New Order - Music Complete (2015)

Alternatieve titel: Complete Music

Rock / Dance
Label: Mute

1. Restless (5:28)
  2. Singularity (5:37)
  3. Plastic (6:55)
  4. Tutti Frutti (6:22)
  5. People on the High Line (5:41)
  6. Stray Dog (6:17)
  7. Academic (5:55)
  8. Nothing but a Fool (7:43)
  9. Unlearn This Hatred (4:19)
  10. The Game (5:06)
  11. Superheated (5:02)
  12. Restless [Extended Mix] * (9:29)
  13. Singularity [Extended Mix] * (7:33)
  14. Plastic [Extended Mix] * (9:06)
  15. Tutti Frutti [Extended Mix] * (8:05)
  16. People on the High Line [Extended Mix] * (7:51)
  17. Stray Dog [Extended Mix] * (6:31)
  18. Academic [Extended Mix] * (8:57)
  19. Nothing but a Fool [Extended Mix] * (9:09)
  20. Unlearn This Hatred [Extended Mix] * (5:25)
  21. The Game [Extended Mix] * (7:24)
  22. Superheated [Extended Mix] * (7:07)
avatar van divart
Mjuman schreef:
11 april 1982, Vredenburg - yours truly was erbij. Het was superdeluxe!

Superdeluxe niet, memorabel wel. Maar weer niet zo memorabel als de dag ervoor in Arnhem waar het publiek alle apparatuur kort en klein had geslagen. In Vredenburg was meer security aanwezig dan publiek.

Check: The New Order Gigography - new-order.net

11 april 1982, Vredenburg - yours truly was erbij. Het was superdeluxe!

De laatste keer in Nederland was in 1985

avatar van Alicia
Mijn vader was dol op Tutti Frutti. Ik vond het maar smerig, die zoete troep... en nu sta ik er nota bene bovenop te swingen. De kleurrijke muzak spettert werkelijk alle kanten op! Dus kunnen die witte gordijnen wéér de was in!

Heerlijk dansbare disconummers zoals "Tutti Frutti" en zeker ook "Plastic" wisselen af met mooie liedjes als "Academic" en "Nothing But a Fool".
"Blue Monday" is natuurlijk al lang verleden tijd, maar het wordt vandaag op deze wijze best nog wel een heel aardige "Restless Tuesday" in HD. "Stray Dog" komt trouwens nu met stip binnen in mijn nieuwe Halloween Top 10!

"Music Complete" roept zeker herinneringen op aan een fijne zomer in de Rotterdamse discotheken van weleer, maar ook aan een fantastisch verblijf in het hippe Londen eind jaren zeventig.

Nou Alicia nu ik jouw oordeel heb gelezen ga ik dit album gewoon eens proberen

avatar van Alicia
Het kan nooit kwaad om eens een album te proberen! Neal Peart Zo kwam ik ook aan Fink en Antimatter. Ik vind afwisseling wel leuk... van postpunk tot klassiek (dus op deze schijf dan uiteraard een mix tussen de ouderwetse jaren 70 disco en wat moderner!)

Alicia schreef:

Misschien moet je eens wat strakkers proberen - moderne technodans of zo? Vind dit New Order redelijk oubollig - nou zijn OW'ers, ikzelve incluis, misschien op zich al oubollig (qua geboortejaar). Maar ik vind dit een beetje oudemannendiejongwillenlijkenmuziek - synthetisch wegdansen vande midlife-crisis door goed geluisterd te hebben naar what's hot bij de jeugd (Donna, Daft Punk, Moroder en nog wat bubblegum-meuk).

Probeer dit maar eens om te bewegen:

Joris Voorn - Fabric 83 (2015)
Function - Berghain 07 (2015)
Steffi - Power of Anonymity (2014)

avatar van Alicia
Elementen uit moderne "technodance of zo" in combinatie met andere stijlen zijn leuk, zoals "In All Worlds Ft Robert Smith from Dead Planet by Eat Static". Maar ik ben geen techno, dance, hophip of housemuzakliefhebber. Nooit geweest en zal het ook zeker nooit worden. Jedoch... ik ga luisteren!

Ja, klopt Mjuman... we zijn wellicht wat oubollig aan het worden, maar zeker Donna (of bedoel je mevrouw Summer niet?) is toch nog een bietje oubolliger dan wij? Toch?

avatar van Mjuman
Donna is no longer among the living en als zangeres van de klassieker I Feel Love - in de vermaarde Patrick Cowley-remix (evenmin nog onder de levenden) goudbollig.

Verder: Steffi is de meest gevarieerde, qua tempo - tot cocktail-lounge toe; Voorn is erg fijn, ook in de auto - en die Berghain-mix is de strakste, ook wel voor tempo-gym zoals BBB of steps.

En niet te categorisch zijn over hiphop, in welke vorm dan ook: ik krijg hier altijd enorm goede zin van:

Alborosie - Kingston Town - YouTube

avatar van Alicia
Gaaf nummer van Alborosie, als liefhebber van reggae vind ik dit wel leuk. Hier kun je ook aardig op bewegen! Toch? Alborosie komt vast en zeker op de "How to move around in the house" playlist na New Order en UB40.
Ach jee... dat is waar ook, zo jong gestorven... arme Donna! Maar goed.. we dwalen af!

DjFrankie (moderator)
Aardige plaat met enekel hoogtepunten maar ook een paar mainstreampjes (Superheated).
Hoogtepunten : Singularity, Academic en Unlearn This Hatred

DjFrankie schreef:
Hoogtepunten : Singularity, Academic en Unlearn This Hatred

En dan 4* geven? Dat vind ik overdreven voor een "aardige plaat". Mijn oordeel volgt nog wel

Mjuman schreef:

Ik geef hem vier sterren, omdat ik deze vaker zal draaien, en de hoogtepunten bovengemiddeld zijn 4,5 .
De mainstream nummers 3,5 ten spijt.

BTW zo beoordeel ik alle albums volgens deze standaard. Een slecht nummer staat hier niet op.

avatar van Mjuman
Ik vind 4* een hoge waardering; ik ga uit van: 3* (6 = voldoende), 3,5* (7= ruim voldoende), 4* (8 = goed), 4,5* (9= zeer goed), 5* (10 = uitstekend) - ik verbaas me ook over de hoge cijfers die hier vaak worden gegeven - en lage (wat dat betreft); maargoed da's een andere discussie.

Ik heb 'em nu 3* gedraaid en mijn typering staat in een van mijn eerdere posts. Zit te worstelen met de waardering, want ik snap de inzet - de wedergeboorte - de aan de dag gelegde ijver, maar het eindproduct doet me weinig.

Heel anders dan eerder werk heb ik bij de eerste seconden van dit album niet de ultieme Aha-beleving die ik bij andere platen wel had. Dit als het vierde wit biertje op een zeer zonnige dag: de eerste smaakt het beste en al komt die vierde uit dezelfde bron (lees: tap) is ie absoluut niet zo lekker als de eerste - daar verlangde je naar. Bij dit album had ik echt zoiets van we zullen wel zien oftewel in plat Noordnederlands ie moakt mie de pis nait lauw

DjFrankie (moderator)
Ik had hier eigenlijk niks van verwacht, maar na berichten uit mijn omgeving was ik toch nieuwsgierig.
Zoals je aan mijn stemgemiddelde ziet zit ik idd vaak hoger, albums onder de 3 sterren zit ik vaak niet eens uit. Of vergaan in achtergrond ruis. Ik heb bij dit album een goed gevoel, maar een hoogtepunt voor mij dit jaar is Foals, en een tip van Alicia The Rope al is dat wat ouder mar komt daar binnenkort ook nieuw werk van.

Alborosie - Kingston Town - YouTube

Klinkt niet verkeerd maestro!
Welk album van hem is een topper??

Stray Dog is trouwens wel echt geweldig!

deric raven schreef:
Stray Dog is trouwens wel echt geweldig!

Mijn eerste associatie was War of the Worlds (van Jeff Wayne), met name het fragment waarin Richard Burton de lead vocal verzorgt.

BTW: heb gisteravond mijn hart opgehaald en NO van 12"s gedraaid - van vroeg (Everything's Gone Green) tot laat (Someone Like You - 2 *12" - incl speciale mixes). Bij de meesten werd ik getroffen door de punch, de slagkracht; zelfs een relatief 'laat' nummer als Round and Round zat vol overtuiging en urgentie/cohesie.

Moet dit album nog meermaals beluisteren voor ik het ga fileren, maar één prangende vraag wil ik het geacht forum hier wel voorleggen:

Van Ceremony (1981) tot Restless (2015) heeft New Order meer dan 30 singles gemaakt (en dan tel ik de drie releases van Blue Monday als 1); welke nummers van dit album zouden - en nou doe ik niet moeilijk - in jullie ogen de top 25 halen?

Stray Dog

Misschien zelfs Top 5 werk.

True Faith
Touched by the Hand of God

Singularity

avatar van Anthony72
Stray Dog inderdaad:) Ook in mijn Top 5:
Crystal
Regret
Stray Dog
in willekeurige volgorde dan.

Plastic gaat me trouwens al wat vervelen, terwijl de andere nummers -zelfs Restless- me steeds meer gaan bevallen.

avatar van VanDeGriend
johan de witt schreef:

De laatste keer in Nederland was in 1985
Dat bedoel ik. Uit ellende maar naar Finnsbury park getogen. Voor de eigenaars van de dvd die daarvan uitbracht is....ja het was inderdaad zulk kloteweer.

Crystal
60 Miles an Hour

Hier dan mijn top 5! Willekeurig.

Op een van de wave-topics was op 8 mei 2010 de:

Eindstand New Order top - 5 :

1. (27 punten) Doubts Even Here
2. (24 punten) Your Silent Face
3. (24 punten) Blue Monday
4. (20 punten) True Faith
5. (18 punten) Everything's Gone Green

En hier geven sommigen een top10 Muziek >> Toplijsten en favorieten >> New Order nummers Top 10 en albums Top 5

Misschien gewoon even linken naar dat NO top10-topic. Van mij mag Igmans gaan fietsen

avatar van perrospicados
Bij Stray Dog heb ik wel een hoog "Christopher Lee had na Thriller nog een klusje" gevoel...

Volgende maand New Order in dit topic
Dan is deze plaat wel genoeg ingedaald om te zien of hij met het beste van NO kan wedijveren.

Spannend zeg!

avatar van reptile71
Een nieuwe New Order... Uit wie bestaan ze nou tegenwoordig eigenlijk?

Spannend zeg!

Spannender in ieder geval dan je wave-topic uit 2010.