Nelly Furtado - Loose (2006)

Canada

7. Te Busque (3:39)

met Juanes

8. Say It Right (3:42)
  9. Do It (3:41)
  10. In God's Hands (4:54)
  11. What I Wanted * (5:52)
  12. Wait for You (5:11)
  13. All Good Things (Come to an End) (5:10)
  14. Let My Hair Down * (3:38)
  15. Somebody to Love * (4:56)
  16. Undercover *

22. Maneater [Live from Sprint Music Series] *
  23. Promiscuous [Live @ the Orange Lounge] *

met Saukrates

avatar van Sassia
Echt een goed album mijn favoriete tracks zijn Promiscuous,Maneater,Afraid,No Hay Igual,The Busque,All Good Things en Somebody To Love. Dat zijn er al meer dan de helft!!
Maar van sommige nummers denk ik ook echt ...-_-....
Maar dat zijn er (gelukkig) heel weinig!!

Zeker een 4* waard.

Lost Highway
Best grappig de hype hierrond, dit gooit men binnen tien jaar op een stapel met Rick Astley en Bananarama.

avatar van Poeha
Dan moet je Rick Astley's album Free toch (nog) maar eens beluisteren.

avatar van xSarah
Best wel een goed album, maar er zitten toch ook een paar mindere nummertjes tussen, vind ik. Say it right vind ik bijvoorbeeld maar zwakjes. Do it en promiscuous vind ik wel geweldig goed. 3.5*

Social_Mask
Fijn album, sommige nummers iets te vaak gehoord. Maar op z'n tijd klinken ook die best goed. Veel video clips zeg..Maar dit is toch nog wel een fijn album. Zeker wel een 3,5* waard.

Ik vind het uitermate knap hoe Timbaland van elke scheet die hij laat een pracht van een beat kan maken, dat getuigt van enorm veel klasse. Die man weet echt wat hij doet, en stuurt Nelly Furtado met dit album een hele kant op in haar muzikale carrière. Veel meer poppy, zelfs een beetje hiphop af en toe.

Is dat erg? Nee hoor! Die beats, zoals ik al zei, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zowel een magere beat als van Say it Right als een vol geluid zoals van Promiscuous, vol met keyboards en samples. Die laatste vind ik tevens het beste nummer van het album. Maar het is niet zo dat de muziek de overhand heeft, want Nelly laat gewoon nog vaak genoeg zien dat ze ook erg mooi kan zingen.

Niet alles is overigens even goed, zo vervelen Do It en Showtime me nu al een tijdje.

Ik hou het op 3,5*

avatar van Rammetje*
yasper schreef:

Dat is nog altijd een nummer van Corinne Bailey Rae.

Hahaha.

Lost Highway schreef:

Nee, hoor.

Nelly Furtado is al veel meer een vaste waarde dan elk van hun waren in hun tijd.

Marko
Ik vind het toch wel heel tof dat dit album op MuMe niet plat is gebombardeerd met 0,5* en 1*.
Er zitten dan ook wel een paar (hele) lekkere nummers tussen, zeker wel een degelijk popalbum.

Supergoed album van Nelly!
Eigenlijk spreken alle tracks op dit album mij aan! Het overgrote deel van de liedjes vind ik echt geweldig!

1. Afraid 4,5*
12. Wait For You 4,5*
13. All Good Things 5*
14. Let My Hair Down 4*
15. Somebody To Love 4,5*

Dat komt uit op een gemiddelde van 4,4, maar aangezien dit 1 van de weinige albums is waarbij ik zoveel liedjes zo ontzettend goed vind geef ik het album 5 sterren.

avatar van NewYorkCityLight
Goede cd. Ik heb deze cd gekocht nadat All Good Things uit kwam, dat was ongeveer december 2006. Ik draai deze cd nog steeds regelmatig. In het begin moest ik er wel even aan wennen maar nu vind ik hem heel goed.

1. Afraid 5*
2. Maneater 5*
3. Promiscuous 5*
4. Glow 4.5*
5. Showtime 3.5*
6. No Hay Igual 5*
7. Te Busque 4.5*
8. Say It Right 5* (Dit was meteen al mijn lievelingsnummer en ik was ook blij dat dat de single zou worden na All Good Things)
9. Do It 4.5* (In het begin kon ik dit nummer echter niet verdragen)
10. In God's Hands 4.5*
11. Wait For You 4*
12. Somebody To Love 5* (Geweldig nummer! Jammer dat het een bonus track is)
13. All Good Things 5*

Ik weet niet precies waar het op uitkomt maar ik houd het op een 4.5!
Geslaagd album, wel raar dat ze al 7 nummers op single heeft uitgebracht., en ze zeggen dat zelfs No Hay Igual nog haar volgende single in Nederland gaat worden

avatar van j.b.b.l
Dit album is leuk voor een week of twee,maar daarna gaat het echt zwaar vervelen.(maar dan moet je het ook niet 200 keer draaien in twee weken ).Zoals iemand al eerder aangaf ,het is meer Timbaland zijn album dan van Nelly Furtado.3,0

avatar van Reijersen
Een bijzonder saaie bedoening is het laatste album van Nelly Furtado geworden. Ze gaat opeens de hippe dame uithangen en dat valt me toch wat tegen. Geen enkel springt er echt uit en het is schering en inslag dat de liedjes op elkaar lijken.

Lost Highway
Zo is het maar net Reijersen. Ik kon Nelly Furtado goed appreciëren omdat ze als popzangeres bij de beteren was, maar hier verlaagt ze zich tot de mainstream r&b. Commercieel gezien wel een slimme zet want van dit album zijn er massa's meer verkocht als van al haar voorgaande albums samen. Zoals zovaak moet de muziek zelf daarvoor kwalitatief enorm inboeten. All Good Things vind ik wel nog een mooi nummer ( als je het niet teveel hoort tenminste ).

Wolfgang1975
Ik vind niet dat Nelly Furtado met dit album een kant op is gegaan die bij haar past. Van deze plaat zijn een paar tracks de moeite waard, het merendeel is echter bagger. Ik heb er geen moeite mee als een artiest of band experimenteert met andere stijlen, maar hier zijn de composities gewoon zwak. Zo zwak dat zelfs de prima productie de boel niet meer kan redden.

avatar van TheFunkyM
Ik vind de plaat steeds minder worden.. Niet dat het echt slecht is.. Maar deze plaat wordt gewoon ontzettend snel saai.. Ik vind de beats van Timba altijd een tijdje lekker.. maar later nu zijn de aantal Timba beats me een beetje té veel van het goede. Ik vind deze plaat dan ook een beetje een saaie cd... die ik niet helemaal kan afluisteren

verlaagd naar **1/2

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind hem juist helemaal niet snel vervelen, Ik heb hem gekocht toen ze All Good Things uitbracht en ik ben hem nu nog aan het luisteren, hij blijft gewoon leuk

Hoe erg ik ook eerst gek was van de latere nummers op de CD begin ik nu erg terug te trekken naar met name de eerste 3 nummers, ze hebben iets donkers, iets dat mij wel trekt...

Wel erg trouwens hoe Timbaland gewoon 2 beats heeft gestolen, zonder er geld voor te betalen.
Maar ik denk dat mevrouw Furtado daar niks aan kan doen.
De echte nummers heten Acidjazzed Evening (Do It) en Allah Allah Gesem Delsem (Wait For You). Heeft hij hier geen boete voor gekregen ofzo?

ivon901 schreef:
Ik heb 't net zitten luisteren.. Zaten wel aardige nummers in, maar meer voor van de beginnende sterretjes, niet voor Furtado!

Vind ik juist niet, ik vind juist dat dit echt een gevorderd album en dat je kan horen dat ze al ervaring heeft...

avatar van HauteCouture
Niet super, alleen de door timbaland geproduceerde nummers waren leuk om naar te luisteren. De rest is echt shit.

HauteCouture schreef:

Dat is ongeveer driekwart van het album.

avatar van HauteCouture
Stevolution schreef:

Dat is ongeveer driekwart van het album.

dat bedoel ik ook slimmerik. Damn.

HauteCouture schreef:

dat bedoel ik ook slimmerik. Damn.

Je snapt dus duidelijk het punt niet dat ik probeer te maken, "slimmerik". Maar speciaal voor jou zal ik het dan nog eens proberen uit te leggen: Als je van de 12 nummers er 9 leuk vond om naar te luisteren, kun je toch nooit op een beoordeling van 2* komen?

Het blijft jammer dat Nelly Furtado niet de weg van Folklore is in gegaan; daar was ze op haar best. Niet dat dit een slecht album is, No Hay Igual, Maneater en All Good Things (Come to an End) zijn voor mij de betere nummers. Hopelijk gaat haar volgende album weer meer richting Folklore; niks zo veranderlijk als Nelly Furtado.

P.S. Ze ziet er nu natuurlijk wel erg goed uit, dat is dan weer wel waar.

avatar van NewYorkCityLight
Vreemd toch eigenlijk dat het juist de 3e en de 4e single waren van dit album die in Nederland hoge ogen gooiden. Terwijl de beste vaak als 1e worden gekozen.
Ik vind het overigens jammer dat Do It en In God's Hands niet meer zulke hoge posities wisten te halen, en ik denk overigens niet dat Nelly Furtado terug gaat naar Folklore met haar stijl, ze heeft hier veel succes mee...

Mijn favorieten zijn nu :

Say it Right (altijd al mijn absolute favo geweest, meteen vanaf dat ik de CD kocht toen ik All Good Things hoorde.)

Afraid en
Somebody To Love

avatar van Ronnie1331
Een 4, omdat ik niet alle nummers heb geluisterd, maar wat ik gehoord heb was supergoed . Ook al lijkt een 4 me geen slecht cijfer

avatar van Arrie
Je mag pas stemmen als je alle nummers hebt geluisterd Zo zijn de regels nou eenmaal...

avatar van coldwarkids
Ik moet zeggen dit is wel een uitzondering van de hiphop scene. Nelly Furtado maakt altijd wel lekkere nummers, niet alleen op dit album, ook op haar vorige 2 albums.

Mr_White
Nelly Furtado maakt sowieso toffe muziek maar door het HipHop-jasje klinkt het hier allemaal net ietsje beter. Say It Right en Wait For You vind ik helemaal geweldig. Enige echte misser voor mij is Te Busque. Wat een drol zeg.

deze cd vind ik echt geweldig, vind echt heel veel nummers mooi, maar helaas zitten er ook een paar bij die ik niet mooi vind. maarja, dat heb je bij bijna elke cd wel. no hay igual vind ik heel mooi,maar ook de nummers die iedereen bijna wel kent als say it right, all good things, enzovoort. zeker een 4,5 waard dus!

avatar van Carolaah
Een paar topnummers en ook genoeg mindere nummers in mijn ogen.. Knap dat ze zo'n wending heeft gemaakt in haar muziekcarrière, ze is zeker geen slechte artieste, maar ik waardeer haar oudere werk toch meer

avatar van MusicFreak
een paar goede nummers maar ook een paar waarvan het niet meer dan albumvulling is...
Say it right en All Good Things.....' blijven de beste al wordt het wel minder naarmate de tijd verstrijkt....