Hans Brouwer schreef:
Kan gebeuren

Met het heengaan van Jerney naar
De Hemelse Heerlijkheid is er weer een muzikale grootheid van ons vertrokken. Het stemt mij de laatste tijd enigszins droevig. Wanneer word ik uitgenodigd om aan mijn laatste reis te beginnen?
Earth en Fire is ook zo'n band die bepalend was in mijn jeugdige leven. Wat ik vandaag al schreef: "To The World of the Future" vond en vind ik zo'n waanzinnig album. Onnederlands goed zou ik haast willen zeggen. Toen ik deze week hoorde dat Jerney het aardse tranendal had verlaten heb ik diezelfde avond mijn favoriete Earth & Fire album gedraaid. Met weemoed.
Jerney Kaagman was de levenspartner van Bert Ruiter, jaren lang bassist van de band Focus. Bert is een paar jaar geleden in 2022 overleden. Ik hoop oprecht dat Jerney en Bert elkaar in
De Hemelse Heerlijkheid weer zullen treffen. En dat zij daarboven, samen met andere overleden muziekhelden, alle dierbaren die ons zijn voorgegaan hun muzikale kunsten willen vertonen.
Nog even over Deep Purple, Deep Purple behoort tot de fab five bands, bands die het fundament hebben gelegd onder de (hard) Rock en het geluid hebben bepaald. De gevolgen zijn bekend, en ik heb een eigen stelling bedacht : eens Deep Purple altijd Deep Purple, dit terzijde. Earth and Fire kan je beschouwen tot de fab ten bands. Deze bands zijn bepalend geweest voor het fundament onder de Nederpop en het geluid hebben bepaald. Heden ten dage hoor je daar helaas niets meer van terug, wat mij alleen maar meer doet verlangen naar die prachtige tijd van eind jaren zestig halverwege de jaren zeventig. Helaas heb ik dit album (nog) niet en kan dus maar twee nummers beoordelen. Only time will tell. Toen ik dat nummer las op het compilatie album The Singles. Dacht ik van is dit het origineel van wat Asia later in 1982 uitbracht. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Het zijn 2 totaal verschillende nummers. Maar wel met een overeenkomst : in beide gevallen zet ik de volume knop vol open. Of het nou gaat om de super gevoelige zang van Jerney Kaagman of de bombastische symfonische rockuitvoering van Asia. Ik vind het allebei echt krankzinnig goed. En de buren mogen mee genieten of ze nou willen of niet, dit terzijde. Love of life is ook weer een prachtig nummer wat heel goed wordt gebracht met een prachtig intro, de muziek en de vocalen maken er eeen prachtig nummer van. De singel hoor je bijna nooit en dat is jammer. Tot slot , in die tijd was het trending dat er naast gitaren ook een orgel wordt toegevoegd in de band. Helaas is dat al heel lang verleden tijd. De orgel heeft plaats gemaakt voor de keyboard, maar ik vind nog steeds dat de orgel meer toevoegt dan een keyboard. Maar dat is mijn mening, terug komend op jou reactie. Zo sta ik er ook in. Ik denk vaak van als ik in de hemel kom dan ontmoet ik naast mijn familie ook al m'n idolen. Waar op aarde een hele grote afstand tussen zit, en in de hemel sta je ineens oog in oog, maar dat is een hele andere discussie. Dit album heb ik (nog) niet maar op basis van de twee nummers die ik wel ken en op dit album staan. Is het vrijwel zeker dat als ik dit album heb beluistert dat het ruimschoots op een voldoende uit komt. Earth & Fire een band om nooit te vergeten!!!!!!!