
  8. Da Graveyard (5:23)

met Grand Daddy I.U., Jay-Z, Lord Finesse, Microphone Nut en Party Arty

9. Lifestylez Ov da Poor & Dangerous (3:21)
  10. Times Iz Hard * (3:30)
  11. I Don't Understand It (4:20)
  12. Fed Up Wit the Bullshit (3:52)
  13. Let Em Have It "L" (3:57)
  14. I Shoulda Used a Rubba * (4:38)
avatar van JLjuju
Golden_Bird schreef:
Wat voor niveau zou hiphop heben als 'de drie neergeschoten legends' er nog zouden zijn?

Ik denk dat ze zoals iedere legende nu doet: kutmuziek maken voor t geld

Mezelf
Tuurlijk, daarom hou ik niet van het woord legende, het zijn gewoon mensen, punt. Snoop Dogg is een sell out, Ice Cube is een sell out enz enz.

De enige die in de buurt komt is Nas, die levert nog steeds kwaliteit af...

avatar van Jorge-E
Ice Cube doet het nog altijd goed hoor. Op de samenwerking met Lil Jon na.

avatar van Yzzné
Vind de producties hier vaak saai, erg jammer want Big L vind ik persoonlijk een goede MC met vette punchlines en een lekkere flow.

Zal het wat vaker luisteren voor een definitieve cijfer, maar begin met een 3.5*

avatar van 5713Finest
Big L rest in peace!
Echt een goed album, alle tracks vallen op de juiste plaats.
Met goede overgangen is dit een kleine klassieker!

avatar van bato
Jammer dat deze man zo snel weg moest hij si en blijft een van de beste MC's aller tijden en dit album is egt aan te raden gewoon TE geniaal!! dikke 5* van mij(jah ik vind het egt een 5* waard) beste nummer is M.V.P

avatar van JLjuju
Nu pas dit album gechecked, en..
Wow!
Wat een lyricale skills had (R.I.P) die Big L toch... De beats zijn ook heel vet. Donker, grauw en hard.
Beste nummer vind ik 't keiharde Da Graveyard, met allemaal even goeie featurings. Ook Jay-Z debuteerd hier goed.
Verdere vette tracks zijn:

-Put It On
-MVP
-8 Iz Enuff
-Danger Zone
-Street Struck
-Livestylez Ov Da Poor & Dangerous
-Let Em Have It L

Zit nog te twijfelen tussen 4.5* en 5*... Ik laat 't nu op 4.5* maar t kan zo n 5* worden

RedLightCityBoy
Sterk album, ik vindt z'n flow echt heel erg goed. De productie kon voor mijn gevoel wel iets sterker, dan was het echt een classic geweest. Door de goede raps maar door de toch wat mindere productie 4,0

avatar van Kill_illuminati
Ik heb niks op te merken aan de producties, ik producties allemaal wel goed. Het album klinkt allemaal een goed geheel.

RedLightCityBoy
Ja het is ook zeker niet slecht alleen zijn stem verdiend toch wel ietjes beter vind ik.

Put It On behoort zeker tot mijn top10 favo hip-hop tracks, echt een goed nummer.

Als ik kon tijdreizen ging ik terug naar de jaren '90. Niet om iedereen te vertellen dat de wereld gewoon blijft doordraaien na de eeuwwisseling, maar om alle goede hip-hop écht mee te maken.

Nu moet ik alles met terugwerkende kracht 'ontdekken', en steeds maar weer de conclusie trekken dat hip-hop tegenwoordig steeds minder goede artiesten voortbrengt.

Big L is wel heel goed. The Big Picture vind ik minder, dat klinkt iets strakker en moderner. Maar dit album klinkt echt jaren '90.
Ik moest even aan zijn stem wennen, maar eenmaal gewend is dit al lang een van mijn favo hip-hop albums.

Big L rest in peace.

avatar van MJ_DA_MAN
Sorry dat ik op bijna elk bericht met zo'n soort inhoud in ga, maar ik kan er gewoon niet tegen:
LeidseHoodie schreef:

B-U-L-L-S-H-I-T.

RedLightCityBoy
Ligt er aan van welke sound je houdt.

avatar van MJ_DA_MAN
Da's weet een ander verhaal, maar dat zegt ie er niet bij.

Nee klopt.
Had ik er bij moeten zeggen inderdaad. excuse moi! dacht ook dat ik dat had gedaan, maar heb het blijkbaar toch weer weggehaald.
Ik bedoel inderdaad dat in de jaren '90 hip-hop gemaakt werd die ik goed vind.

Big L is één van diegene die ik waardeer. Zijn rhymes vind ik eigenlijk altijd goed, alleen de productie vind ik soms slecht, met zwakke beats, zoals op het nummer "Danger Zone". Op zijn volgende album vind ik zelf de beats nóg slechter. Maar zijn teksten blijven hard.

avatar van Golden_Bird
Begin toch steeds meer te geloven dat Big L de beste rapper ooit is. Heerlijke sound en buitenaardse lyrics weten me toch op elke song te overtuigen. Één en al top, 5 *

avatar van nega
zijn rijm en punches zijn niet normaal meer. ik denk dat 8 is enuff helemaal door Big-L geschreven is.

ik ging ook helemaal stuk met dees line,

I jumped out the lincoln, left him stinkin
Put his brains in the street
Now you can see what he was just thinkin

avatar van Ilyasse15
Golden_Bird schreef:

Idd, voor mij was Biggie altijd de beste, maar hoe meer ik naar L luisterde hoe meer die mening als het ware wankelde.
Vind hem in ieder geval top 3 waardig.

Hij maakt imo wel iets teveel gebruik van multi's. Op een of andere manier wordt dat af en toe irritant. Hij rijmt, maar dat is echt zelden, af en toe geforceerd. Daarmee bedoel ik dat hij woordjes gebruikt die op zich geen toegevoegde waarde hebben, maar die die toch toevoegt om een multi te maken.
Hoe dan ook, zeer dope shit. Halfje dr af vanwege de soms gewoon wat irritante beats..

avatar van bato
persoonlijk vind ik dit album DE hip hop classic beter dan Ready to Die,Reasonable Doubt,Illmatic etc.! mjah das mijn mening zeker een 5*

avatar van Stapler
Zet hem dan op 1!!!

avatar van discipline
wat een geweldige rapper super goeie flow en punchlines! alleen jammer van de beats hij had vind ik persoonlijk wat meerdere verschillende producers op zijn album gemoeten maarja een dikke 4 voor deze cd

avatar van hiphopisntdead
Ik vind het erg jammer dat de track Devil's Son(link->)http://www.youtube.com/watc... hier niet opstaat.
vind ik het beste Big L nummer

mee eens

Da Graveyard is een topper!!

avatar van MurryMusic

Die toeter/fluit wat is het die bij het couplet komt killt het echt voor mij! Verder dope track!

Ja dat heb ik dus ook

Met pijn in mijn hart heb ik dit album uit mijn top10 moeten gooien

Vaarwel...

avatar van hiphopisntdead
Pooiertje schreef:
Ja dat heb ik dus ook

Ik doe het toch meer om de tekst bij dat nummer, die killt em He-le-maal

avatar van Kill_illuminati
Dit heeft wel iets van Horrorcore weg.

Big L - All blacks

I was taught wise, I'm known to extort guys
This ain't Cali, it's Harlem nigga we do walkbys

So don't try to test me, cause I can't stand test-es
Fuck around, I'll introduce you to your ancestors

And if I catch AIDS, then I'ma start rapin bitches

I roll with scary crews, I come out of wars barely bruised
I'm puttin motherfuckers on the Daily News

Outro:
"So if your mother ain't ready for a funeral, don't FUCK with me
Cause I know a good way to get your family together
and I ain't talkin bout a reunion motherfucker"

Big-L - Danger zone

Put his brains in the street
Now you can see what he was just thinkin

I got styles you can't copy bitch, it's the triple six
in the mix, straight from H-E-double-hockey sticks

Every Sunday, a nun lay from my gun spray
Fuck Carlito, we doin' shit the Devil Son's way

DevendraBan
Een enorm stevige 5* verdient deze plaat wel.