Fresku - Nooit Meer Terug (2015)

Label: Top Notch

1. Nooit Meer Terug (4:29)
  2. Kreeft (2:57)

met MocroManiac

3. Gooi Jezelf Weg (4:40)
  4. Trots (5:30)

10. Alzheimer (3:17)
  11. Altijd Alleen (5:28)

met Glen Faria en Ronnie Flex

12. Rustig Aan (4:00)
  13. Meisjes / Jongens (4:30)

met Louis Bordeaux

14. Al Is het Ver Weg (5:31)

met Sevdaliza

15. Waarom Ik Schrijf * (3:43)

met Braz en Lijpe

16. Angst * (5:22)
avatar van Rhythm & Poetry
Even de releasedatum nog aanpassen, het is een week naar voren gehaald op 11 september is wel de releaseparty. Ik heb al 6 nummers mogen horen, dat maakte veel indruk op mij. Ook de compactheid van deze plaat lijkt mij een pluspunt.

Heel lang aftellen...

avatar van Arrie
Ik Wil is al vast een mooie, aangrijpende single. Jammer van het einde, waar Shirma Rouse solo nog een stukje zingt, dat hadden ze er van mij af mogen knippen. Niets ten nadele van Shirma, maar ik vind het niks toevoegen aan het nummer.

avatar van Holla
Mooi nummer, dat Ik Wil. Vooral Fresku ja, die Shirma Rouse duurde me iets te lang helaas

GCITY050
Ik vind het begin juist niets, ik vind de autotune stem niets. Heb de live-versie gehoord, die op youtube staat en die klinkt een stuk rauwer en mooier Fresku - Nieuwe track (Ondergronds Verbond) - YouTube

avatar van party
Ik Wil klinkt heel erg goed. Ik ben wel verrast dat nu al de tracklist bekend is.

avatar van niels94
Ik Wil is natuurlijk weer mooi oprecht, maar loopt naar mijn mening ook redelijk stroef. En dat stuk zang aan het einde, tja... Ik wil dat hij dat soort dingen laat (capiche?).

avatar van Slowgaze
Even zeuren, maar 'Ik wil' is thematisch toch gewoon een herhaling van onderwerpen die Fresku al eerder aanhaalde, van twijfels en zijn dochtertje tot aan het Midden Oostenconflict toe?

avatar van Arrie
Dus? Hij heeft die onderwerpen gehad dus mag ie er niet meer over rappen?

avatar van Slowgaze
Hij valt, mijns inziens, nogal in de herhaling. Sinds de eerste plaat weet ik dat hij onzeker is, en sinds de tweede weet ik dat zijn dochtertje alles voor hem is, maar hij komt niet met nieuwe perspectieven op die onderwerpen aanzetten. Dan voelt het voor mij toch erg als een herhaling. Ik kan er niet helemaal mijn vinger op leggen. Soit, ik ben ook de eerste om toe te geven dat sommige van mijn favoriete rappers, Slug en Kanye bijvoorbeeld, qua thematiek ook in de herhaling vallen.

avatar van Rhythm & Poetry
Als dichter moet jij toch het schone achter de kunst van het herhalen zien, Maarten.

avatar van Bedorvenkebab
Eensjcsjh met Slowgaze.

avatar van Delars
Is dit album al te beluisteren?

avatar van Bedorvenkebab
Laten we het Kingey vragen Delars.

avatar van Delars
Ok, Kingey is dit album al ergens te beluisteren?

Kingey
Umm, waarom is mijn reactie weggehaald?
Ik ken gewoon iemand die een vader heeft met connecties bij grote namen in de muziek (qua management).
Ik had het laatste album van The Opposites twee weken eerder gehoord dan de releasedate.

Maar nice, haal m'n reactie maar weg joh.

avatar van Rhythm & Poetry
Jammer voor jou Kingey ken ik Fresku persoonlijk, ik ben er 100% zeker van dat hij niet instemt jou dit album volledig te laten horen. Zelfs al zou jij hem persoonlijk kennen, dan nog had je hooguit een track of zes gehoord. Maximaal. Maar de kans dat je nu totaal uit je nek lult acht ik groter. Recensenten en mensen in de muziekindustrie krijgen inderdaad een album wel regelmatig eerder te horen, maar geen maanden voor de release.

Rene1979
Dan heb je toch al dik de helft gehoord Rhythm & Poetry Ik heb hem dan na jou "mening" gelezen te hebben blind besteld.

avatar van MJ_DA_MAN
Rene1979 schreef:
Dan heb je toch al dik de helft gehoord Rhythm & Poetry
Do du math again.

6+6=14 ait

Rene1979
Boehoe! Dik moet bijna zijn voor de muggezifters.. Nu weet ik weer waarom ik hier zelden nog te vinden ben.

avatar van MJ_DA_MAN
Wees blij dat er tenminste nog eens iets gebeurd hier. Ik mis de tijden dat je een hele dag kon vullen met enkel MuMe.

avatar van TheLegacy
Wat een kut nummer is dat Kreeft trouwens.

avatar van Snoeperd
Ik vind 'm wel geinig.

GCITY050
Eens, ik dacht dat het dieptepunt qua parodieën al was bereikt met die track van Maskerade. Helaas komen dit soort tracks nog steeds door. Ik denk ook dat het iets van evenwicht zoeken is, met alleen serieuze tracks wordt het wel een heel erg 'emo-album'.

zaaf
Waar ben je het nou precies mee eens? Ik dacht eerst dat je aanstuurde op k#t (dieptepunt, helaas) maar verderop heb je het over evenwicht. Vind je Kreeft een leuk nummer?

Ik wel, voor de goeie orde.

GCITY050
Eens met The Legacy, voor de duidelijkheid. Ik vind het een waardeloos nummer, in tegenstelling tot Ik Wil. Ik hoop dan ook dat dit het enige 'grappige nummer' op de plaat is, en dat het het niveau van de vorige 2 albums overstijgt. Als ik de beoordeling van de recensent moet geloven, die hem al heeft gehoord, is dat helaas niet het geval.

avatar van Rudi S
Arrie schreef:
Jammer van het einde, waar Shirma Rouse solo nog een stukje zingt,

liever dus geen kers op de taart .
Ik vind Shirma het weer mooi doen.

zaaf
hee rudi, lekker plaatje he?

ik ben helemaal niet van Shirma - leuk voor de karaoke - maar hier valt ze me erg mee.

avatar van niels94
Ik vind Kreeft, zeker in combinatie met de clip, geslaagde satire en een leuk nummer. Overigens speelde Fresku een aantal nieuwe nummers op WOO HAH!, en ik kan jullie verzekeren dat er tenminste 1 ander minder serieus nummer op het albun komt (iets over hoe Hilversum bepaalt wie echt succes krijgt in hiphopland).