Led Zeppelin - Remasters (1990)

Label: Atlantic

1. Communication Breakdown (2:30)
  2. Babe I'm Gonna Leave You (6:43)
  3. Good Times Bad Times (2:47)
  4. Dazed and Confused (6:28)
  5. Whole Lotta Love (5:34)
  6. Heartbreaker (4:16)
  7. Ramble On (4:25)
  8. Immigrant Song (2:25)
  9. Celebration Day (3:30)
  10. Since I've Been Loving You (7:25)
  11. Black Dog (4:55)
  12. Rock and Roll (3:42)
  13. The Battle of Evermore (5:50)

met Sandy Denny

14. Misty Mountain Hop (4:40)
  15. Stairway to Heaven (7:59)
  16. The Song Remains the Same (5:32)
  17. The Rain Song (7:40)
  18. D'yer Mak'er (4:23)
  19. No Quarter (7:00)
  20. Houses of the Holy (4:03)
  21. Kashmir (8:30)
  22. Trampled Underfoot (5:36)
  23. Nobody's Fault But Mine (6:30)
  24. Achilles Last Stand (10:22)
  25. All My Love (5:50)
  26. In the Evening (6:46)
Nian
Zeer goed album, hoewel ik Mothership toch net iets beter vind.
Dit album duurt wat te lang en er zijn ook naar mijn mening een paar 'opvullertjes'.
Deze opvullers heb je bij Mothership naar mijn mening dan weer niet.

avatar van ricardo
Dit is een mooi begin dit album natuurlijk, alleen je mist nog zoveel meer mooie en essentiele nummers van deze band dat je eigenlijk hun eerste 6 studio albums op den duur toch wel gaat kopen.

Deze houd ik er vooral bij voor in de auto en voor de 4 nummers van hun laatste 2 studio albums af.

ricardo schreef:
.... maar kom zelf ook eens met nummers die je liever hierop gezien zou hebben, of juist niet.
Het enige wat ik tegen je zou willen zeggen Ricardo: hier staat ie wel op, het beste rocknummer allertijden . Daarom is " Remasters (1990)", in tegenstelling tot de later verschenen verzamelaar "Mothership", zo 'n geweldige Led Zeppelin verzamelaar die elke rockende man of vrouw in huis zou moeten hebben.

avatar van Gert P
ricardo schreef:
Maar ook veel duurder en minder makkelijk te verkrijgen.

Ik blijf erbij, dit is voor een leuke prijs gewoon de beste introductie dat wat Led Zeppelin betreft.

Hoezo veel duurder voor 20 euro en dan heb je echt alle belangrijke nummers. Op beide dubbelaars deze en mothership zit te weinig van mijn smaak op.
Ben ook geen echte fan... trouwens ben dat nerges van gelukkig.
Ben meer de zep luisteraar van in my time of dying, kahmir, bron y our stomp, tangerine, stairway to heaven en since i beloving you. ed.

avatar van Don Cappuccino
Gert P, ik zie jou vaker bij verzamelaars hier op MusicMeter en het lijkt alsof je altijd wel iets negatiefs hebt over verzamelaars. Dit is gewoon een hele goede introductie voor mensen die Led Zeppelin nog niet goed kennen.

avatar van ricardo
Pracht verzamelaar om kennis te maken met Led Zep. Alle belangrijke nummers staan er wel zo'n beetje op. Ik beluister deze nog regelmatig in de auto, alleen 1 nummer skip ik altijd omdat ik er geen moer mee heb verder, en dat is nummer 14 van deze dubbelaar.

En Gert P, ik weet dat jij vooral berichten stuurt bij verzamelaars. Dat jij een andere smaak hebt is niets mis mee natuurlijk, maar deze verzamelaar vind ik echt voortreffelijk samengesteld. De beste 26 nummers van Zep staan hier naar mijn idee ook wel op.

Dit is een mooi begin natuurlijk, maar uiteindelijk koopt iedereen natuurlijk de eerste 6 reguliere albums van Led Zep die met deze verzamelaar kennis heeft gemaakt, das zeker.

ricardo schreef:
....... alleen 1 nummer skip ik altijd omdat ik er geen moer mee heb verder, en dat is nummer 14 van deze dubbelaar.
........ maar deze verzamelaar vind ik echt voortreffelijk samengesteld. De beste 26 nummers van Zep staan hier naar mijn idee ook wel op.
Een mooi voorbeeld van twee tegenstrijdige uitspraken van vriend Ricardo .

Tegenstrijdig?

Nee hoor want er staat duidelijk dat ik met 1 nummer niets heb, maar dat betekend daarom niet dat het dan geen goed nummer is.

De beste 26 Led Zep nummers staan hier naar mijn mening dan ook wel op, hoewel ik persoonlijk niet alle nummers even goed vind.

Ik snap jouw idolatie over Misty Mountain Hop ook niet zo, een aardig nummer vind ik het zeker, maar niet om hem het beste rock nummer aller tijden te gaan noemen.

Nee dan hebben ze zeker 25 mooiere nummers gemaakt in mijn beleving.

Al vind ik Misty Mountain Hop zeker het beste Deep Purple nummer aller tijden, daarin ben ik het wel met jou eens.

avatar van rock-rick
Ik heb Misty Mountain Hop nooit echt goed gevonden. Ik vind het een beetje The Crunge, maar dan net een beetje beter.

avatar van FrodoK
Mijn kennismaking met Led Zeppelin, zo'n 20 jaar geleden, en WAT voor een kennismaking! Deze CD heeft destijds maanden mijn CD-speler niet verlaten, enkel soms voor Ten van Pearl Jam.

avatar van Rogyros
Wel een goeie afwisseling!

avatar van FrodoK

Was muzikaal een fijne tijd!

Alle toppers op één schijfje,gewwonweg top.Cd 2 vind ik al minder boeiend,maar kom niet muggenziften,dat verdient een topband als deze niet.

Stairway to Heaven

Oh ja: ken ik niet. Is dat een mooi nummer?

avatar van Edwynn
Zei iemand al iets over Misty Mountain Hop?

Remasters is serieus mijn eerste echte kennismaking met Led Zeppelin. Ondertussen hebben de reguliere albums het ding aardig overbodig gemaakt. Niettemin is het een leuk overzicht. De eerste schijf staat vol met de klassieke Zep en de tweede staat vol met de latere, iets meer zweverige stukken van de band. Daar krijgt de beginner een vrij compleet beeld van in mijn beleving.

Ik heb net de 3x LP versie binnen. Met een dubbeluitvouwbare hoes. Ziet er fraai uit, klinkt erg goed en haalt die mooie tijd terug dat ik Remasters veel draaide. Ook mijn eerste uitgebreide kennismaking met Led Zeppelin.

Edwynn schreef:
Remasters is serieus mijn eerste echte kennismaking met Led Zeppelin.

Serieus ? .

Verrassend; ik had gedacht dat je dat werk wel(aardig) kende, of heb je vooral veel in de metal gezeten Edwynn? How come?

avatar van Edwynn
Het ding kwam uit in 1990. Ik denk dat ik deze dubbelaar ergens daaromtrent ook heb gekocht.

Cured
Ja, ok. Makes sense, is natuurlijk ook al weer 23 jaar geleden.....

Ik heb deze ook eens gekocht en had alleen LZ IV toen; ik heb deze geruild tegen de eerste 2 Zep albums en ik heb ze nu t/m PG. De laatste 2 heb ik niet, alleen enkele nummers los op een CD schijfje gebrand, maar die is pleite....

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Edwynn schreef:
Remasters is serieus mijn eerste echte kennismaking met Led Zeppelin.

Geldt ook voor mij want dit was mijn eerste aankoop van Led Zeppelin ooit: klik.

Edwynn schreef:
Zei iemand al iets over Misty Mountain Hop?
Dat Misty Mountain Hop het beste rocknummer allertijden is? Ja, dat heb ik op deze site al menigmaal verkondigd !!

Cured
Mwah......ik zal de discussie dan niet weer aanzwengelen, maarrr.....ik vind 'm in ieder geval wel lekker,maar het zit niet in mijn LZ top 10; ben ik nu gecrucifixed, beste Hans ?

Cured schreef:
ben ik nu gecrucifixed, beste Hans ?
Wat mij betreft niet hoor! 't Is alleen een beetje jammer dat de pure klasse van Misty Mountain Hop je kennelijk ontgaat

Cured
Nou, niet bedroefd worden.... . Als ik er nu bij na denk zal ie zeker bij de beste 20 zitten en dat op zo'n 75 nummers van studio-albums vind ik zeker niet slecht. Die riff is wel erg aanstekelijk/stuwend trouwens.

Hans Brouwer schreef:

Ik heb schokkend nieuws Hans: op de 3 LP versie van Remasters moesten ze 2 nummers weglaten. Mag je raden wat één van die nummers is....?

avatar van Tony
Haha, bij Led Zeppelin zelf zit MMH dus niet eens in de top 25... Bij mij ook niet trouwens. Na deze Remasters aangeschaft en grijsgedraaid te hebben ook snel de afzonderlijke albums gekocht. Ik had ergens in mijn hoofd opgeslagen dat de geluidskwaliteit van Zeppelin op de reguliere albums/Cd's zo belabberd was, maar dat had ik gelukkig helemaal verkeerd. Deze draai ik hooguit nog af en toe in de auto. Maar een klasse overzicht natuurlijk, met of zonder MMH.

avatar van ricardo
Zo goed vind ik misty mountain hop niet, moet hem niet te vaak horen, want dan vind het op den duur maar een zeurderig klinkend refrein.

Dit was overigens ook ooit mijn eerste led zeppelin album.

avatar van little lion man
ricardo schreef:
Dit was overigens ook ooit mijn eerste led zeppelin album.

Idem

Hans Brouwer schreef:
Vind het wel een beetje overdreven aan het worden hoeveel reclame je voor 1 nummer al jaren maakt. Net of je bijna nooit iets nieuws beluisterd. Heb er respect voor dat je zo vasthoudend bent, maar vind het ook wel een beetje raar. Ik zou me nooit zo vast kunnen pinnen op 1 nummer, en zelfs niet op 1 album.