Waar
Lunatic Soul altijd de rustig zweverige uitlaatklep voor
Marius vormde, gold
Riverside altijd al de hardere kant. Echter hebben ze met
Shrine of New Generation Slaves die twee dichter bij elkaar gebracht en er een werkelijk fenomenaal album mee neer gezet. Diezelfde koers voeren ze nu op dit album nog verder door, alleen wel meer in de richting van
Lunatic Soul.
Een ramp is dat zeker niet, de dromerige muziek hakt er prima bij mij in, hier en daar is de oude
Riverside nog wel te horen maar de harde kant lijkt echt te verdwijnen. Sfeer en gevoel vieren hier hoogtij en dat resulteert in een waar feest. Veel meer woorden ga ik er niet aan toevoegen, opnieuw leveren ze een geweldig album af, misschien niet even goed en sterk als de vorige maar zeer zeker een van de toppers van dit jaar.
De
Day Session (de opvolger van de
Night Session) is ook zeker de moeite waard. Toch heeft die niet dezelfde impact als
Night Session, de donkere electronic stijl van wist mij meer te grijpen dat de lichtere stijl die hier is (ook wel logisch natuurlijk, Night & Day). En terwijl ik dit zo tik bedenk ik me dat daar die halve punt blijft liggen voor dit album, de sfeer. Ach echt jammer is het niet want dit album staat al een tijd lang op repeat en zal dat ook nog wel even blijven staan