Iron Maiden - The Book of Souls (2015)

Label: Parlophone

1. If Eternity Should Fail (8:28)
  2. Speed of Light (5:01)
  3. The Great Unknown (6:37)
  4. The Red and the Black (13:33)
  5. When the River Runs Deep (5:52)
  6. The Book of Souls (10:27)
  7. Death or Glory (5:13)
  8. Shadows of the Valley (7:32)
  9. Tears of a Clown (4:59)
  10. The Man of Sorrows (6:28)
  11. Empire of the Clouds (18:01)
avatar van HezzardNL
Altijd fijn nieuws dat er weer een Maiden album aankomt! De hoes vind ik alvast tof, veel beter dan die van TFF.

Deranged
Lekker lange nummers weer zo te zien. En als afsluiter een heuse epic die bijna de twintig minuten aantikt.

Iets wat ze naar mijn weten niet eerder hebben gedaan.

Zeer benieuwd.

avatar van Edwynn
Dat wordt een dubbelaar zo te zien.

avatar van BloodBrothers
Kijk er helemaal naar uit! Ik ben vooral benieuwd naar het nummer van 18 min. (!!!) lang. Wat zal het worden? Ik verwacht veel goeds! Hopelijk gaan ze snel beginnen met het pre-orderen van het album. Sowieso ga ik me de ''Limited Edition'' halen!

avatar van BloodBrothers
Deranged schreef:

Iets wat ze naar mijn weten niet eerder hebben gedaan.

Zeer benieuwd.

Het langste nummers in de historie van Maiden!

avatar van AOVV
Gaaf! Toch al een grote fan sinds ik een kereltje van 14 à 15 jaar was. Maar meteen in mijn updates zwieren!

avatar van The_CrY
Ik vind de hoes niet heel mooi eerlijk gezegd. Wellicht moet ik wennen. Ben altijd wat meer kleur gewend van Maiden. Kijk er overigens wel naar uit! Kan goed de laatste zijn als de tumor van Bruce Dickinson besluit niet weg te zijn.

avatar van Edwynn
Hoezo? Paul Di'Anno kan het dan toch overnemen?

avatar van Edwynn
Overigens is Man Of Sorrows een bekende titel.

avatar van trebremmit
Inderdaad een mooiere hoes dan de voorganger. Wordt wel een hele zit als ik de speelduur zie.
Klopt dat label trouwens wel, ze hebben toch altijd bij EMI gezeten?

avatar van HezzardNL
Ja, na The Wicker Man nog een nummer met de titel van Bruce z'n solowerk, alhoewel The Man of Sorrows door Dave en Steve geschreven is.

Voor zover ik weet was het ook voor een lange tijd EMI, maar de re-release van Maiden albums op vinyl van een jaar geleden zijn gedaan door Parlophone. Label is correct aangezien ze dit zelf noemen op de site als facebook statement.

avatar van Edwynn
Parlophone is net als Emi Classics sinds een paar jaar onderdeel van Warner Music Group

avatar van JVT
JVT
een nieuwe Iron Maiden, nice!! en dan nog een dubbel album ook

avatar van uffing
Wauw, weer eentje om naar uit te kijken!

avatar van Eddie
Jaaaaaa eindelijk. Het ziet er veelbelovend uit.

avatar van Desert
Dit nieuws toverde een glimlach op mijn gezicht!

De meer gebalde nummers zijn ook weer terug. Daar zullen een groot deel van de fans erg tevreden over zijn.

De meeste titels klinken wel uitermate interessant. Hopelijk zitten er een paar tussen die het niveau halen van When The Wild Wind Blows en The Talisman om maar even terug te grijpen naar het vorige album. Prachtige vertelsels op muziek.

Kijk ernaar uit!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Zes nummers op schijf één, vijf nummers op schijf twee (klik), voor mij zal dat toch schelen in mijn luisterervaring want negentig minuten muziek? De albumhoes vind ik ook buitengewoon sober voor hun doen, het is nog even wennen.

avatar van Stalin
Hier kijk ik naar uit !
Dubbelaar met als afsluiter een 18 minuten lange track.

Bruce weer gezond verklaard en dus begin volgend jaar weer op tournee

avatar van crosskip
Ben toch wel heel benieuwd naar deze dubbelaar. Weet nog niet wat ik met deze sobere hoes moet, al vind ik wel tof dat voor het eerst sinds The X-Factor het originele logo er weer op staat. Ook opvallend dat er relatief weinig Harris-nummers op staan.

avatar van Jelle78
Een nieuwe plaat van Iron Maiden is altijd iets om naar uit te kijken, maar helaas vind ik de platen sinds Brave New World van wisselende kwaliteit en dat komt mede door de vaak veel te lange nummers. Dus als ik zie dat de komende plaat maar liefst drie nummers telt die langer dan tien minuten duren hou ik m'n hart vast. Gelukkig heeft Steve Harris een wat kleiner aandeel in de nummers, dus wellicht valt het allemaal mee (Het was toch Harris die verantwoordelijk was voor de lange nummers op de afgelopen platen?)
De muziek zal allicht beter zijn dan de hoes want die vind ik spuuglelijk, wellicht zelfs de lelijkste Maiden hoes ooit.
EDIT: heb net even alle hoezen bekeken en die van TFF is ook wel erg lelijk, wellicht nog erger dan deze.

Deranged
Op een of andere manier doet de hoes me denken aan Blaze Bailey, en de titel aan Bruce solo.

Als ik heel eerlijk moet zijn zou ik ook wel een iets meer smaakvolle benadering prefereren bij een epische dubbelaar als deze.

Ze hebben toch hele aardige hoezen gehad in het verleden.

Eddy in een bepaalde scenery in plaats van gewoon Eddy.

Is toch wel beter dan deze.

avatar van Maximusic
Eindelijk de aankondiging van de nieuwe Iron Maiden! Ik heb hier al lang naar uitgekeken, zeker na het prachtige album The Final Frontier, die ik met jaren steeds meer ben gaan waarderen en nog steeds regelmatig beluister. Ze lieten op dat album duidelijk vooruitgang horen in de lange epische nummers. Niet meer het eindeloos herhalen van de refreinen, maar steeds verder opbouwen met veel variatie in verschillende passages. Als je er de zelfde adrenalinekick uit probeert te halen als uit het jaren 80 werk kom je zeker bedrogen uit, ga je het beluisteren als een epische trip is het een prachtplaat.
Ik had al gehoopt dat ze die lijn zouden voortzetten, gezien dat dit de eerste dubbelaar wordt heeft het daar zeker alle schijn van. De variatie in de lengte van de tracks is ook iets wat mij positief stemt.
De cover vind ik alvast geweldig, sober, maar zeer effectief alsof je recht in Eddies primitieve ziel kijkt (past zeker bij de titel). Ondanks dat de cover op het eerste gezicht sober oogt kan ik me geen mooier tot in de details uitgewerkte Eddie herinneren

avatar van Heer Hendrik
Het enige waar je momenteel echt een mening over kan geven is de hoes/Cover. Die is Intrigerend/ Mysterieus/Dreigend/Weerzinwekkend/In Your Face/In eddie's Face/Gedetailleerd/Duidelijk/Beangstigend mooi/ Eddie eddie eddie.......ed die!!!!

Ouwe logo idd. Nice.

avatar van crosskip
Heer Hendrik schreef:
Het enige waar je momenteel echt een mening over kan geven is de hoes/Cover. !

Opzich ook al over de tracklist, die ziet er in ieder geval beter gebalanceerd uit als die van The Final Frontier en Amolad. Bij Brave New World en Dance Of Death was dit ook een stuk beter gedaan en die albums liepen ook gelijk een stuk beter.

Harlequin
Kan niet wachten! Vond de laatste uit 2010 ook fantastisch!

Mark Wilkinson zet een mooiere Eddie neer dan Anthony Dry, maar ik blijf Derek Riggs missen.
Eddie blijft een belangrijke factor in het Iron Maiden geheel.

avatar van Edwynn
Derek lost his touch al lang geleden. Claimt issues over geld te hebben gehad maar eigenlijk fabriceert hij tegenwoordig gemakzuchtig photoshopwerk.

Dat is dan nog triester.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het heeft wel iets, eenvoudiger van opzet, duisterder, misschien in functie van de albumtitel. Eerlijk gezegd had ik er nog niet op gelet dat ze qua bandlogo naar het prille verleden terugkeren. Een aantal oudjes (Raven, Armored Saint) hebben dit jaar prima albums op ons losgelaten, stiekem hoop ik van Iron Maiden hetzelfde maar daar is nog geduld voor nodig.