Led Zeppelin - Remasters (1990)

Label: Atlantic

1. Communication Breakdown (2:30)
  2. Babe I'm Gonna Leave You (6:43)
  3. Good Times Bad Times (2:47)
  4. Dazed and Confused (6:28)
  5. Whole Lotta Love (5:34)
  6. Heartbreaker (4:16)
  7. Ramble On (4:25)
  8. Immigrant Song (2:25)
  9. Celebration Day (3:30)
  10. Since I've Been Loving You (7:25)
  11. Black Dog (4:55)
  12. Rock and Roll (3:42)
  13. The Battle of Evermore (5:50)

met Sandy Denny

14. Misty Mountain Hop (4:40)
  15. Stairway to Heaven (7:59)
  16. The Song Remains the Same (5:32)
  17. The Rain Song (7:40)
  18. D'yer Mak'er (4:23)
  19. No Quarter (7:00)
  20. Houses of the Holy (4:03)
  21. Kashmir (8:30)
  22. Trampled Underfoot (5:36)
  23. Nobody's Fault But Mine (6:30)
  24. Achilles Last Stand (10:22)
  25. All My Love (5:50)
  26. In the Evening (6:46)
avatar van jellorum
led zeppelin maakte rock and roll zoals die hoort te zijn
dit is dan ook een hele goede cd om deze band te leren kennen
enkele uitschieters zijn toch rock 'n roll , d'yer maker en trampled underfoot
toch zijn er hier en daar een paar songs die me koud noch warm maken daarom 3.5 maar geen paniek
ik ben een fan

Heb ik ook niet,maarook overbodig.
5 sterren

jessis schreef:
Heb ik ook niet,maarook overbodig.
5 sterren

Hoho, dat is niet overbodig! Gewoon kopen deze, zeg.

avatar van rudiger
ik heb deze jaren geleden eens gekocht voor `n prikkie , hij ligt ook al jaren in de kast , met eendikke laag stof erop , eigenlijk ken ik alleen WHOLE LOTTA LOVE en STAIRWAY .

avatar van Thuurke
Smaken verschillen nu eenmaal. Wat Sheplays is voor Led Zeppelin, is Rudiger voor Dire Straits (ben ik al na drie dagen op deze site achter gekomen). Een troost: beide bands zijn 100 x beter dan de gemiddelde crap die tegenwoordig onder de noemer rockmuziek wordt geproduceerd.

Vraag: welke verzamelaar is beter, deze of Early + Latter Days = Ramble On versus When The Levee Breaks.

Sheplays
Er is wel een klein verschil tussen Rudiger en mijzelf! Ik heb uiteraard een zeer grote passie voor Zep maar zo heb ik er nog wel een paar! Rudiger daarentegen is een echte one band man, vandaar!

Sheplays schreef:
Als Rudiger en Sheplays ècht willen genieten van goede muziek luisteren zij gewoon naar Deep Purple .

Hans Brouwer schreef:

Kijk aan, Hans Brouwer als bindende factor

Sheplays schreef:

Kijk aan, Hans Brouwer als bindende factor

Jawel, maar hij maakte wèl een foutje; niet dat Deep Purple geen goed voorbeeld zou geweest zijn van "ècht genieten van goede muziek", mààr ik zou ervan maken "Als Rudiger en Sheplays écht willen genieten van STEENGOEDE muziek, luisteren zij gewoon naar Led Zeppelin!"

EVANSHEWSON schreef:
Zolang Rudiger en Sheplays niet naar ehh....... Coldplay luisteren is er natuurlijk niets aan de hand .

EVANSHEWSON
Nou Hans, met Coldplay is ook niet echt iets aan de hand, die hebben best fijne plaatjes gemaakt (hun tweede A Rush of Blood is gewoon steengoed!).

Alles is perceptie, zoveel is duidelijk.

Zolang Rudiger en Sheplays maar niet naar Keane luisteren zou ik zeggen, want dat is pas slappe kak!

tja...

EVANSHEWSON schreef:

Alles is perceptie, zoveel is duidelijk.

tja...
Nou laten we Sheplays en Rudiger dan maar gewoon Led Zeppelin èn Deep Purple aanbevelen!! Aangezien Sheplays al een Led Zeppelin èn een Deep Purple album in haar album top 10 heeft staan, zit het met deze dame wel snor . Hoe het met onze Dire Straits fan zit weet ik eigenlijk niet . Ik weet dat Rudiger 'Made in Japan" een geweldig live album vindt . Of deze Knopfler maniak van Led Zeppelin houdt, zou ik eigenlijk niet weten .

avatar van rudiger
wie is coldplay , zo te lezen iets kouds ., inderdaad dit laat mij koud.
andere muziek als de ds en mk en the nhb .
van de volgende groepen bezit ik alle cd`s.
u2 , deep purple ( geen rapture of the deep ) , pink floyd , rainbow ( met blackmore ) , van halen ( eerste 4 ) , dus de keuze is reuze

rudiger schreef:
wie is coldplay , zo te lezen iets kouds ., inderdaad dit laat mij koud.
andere muziek als de ds en mk en the nhb .
van de volgende groepen bezit ik alle cd`s.

Prima, maar wat heb je van Led Zeppelin eigenlijk in huis, kerel ?

EVANSHEWSON schreef:

Prima, maar wat heb je van Led Zeppelin eigenlijk in huis, kerel ?

alleen deze cd REMASTERS , en dan voor de twee bekende nummers , welke moet ik nog meer draaien van deze cd , en zijn die van het zelfde niveau als die 2 krakers .

EVANSHEWSON
Ik ga mijn energie niet steken in iemand proberen te winnen voor de beste hardrockband aller tijden, dat heeft toch geen zin...

Ik heb wel nieuws ;

Reünietour Led Zeppelin op til?

Believe it or not: de mythische rockgroep Led Zeppelin zou plannen hebben voor een reünietournee. Zanger Robert Plant, gitarist Jimmy Page, bassist John Paul Jones zouden samen met de zoon van de overleden drummer John Bonham, Jason, in Londen een concert spelen ter nagedachtenis van de stichter van Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Een precieze datum voor het concert is nog niet bekendgemaakt. Tijdens de besprekingen opperden de heren dat ze een heuse reünietournee niet uitsluiten als het concert een meevaller zou blijken...(Bron: NME)(28/06/07)

Sheplays
Dat zou wel een wonder zijn!

Je kunt altijd nog een concert bijwonen van Letz Zep

Ze waren laatst in de De Melkweg en ik heb een top avond gehad.
The next best thing!

[quote]EVANSHEWSON schreef:

inderdaad dat heeft ook geen zin , en dat hoeft ook niet , mijn vraag was alleen , welke songs op dit album haalt het niveau van de twee krakers , je weet wel welke ik bedoel .
een fan van lz wordt ik nooit , maar dat hoeft ook niet .
je wilt mij toch niet vertellen dat er maar 2 mooie songs op staan .
zoals ik al zei ligt deze cd met 3 cm stof erop in de kast , ik wil best de stofzuiger pakken en het eraf halen , maar dan wil ik weten voor welke songs .
ik geef ook geen sterren voor albums waarvan ik maar 2 songs ken .
als je dat wel doet dan ben je verkeerd bezig .

Sheplays
Dazed and Confused, Since I've Been Loving You, The Battle of Evermore, Kashmir en All my Love!

Natuurlijk ook Immigrant Song maar dan moet je wel van het hardere werk houden.

we come from the land of the ice and snow,
from the midnight sun where the hot springs blow

enjoy!

rudiger schreef:
Alleen deze cd REMASTERS, en dan voor de twee bekende nummers. Welke moet ik nog meer draaien van deze cd en zijn die van het zelfde niveau als die 2 krakers .
Het allerbeste Led Zeppelin nummer m.i. is "Misty Mountain Hop". Dat nummer moet je gewoon draaien, draaien en vooral blijven draaien .

"Why don't you take a good look at yourself and describe what you see. And baby baby baby do you like it??!!"

"Remasters (1990)" is een meer dan prettige verzamelaar van Led Zeppelin. Studio-albums van Led Zeppelin die ik je kan aanbevelen: Led Zeppelin I, II, IV (nummer 3 in de HB album top 10 ) en Houses of the Holy. De live albums "BBC Sessions" (nummer 1 in de album top 10 van Sheplays ) en "How the west was won" zijn zeer zeker ook aanbevelingswaardig .

Als ik jou was, beste Rudiger, zou ik toch eens een poging wagen om Led Zeppelin beter te leren kennen. Ik weet het: cd's van Dire Straits en Mark Knopfler zijn bij jou torenhoog favoriet. Maar bedenk: "er is meer tussen hemel en aarde", met andere woorden "verandering van spijs doet eten" .

EVANSHEWSON
Rudiger, ik kan Hans Brouwer alleen maar gelijk geven; Led Zeppelin en Deep Purple waren de toonaangevende hardrockbands in de jaren zeventig.

Ik vind persoonlijk Led Zeppelin toch nog sterker dan het op zich al een beetje fantastische Deep Purple. Ik was en ben groot fan van Jon Lord, vandaar!

Maar Led Zeppelin, dat was... als je een béétje vrijgevochten was in die tijd, liet je je haar lang groeien, rookte je al joints in je tienerjaren en in grauwe en donkere kroegen en jeugdhuizen was Led Zeppelin gewoon verplichte kost. En zéér terecht.
Die elpees slingerden overal rond, gewèldig was dàt!

Hardrock gedrenkt in de blues, wàt kan een mens nog méér wensen. En een zanger met een scheur van een stem. Een sekssymbool van hier tot Tokyo!
Een gitarist die zijn gelijke niet kent. De vleesgeworden gitaar toutcourt!

Led Zeppelin ontdekken is echte muziek ontdekken, màn, dit màg je niet missen als je je een echte muziekliefhebber wil noemen!

Het jeugdige en rebelse spatte er van in het begin van af. En dààr moest je geen haarbandjes voor dragen (heb je'm ?).

Ik raad je I, II, III, IV, Physical Graffiti, Houses of the Holy aan en zelfs In Through The Outdoor.
Te mijden is de rotslechte "liveplaat" The Song Remains The Same, maar onlangs verscheen gelukkig How The West Was won en je doet je zeker ook je voordeel met die formidabele DVD box van Led Zeppelin. Die met die woestijn op en die berg!
Dàn kun je niet alleen horen, maar ook zien waar het allemaal om draaide!

Niets, maar niets zal ooit méér rocken en beter worden dan Led Zeppelin, mààr velen hebben dàt lang voor jou dan ook al ontdekt!

Succes ermee!

Deze Remasters is een goed begin. Je ontdekt gelijk hun songschrijverstalent, hun grote muzikaliteit, de enorme variatie die ze in hun muziek wisten te stoppen...

Over Led Zepellin kàn ik niet lyrisch genoeg worden, zo steengoed was deze band!
John Bonham, rest in peace!

rudiger schreef:

een fan van lz wordt ik nooit , maar dat hoeft ook niet .
je wilt mij toch niet vertellen dat er maar 2 mooie songs op staan .
ik geef ook geen sterren voor albums waarvan ik maar 2 songs ken .
als je dat wel doet dan ben je verkeerd bezig .

Je hebt hem gekocht en bent vergeten hem te luisteren of zo? Dan zou ik dat maar alsnog snel gaan doen. Gewoon beide CD's. Je komt er dan vanzelf achter wat naast de 2 'krakers' nog meer erg goed is. Maar luister eens naar:
- Babe I'm Gonna Leave You
- Dazed and Confused
- Whole Lotta Love
- Ramble On
- Since I've Been Loving You
- Kashmir

Je kunt ook gewoon even bij de statistieken van dit album kijken naar wat de favo tracks van de mensen zijn die op dit album gestemd hebben

Veel plezier!

iedereen heeft natuurlijk andere favos
RAMBLE ON klinkt bij de eerste keer al goed .
babe i`m gonna leave you en since i`ve been loving you nu 2 keer gehoord , en ook niet verkeerd .
ik heb nu geen tijd om het hele album te luisteren , maar heb wel het idee dat er geen stof op had mogen zitten.
in de 70er jaren heb ik alleen deep purple gevolgd en lz een beetje links laten liggen .
de nummers van dp kan ik wel dromen , dus tijd om dit eens te verkennen .
ik kon het niet laten om WHOLE LOTTA LOVE er achteraan te draaien , toch een dijk van een song.

iedereen heeft natuurlijk andere favos
RAMBLE ON klinkt bij de eerste keer al goed .
de nummers van dp kan ik wel dromen , dus tijd om dit eens te verkennen .

Heel mooi! Nogmaals veel plezier met luisteren.

EVANSHEWSON
Ja Rudiger, veel plezier met het ontdekken van deze gewèldige rockband. Beetje met vertraging, maar het is je vergeven, het is tenslotte allemaal Mark Knopfler zijn schuld, hij heeft je immers helemaal in je macht! (grapje)

Ik kan soms ook pissig tegen je uithalen, maar soms lok je het ook uit, vandaar.

Zep 4ever!

rudiger schreef:

Waar moet ik beginnen? Babe I'm gonna leavyou, Dazed and Confused, Ramble On, Since I've been lovin' you, Tangerine, Bron-y-Aur Stomp, Black Dog, Battle of evermore, In my Time of Dyin, Ten years gone en ik ben er vast nog wel een paar vergeten. De meeste van deze zijn naar mijn onbescheiden mening zelfs nog beter dan het beroemde trapje naar de hemel.
De liveplaat The song remains the same is niet zo slecht als EvanShewon ons wil doen geloven, maar is inderdaad alleen voor de liefhebber aan te raden.
Zeg rudiger, begin met de BBC-sessies. Daar staan je twee favorieten ook op plus nog een heleboel meer fraais. Vermoedelijk kan die CD het verlangen naar meer tot onweerstaanbare hoogte opzwepen.

avatar van Pinsnider
Het spijt me dat ik zo ruw inbreek in deze mooie discussie, maar ik wil ook en andere discussie (parallel misschien) aanzwengelen.
Persoonlijk vind ik de keus voor de chronologische volgorde van de nummers een geweldige manier om het verval van deze band te laten horen: FAN!TAS!TISCH op CD1 van Redelijk, tot matig, tot zeer slecht op CD2. Of sta ik hier alleen in..?? (verzameling op zich 5*, laat daar geen misverstand over bestaan)

avatar van gemaster
Daar sta je alleen in. Alleen de laatste 2 nummers zijn écht minder, de rest van CD 2 is 5* materiaal. Alleen geef ik geen 5* aan verzamelaars.

avatar van kaztor
the viking schreef:
Inderdaad denk dat ik ze ook maar ga aanschaffen. Hans uit welk jaar komen deze remasters ? Die uit 1990 vond ik qua geluid behoorlijk tegenvallen !

De recente remasters klinken idd. veel beter dan de box set en deze verzamelaar.

Een serieuze rockfan laat deze cd lekker liggen en gaat voor de albums.

Ik heb wel nieuws ;

Reünietour Led Zeppelin op til?

Of er een reünietournee van Led Zeppelin op stapel staat weet ik niet. Het is inderdaad een feit dat Led Zeppelin ergens dit najaar een concert geeft in London ter nagedachtenis van één of andere platenbons. Er zijn 20.000 kaarten beschikbaar voor de prijs van € 170,= per stuk. Ik ben toch wel heel benieuwd wie die € 3.4 miljoen in zijn of haar zak gaat steken . Ik ben een groot liefhebber van Led Zeppelin maar € 170,= uitgeven voor een éénmalig optreden Dus never nooit niet . Nee, dan luister ik toch maar naar "Remasters (1990)" of ik bekijk de dvd "Led Zeppelin" met daarop prachtig live materiaal .