Rush - Counterparts (1993)

Canada
Label: Atlantic

1. Animate (6:05)
  2. Stick It Out (4:30)
  3. Cut to the Chase (4:49)
  4. Nobody's Hero (4:54)
  5. Between Sun & Moon (4:37)
  6. Alien Shore (5:45)
  7. The Speed of Love (5:03)
  8. Double Agent (4:51)
  9. Leave That Thing Alone (4:06)
  10. Cold Fire (4:27)
  11. Everyday Glory (5:10)
avatar van stratocaster
ricardo schreef:
het absolute hoogtepunt van deze band

stratocaster schreef:
... en alle andere rockbands...

Eén van de beste albums wel ja,maar onbetwist het beste album van de beste band dat kan natuurlijk alleen maar How the West was Won van Led Zeppelin zijn, zo'n kunststukje is in de hele muzikale geschiedenis nooit meer geevenaard,en dat niveau zal ook nooit meer gehaald worden,echt waar de alleraller beste muziek ooit gemaakt.(luister er maar eens naar)

avatar van Hans Brouwer
stratocaster schreef:
... en alle andere rockbands...

Hèt hoogtepunt van alle rockbands staat nummer èèn in mijn persoonlijke top 10 . Ik wil niet zeggen dat "Counterparts (1993)" het absolute hoogtepunt is van Rush maar "Counterparts (1993)" behoort zeker tot èèn van de beste albums van Rush .

avatar van stratocaster
Ik had het dan ook over Moving Pictures...

avatar van ricardo
Moving Pictures heeft inmiddels een top 10 plaats in mijn persoonlijke top 10 verovert,vind MP nipt beter dan deze,of beter gezegd MP heeft hoogtepunten die er meer uitspringen,deze is qua niveau van begin tot eind wat constanter.Feit blijft voor mij wel dat Rush een van de beste ontdekkingen voor mij is van de laatste jaren dat ik weer meer met muziek bezig ben .Ik draai iedere dag wel 2 of 3 keer een Rush plaat thuis of in de auto.

avatar van ricardo
Vandaag een groot gedeelte van de Rush catalogus even weer gedraaid.Ik vind dit op Moving Pictures na toch echt het beste(voor mij dan) wat Rush ooit uitgebracht heeft,vooral het introductienummer vind ik echt super,net als de gehele plaat overigens.

Sir Spamalot (crew)
Heb je Grace Under Pressure nu al eens een kans gegeven? Die is ook goed!

avatar van ricardo
Is die te vergelijken met MP en/of de jaren 70 van Rush dan?Of borduurt die plaat meer voort op Signals?

Sir Spamalot (crew)
Signals, maar een tikkeltje scherper: kijk maar eens naar mijn post daar. Signals en Grace Under Pressure zijn lekkere albums.

avatar van ricardo
Maar Sir, wat vind je nou van deze Counterparts van Rush dan? Het is wat Rush betreft 1 van mijn favorieten.

Sir Spamalot (crew)
Deze avond heb ik gezien dat ik hier nog geen bericht had geplaatst bij een album van mijn favoriete groep: dit album bevalt me enorm. Het geluid (of noem het productie) bevalt me enorm en "Animate" is een fantastische opener. Het wordt hoog tijd dat deze Counterparts nog eens langs mijn oren suist. Met muzikale groet, de Sir.

avatar van Bulldozer
Dat zou ik zeker doen, Sir. Het is een superstrak geproduceerd album. De opener is van grote klasse en die lijn wordt eigenlijk het hele album doorgezet. "Leave that thing alone" vind ik een prachtig instrumentaal nummer. "Everyday Glory" is een nummer waar ik altijd blij van wordt.

Sir Spamalot (crew)
Ik heb vanavond "Snakes & Arrows Live" toegevoegd, maar nog altijd geen bericht ontvangen dat alles in orde is... Everyday Glory is een dijk van een nummer, maar de rest is ook niet mis, natuurlijk.

avatar van Bulldozer
Ze moeten gewoon dat album zo snel mogelijk plaatsen want ik denk niet dat ik de enige ben die er iets over wil zeggen.
Overigens: "Cut to the chase" is ook zo'n mooi, strak opzwepend nummer. Ik vind het nog steeds jammer en onbegrijpelijk dat er geen enkel nummer van dit album tijdens het concert is gespeeld.

Sir Spamalot (crew)
Zojuist knettergek geworden (air-drummen noemen ze dat dan) bij Animate: die laatste schreeuw van Geddy "Animate Me" is een moment dat ik nooit zal vergeten. Niet-Rush-fans: lach er maar mee, ik ga er niet van wakker liggen, maar Counterparts laat horen waarom Rush op een eenzaam hoog niveau rondfladdert.

avatar van Bulldozer
Staan je muren nog overeind, Luc?

Sir Spamalot (crew)
Ik ben geen agressief mens, maar eerder een gezapig mens. Ik heb nu echt goesting (Westvlaams voor "zin") om de boel af te breken. Nu ben ik aan nummer 3: Cut to the Chase. Schande dat ik dit album zo lang niet meer heb gehoord. Ondertussen nog altijd geen bericht dat "Snakes & Arrows Live" is aanvaard: miljaardegodverdommenondedju (grijns).
Komaan, webmaster, verlos ons uit ons lijden.

avatar van Bulldozer
Het is (was) niet mijn bedoeling om jou de boel af te laten breken. Maar dat doe je zelf al. Ik weet niet of je een gezin hebt. Zo ja, dan krijg ik medelijden met ze, haha!!

Sir Spamalot (crew)
Zin voor humor is één van de kenmerken voor een dergelijke website, en daarbij: morgen zijn de containerparken bij ons open, dus ik ga wel een weg vinden voor die steenpuin van mijn muren - grapje!. Wat is MusicMeter: nieuwe muziek leren ontdekken EN (sorry voor de hoofdletters) oude bekenden weer ontmoeten. Ik ben op zoek naar mijn zweep om mezelf te kastijden, want het blijft een schande dat ik Counterparts zo lang niet meer heb gehoord. Nu ligt "Sun & Moon" op: fantastische nummer met memorabele drumpatronen van Mr. Neil Peart!
39 jaar oud (nog één jaar verwijderd van mijn midlifecrisis) en toch nog zo enthousiast kunnen worden: Age is only in the Mind.

avatar van Bulldozer
Luc, volgens mij komt er geen einde aan die zogenaamde midlifecrisis als je naar deze muziek blijft luisteren. Hoor je me nog of ben je bedolven onder het puin van je huis?

Sir Spamalot (crew)
Even concentreren: binnen een paar ogenblikken komt "Everyday Glory" langs. Het afbreken van mijn huis (of in mijn geval: appartement) is nog niet voor morgen, maar dat album bevat alles wat mij aanspreekt bij Rush: de muziek, de teksten, eigenlijk alles. Bij dit album valt de productie enorm op: het lijkt alsof de producer zich bescheiden heeft opgesteld en niet onnozel heeft gedaan: opnemen wat er gespeeld wordt en met zijn "poten" er van af blijven: Westvlaams voor niet kapotmaken wat goed is. Nu verhoog ik naar 5!

avatar van Bulldozer
Hoe zal ik het zeggen, het klinkt heel erg "clean".
Verhoogt naar 5*? Missie volbracht.

Sstttt
Wederom blij verrast......

Nadat ik eerder kennis had gemaakt met de Rush albums S&A en Feedback was het gisteren de beurt aan Counterparts. Wederom werd ik aangenaam verrast door Rush. Wat een heerlijk rockalbum is Counterparts. Nummers als Animate en The Speed of Love vind ik geweldig.
Collega's wisten mij te vertellen dat Rush zeker ook mindere albums heeft uitgebracht. Echter, tot op heden heeft dit Canadese Rocktrio mij niet teleurgesteld. Over 14 dagen ga ik twee weken uitrusten op het Griekse Kreta. Zeker weten dat Counterparts mee gaat in de koffer.

avatar van sander.h
Een echte knaller wat mij betreft. Superproductie, supernummers. Vooral Animate is super! Wat Neil Peart aan breaks laat horen op dit nummer is briljant.

Helaas voor mij wel het laatste Rush-studioalbum waar ik nog echt blij mee was.

Dit juweeltje krijg van mijn in ieder geval 4,5 ster.

avatar van notsub
Dit is een prima Rush album. De band komt hier met een stevige gitaar georiënteerde CD, na een periode waarin softe invloeden de dienst uitmaakten. Het geluid is kamerbreed en erg goed. Mijn favorieten zijn hier Animate, Nobody''s Hero, Double Agent en Leave That Thing Alone.

avatar van ricardo
Geweldig album inderdaad en stukken beter dan de vele voorgangers vind ik. ik vind dit album zelfs het beste sinds Moving Pictures en gelijk 1 van de allerbesten van Rush samen met Moving Pictures, Hemispheres, A Farewell To Kings en Snakes & Arrows. De opener hierop (Animate) is gelijk zo overdonderend al, en gelijk de voorbode van een echt super goed album vind ik. Het zij ze vergeten voor de paar magere voorgangers want deze maakt alles meer dan goed.

sander.h schreef:

Helaas voor mij wel het laatste Rush-studioalbum waar ik nog echt blij mee was.

En het album Snakes & Arrows dan? dat is ook een geweldig album toch.

ricardo schreef:
En het album Snakes & Arrows dan? dat is ook een geweldig album toch.

Dat heeft mij eigenlijk ook nog niet echt bij de kladden weten te grijpen... Maar het krijgt best goede kritieken, dus ik ga het zeker nog eens proberen

Kingsnake
Beetje met grunge-hype meedraaien, en het werkt wonderwel.

Vette gitaarriffs, alleen Geddy's stem is niet echt grungy.

Instrumental Leave That Thing Alone is een van hun beste instrumentals. Lekker slapbasswerk van Geddy.

avatar van sander.h
Sjonge, alweer 15 jaar oud deze plaat... lijkt wel gisteren dat ik hem kocht. Maar ik moet hem dringend nog eens draaien.