The Beatles - Rubber Soul (1965)

Label: Parlophone

1. Drive My Car (2:30)
  2. Norwegian Wood (This Bird Has Flown) (2:05)
  3. You Won't See Me (3:22)
  4. Nowhere Man (2:44)
  5. Think for Yourself (2:19)
  6. The Word (2:43)
  7. Michelle (2:42)
  8. What Goes On (2:50)
  9. Girl (2:23)
  10. I'm Looking Through You (2:27)
  11. In My Life (2:27)
  12. Wait (2:16)
  13. If I Needed Someone (2:23)
  14. Run for Your Life (2:18)
  15. I've Just Seen a Face * (2:04)
  16. It's Only Love * (1:53)
Sgt. Revolver schreef:
"Rubber Soul" heeft "Revolver" bij mij ingehaald. Ik was laatst bezig met het invullen van mijn Beatles top 10, en toen kwam ik tot de ontdekking, dat ik meer nummers van "Rubber Soul" dan van "Revolver" in mijn uiteindelijke top 10 had. Ik ben het met HiLL eens, dat "Rubber Soul" iets magisch heeft (ik snap wat je ermee bedoelt HiLL, maar ik kan het niet goed onder woorden brengen). "Revolver" blijft fantastisch, maar "Rubber Soul" heeft op dit moment nét even iets meer (voor mij dan).

Sgt. REVOLVER (ja, die nickname blijf ik nog steeds leuk vinden, ook al is "Revolver" uit mijn top 3 van Beatlesalbums gevallen).

Jij bent echt té veel met the Beatles bezig zeg...

Haha, ja, ik weet het Toon1. Ik ben op dit moment een beetje verslaafd aan de muziek van The Beatles. Dit verandert wel weer hoor. Ik had vroeger precies hetzelfde met Metallica en zo. Maar je hebt op zich wel een beetje gelijk.

VdB
fantastisch Beatles-album over de hele lijn, Logisch gevolg = 5 sterren,

Bob Cremers
Dan vindt ik Revolver beter.

Dit is gewoon The Beatles op z'n best, in mijn ogen het beste album, KLAAR!!!

Davez
1 van de beste popalbums aller tijden. Norwegian wood , drive my car, nowhere man , wait , run for your life allemaal top eigenlijk.
5sterren

avatar van nuf
nuf
ik heb totaal niks met the beatles eigenlijk, mijn ouders ook niet, maar dit album wat ik dan toevallig heb gekregen is wel aardig op z'n tijd. het zijn eigenlijk best geniale nummers stuk voor stuk , maar gewoon niet mijn "ding"

avatar van jordybeukeboom
Dit album bevat enkele aardige nummers die ik persoonlijk niet zo bijzonder vind. Maar het bevat ook echte parels als Girl, Michelle, Drive My Car en If I Needed Someone

Zo kom ik toch op 4 sterren uit

jordybeukeboom schreef:

Zo kom ik toch op 4 sterren uit

OK: 28 procent zijn juweeltjes volgens jou. Dan vergeet je "Norwegian Wood", dan kom ik op 35 procent aan juweeltjes => zulke ringen draag ik niet elke dag. Dit album is absoluut het mooiste concept dat ooit gemaakt is. Het berip concept-album bestond in 1965 nog niet en toch hebben ze toen het eerste gemaakt!!!
De enige 5 die ik ooit zal geven.

Dit is een concept-album

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Muziek > Algemeen > Conceptalbums

avatar van fluidvirgo
Tezamen met Revolver en Pepper het beste werk van the Beatles. Punt.

Mad Dog
Toon1 schreef:
Dit is een concept-album

Mij nog nooit opgevallen in ieder geval wel een van de beste platen ooit!

Vrijdag reis ik af naar de prachtige stad Liverpool. Door deze plaat ben ik al in de stemming.

Liverpool lijkt mij ook een mooie stad. Wil ik zeker in de toekomst een keer heen. Veel plezier!

avatar van Tribal Gathering
Vrije saaie Beatlesplaat met eigenlijk maar drie hoogtepunten : Girl, In my life en Norwegian wood.

The word, What goes on, Run for your life en Wait zijn pure vulling en wat ze heeft bezield om zo'n zeverplaat als Michelle op het album te zetten zal ik wel nooit begrijpen.

Gelukkig kwam Revolver niet veel later.

avatar van HiLL
@ tribal

Sinds wanneer staan die * erbij? Drive my car staat die niet op elke versie van dit album dan?

avatar van tomthumb
Ik vind Michelle anders een heel mooi liedje. Maar ik doe dan ook niet aan McCartney bashing. Net of die man alleen maar muzak heeft geproduceerd.

avatar van fluidvirgo
Eleanor Rigby, Blackbird e.d. durf dat maar eens muzak te noemen..

Een paar simpele songs van een paar zeer beperkte muzikanten die echt niets voor stellen, maar die je toch moet ophemelen als geweldige meesterwerken, terwijl ze instrumentaal, literair en vocaal vergelijkbaar zijn met Bassie en Adriaan.

0,5.

avatar van orbit
fluidvirgo schreef:
Eleanor Rigby, Blackbird e.d. durf dat maar eens muzak te noemen..

Die staan hier dus niet op.. reden te meer dat dit nog bij hun matige werk hoort.

tondeman
@ Razer: Zou je niet beter iets leuks typen bij een artiest waar je wél van houdt? Al die negatieve energie.... slechte karma man.

avatar van Tribal Gathering
tomthumb schreef:

fluidvirgo schreef:
Eleanor Rigby, Blackbird e.d. durf dat maar eens muzak te noemen..

Ik weet niet of deze quote's aan mij zijn gericht, maar ik vind lang niet alles van McCartney muzak.

Eleanor Rigby en Blackbird behoren zelfs tot de hoogtepunten van hun albums.

Dat neemt niet weg dat ik Michelle echt een wanstaltelijk nummer vind.

fredpit
razer schreef:

0,5.

Hoe durf je

Bassie en Adriaan een beetje zwartmaken en neerhalen, Voor veel mensen zijn dat wel hun jeugdhelden hoor!

Bassie met zijn leuke neus en Adriaan met zijn intelligente opmerkingen zijn voor veel artiesten een lichtend voorbeeld in donkere tijden geweest...Je doet ze hier toch echt te kort razer.

Hij doet zowel Bassie & Adriaan (jeugdhelden inderdaad) als The Beatles hier te kort. Ik maak er verder geen woorden aan vuil.

avatar van Paalhaas
Sgt. Revolver schreef:

Een vergelijking kan toch nooit beide subjecten tekort doen?

Jawel, maar beide op een andere manier (al doet hij hier vooral The Beatles tekort). Ach, misschien heb je wel gelijk. Ik vind razer in ieder geval denigrerend doen over zowel The Beatles als B&A.

Razer is een typische cultuurbarbaar. Maar ach, we leven gelukkig in een vrij land(nog wel)!

Dr.Zepper
Dit album is het folk album van de Beatles. De Amerikaanse versie heeft een andere tracklist. Op die versie staan I've just seen a face en It's only love, wat het album ten goede komt. De triangel Beatles, Dylan en Birds bepaalde rond deze tijd de popsound. Ik wacht trouwens met smart op de eerste plaat of boek van Razor. Gezien zijn waardering van 0,5 moet deze knaap heel wat in zijn mars hebben en op eenzame hoogte staan. Of ben je niet meer dan een ordinaire azijnzeiker? Om het tegendeel te bewijzen vind ik dat je binnen een week hier een eigen tekst moet plaatsen waar de simpele Beatles niet aan kunnen tippen.

Dr.Zepper schreef:

Maar 'Nowhere Man', 'If I Needed Someone' en 'Drive My Car' worden af de plaat gelaten ten voordele van die (zwakkerke) nummers. Dus het komt het album toch niet ten goede vind ik. De Britse versie is duidelijk superieur .

Dr.Zepper schreef:
De triangel Beatles, Dylan en Birds bepaalde rond deze tijd de popsound.

Nu overdrijf je toch wel sterk, zo veel credits verdienen The Birds toch niet!