New Order - Music Complete (2015)

Alternatieve titel: Complete Music

Rock / Dance
Label: Mute

1. Restless (5:28)
  2. Singularity (5:37)
  3. Plastic (6:55)
  4. Tutti Frutti (6:22)
  5. People on the High Line (5:41)
  6. Stray Dog (6:17)
  7. Academic (5:55)
  8. Nothing but a Fool (7:43)
  9. Unlearn This Hatred (4:19)
  10. The Game (5:06)
  11. Superheated (5:02)
  12. Restless [Extended Mix] * (9:29)
  13. Singularity [Extended Mix] * (7:33)
  14. Plastic [Extended Mix] * (9:06)
  15. Tutti Frutti [Extended Mix] * (8:05)
  16. People on the High Line [Extended Mix] * (7:51)
  17. Stray Dog [Extended Mix] * (6:31)
  18. Academic [Extended Mix] * (8:57)
  19. Nothing but a Fool [Extended Mix] * (9:09)
  20. Unlearn This Hatred [Extended Mix] * (5:25)
  21. The Game [Extended Mix] * (7:24)
  22. Superheated [Extended Mix] * (7:07)
avatar van sjoerd148
Het eerste studio album sinds 2001 (Get Ready). Geen stijlbreuk qua albumhoes zo te zien .....
Ben erg benieuwd.

Edit: ..... eerste album sinds 2001 met Gillian Gilbert.
Edit 2: en zonder Peter Hook (inderdaad)

avatar van Anthony72
Je vergeet Waiting for the Sirens' Call uit 2005 nog

avatar van Echo01
sjoerd148 schreef:
Ben erg benieuwd.

Edit: ..... eerste album sinds 2001 met Gillian Gilbert.

Ik zou eerder zeggen: eerste album zonder Peter Hook. Dat is wel de grootste verandering... Helaas...

avatar van luigifort

Dat deed Mondriaan beter

avatar van vigil
Maar in combinatie met de muziek heb ik New Order toch hoger staan, Mondriaan viel toch ietwat tegen op t muzikale vlak

Strakke hoes

.... van Peter Saville (uiteraard)

avatar van Castle
Ben benieuwd, zonder Hook, maar met meer Bad Luitenant. Hook is top bassist, maar gezien de solo projecten heb ik meer vertrouwen in Bernie.
Ik ben gematigd positief gestemd.

sjoerd148 schreef:

.... van Peter Saville (uiteraard)

Dat kan ik als OMD fan alleen maar toejuichen

Castle schreef:
Ik ben gematigd positief gestemd.

Ik ook. Ik vind overigens Electronic top al had Monaco weer een het beste nummer van allemaal

vigil schreef:

Ga eens naar Den Haag - daar hangt Victory Boogie Woogie (als in een boogie woogie geen muziek zit eet ik mijn hoed op)

Wat een onzin trouwens dat deze hoes geen stijlbreuk zou vormen. Het werk van Peter Saville is van bijzondere klasse en dit is maar een matig ontwerp. Net zoals Republic - ondanks de symboliek in de hoes - trouwens van een zeldzame lelijkheid is.

Monaco - staat hier in de kast; maar is echt niet best; The Other Two en Electronic hebben meer klasse en kwaliteit.

Overigens dit Peter Hook Reviews Bernard Sumner?s Autobiography | Billboard nog wel een aardige in de strijd tussen de overgebleven NO-leden en Kapitein Hook.

Ben hier overigens niet echt benieuwd naar; vond Bad Lieutenant ook niet veel meer dan een mannen-met-foute-regenjassen-plaat - slappens, iets voor onder de afwas

avatar van TheRookie
Hier ben ik zo ontzettend benieuwd naar. Blijft een geweldige band met een legendarische historie.

Mjuman schreef:

Inderdaad en ik ben blij met de vaatwasser

avatar van Mjuman
Die vergelijking met een "morsige ouwe man in onbestemde regenjas" is van een Engels blad, Q of The Face oid.

Ik vond Never Cry geen slechte plaat, maar zeker niet goed - een beetje uitwisselbaar met die soloplaat van Johnny Marr. Siren vond ik ook maar matig - denk 3,5 - 3,75*; niets is erger dan 'je helden' hun eigen prestatie (van damals) zien uithollen door matige werkjes af te leveren.

Waarmee ik niet zeg dat ze als band live niet staan als een huis - de dvd Live in Glasgow - spreekt boekdelen wat dat betreft, net als de interviews/intermezzo's met de leden.

Wil ook niet zeggen dat ik dit album niet zal aanschaffen - je moest eens weten hoeveel NO items hier staan, in diverse formaten - ik wil er alleen geen hoofdprijs voor betalen

avatar van Premonition
Mjuman schreef:

Ik vind dit wel hilarisch. Ik heb meerdere interviews gelezen van Hook en Barney, en ik neig er naar om Hooky in deze het voordeel van de twijfel te geven. Morris houdt wijselijk zijn kaken op elkaar.
Terug naar het album, ik verwacht er helemaal niets van. Kan het altijd meevallen

avatar van dix
dix
New Order zonder bassist is als Joy Division zonder zanger. A No-Go.

Wellicht moeten de overige drie hun band omdopen tot ... ik doe een voorstel: Music Complete.

dix schreef:
New Order zonder bassist is als Joy Division zonder zanger. A No-Go.

Waar men na het wegvallen van Curtis het erover eens was dat things will never be the same, lag dat - zo te zien - anders in het geval van de bassist. Misschien is de handhaving van de naam wellicht tekenend voor de inschatting van de inbreng van de bassist door de andere drie leden; anderszins is het mogelijk ook veroorzaakt door de bralpraat van Hook die nergens in het verleden ook maar enigszins terughoudend was mbt zijn claim to fame. Hij heeft zelfs een rechtzaak willen aanspannen aangaande het behoud en gebruik van de naam New Order.

Ik wilde wachten op de paperback-editie van het boek van Sumner- Chapter and Verse - New Order, Joy Division and Me, te verschijnen eind augustus. Wat ik heb gelezen over bepaalde passages - Sumner die hypnotherapie toepaste op Curtis; en ook de gewraakte passage over strubbelingen - komt het af en toe vreemd over; meer kan ik er nu (nog) niet over zeggen. Het rare is dat Sumner aanvankelijk de morele winnaar leek en Hook de blaaskaak, maar wellicht heeft Sumner zijn kaart overspeeld.

Ik hoor ooit wel eens wat dit album brengt.

avatar van sjoerd148
Ik ben geen insider in de vete, maar het lijkt erop dat iedere gelegenheid wordt aangegrepen om weer wat modder over en weer te smijten. Zal wel weer om de ponden/dollars draaien.

Het nieuwe album maakt me wel nieuwsgierig, niet meer dan dat. Het jaren 80 werk plus Get Ready zullen ws niet overtroffen worden. Alhoewel Sumner in The Guardian aangeeft dat het geluid nu meer in balans is; voorheen was het of rock georienteerd dan wel electronisch. Het is maar dat je het weet.

Ik heb eveneens de Glasgow-DVD in bezit. Heel erg sterk.
Zal NO trouwens uberhaupt nog gaan optreden. Of blijft het bij een studio - album ?

avatar van vigil
Ik verwacht wel een tourtje dat zijn ze toch altijd blijven doen?

avatar van Poles Apart
Iggy Pop, Elly Jackson (La Roux) en Brandon Flowers (The Killers ) doen mee op dit nieuwe album zo las ik net op de website van the Guardian.

vigil schreef:
Ik verwacht wel een tourtje dat zijn ze toch altijd blijven doen?

Vooralsnog geen concert in Nederland.

avatar van vigil
Maar in ieder geval al wel een tourtje

avatar van Castle
Vandaag werd deze link gepost:
New Order- Restless (Official Audio) - YouTube

Ik hoop de single niet de rest van het album mag zijn, persoonlijk vind ik het nummer niet erg verrassend. Erg op save gespeeld.

avatar van Nanne
ik zie het anders; cool nummer, na een paar keer luisteren. Ben heel benieuwd naar nieuw album

avatar van stoepkrijt
Een nieuw album van New Order vind ik sowieso al interessant, maar de samenwerkingen met Elly Jackson en Brandon Flowers maken me nog eens extra benieuwd.

Restless vind ik wel wat zouteloos trouwens.

avatar van vigil
Van Restless komt begin oktober ook een fysieke cd-single. Een 6 track met mixes e.d.

En op 12" in velerlij kleurtjes

Heb Restless best veel gedraaid en het is echt typisch New Order, maar op de een of ander manier heeft het nummer het ook net niet.

avatar van Mjuman
Hoe herkenbaar NO het ook moge zijn, is 't maar tamme, ongeïnspireerde meuk. En dat gedoe met al die mixes - al is die van Agoria nog wel te verstouwen (ondanks de redelijke irritante hi-hat)- doet me denken aan al hun fratsen met releases van Waiting; joeg het aantal NO items hier in bezit fiks omhoog.

Misschien is de pensioengerechtigde leeftijd in GB ook wel verhoogd net als hier. Vind het relatieve meelopersmuziek. Zet dit voor contrast eens af tegen Everything 's Gone Green, Confusion of The Perfect Kiss. Sumner is gewoon geen begenadigd vocalist en de uitermate geprogrammeerde begeleiding (NO goes Faceless) kan - ondanks de beat - echt niet bekoren. Zo'n veeltal van gastvocalisten draagt trouwens zelden bij aan de eenheid van een album.

We wachten op Calvé!