Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
avatar van Boris91
Heb wel ooit eens gehoord dat Masta Killa òf Killah Priest de 9e clan member zou worden. Diegene zou ook de verse op Da Mystery of Chessboxin' krijgen. Masta schreef de hele nacht door, maar Priest viel in slaap. Toen hij wakker werd hoorde hij hoe Masta Killa zijn verse in spitte...

TheEntity
Boris91 schreef:

Ja, heb ik ook al is gehoord maar weet niet echt of dit echt zo is....

avatar van Stapler
Wel een leuke anekdote.

TheEntity
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou vinden, maar ik vind Masta Killa zijn verse momenteel de beste op die track....

avatar van J.M.
De teksten zijn super vet op dit album, maar de laatste tijd voel ik die beats echt een stuk minder. Vandaar een verlaging naar 4*.

avatar van Golden_Bird
De GZA heeft naar mijn mening absoluut de vetste rhymes op deze, vooral die die in Bring Da Ruckus dropt is erg nice.

Ook gelijk mijn favoriete track, lekker aggressief. Al zijn track's als 'Da mystery of chessboxing' en 'M.E.T.H.O.D Man' niet minder.

avatar van FlyLo
Dit album is echt af aan het zakken in de top 250 (al blijft een 22e plaats niet slecht natuurlijk)

Gelukkig is Masta killa de 9e member geworden...als je zijn verses op de solo albums hoort dan vind ik hem zelfs een van de beste van de clan.

avatar van Kill_illuminati
Gunner schreef:

En trouwens Killah Priest heeft toch genoeg roem gekregen.

avatar van MJ_DA_MAN
En Priest past ook niet echt in de Clan.

avatar van JLjuju
Nee, maar Killah Priest verdiend toch wel meer roem dan dat ie nu heeft. Die gast is echt een goeie rapper. Ken niet veel van 'm. Maar B.I.B.L.E bijvoorbeeld is een tekstuele parel.

avatar van Niek
Je moet ook nog lekker kunnen flowen. Ik kan me aandacht er moeilijk bijhouden als die gast bezig is.

avatar van MJ_DA_MAN
Dan vraag ik me af hoeveel werk je van Priest kent...

avatar van Niek
Ik heb geen soloplaten van hem opgezocht, maar als hij me als gastartiest al niet kan boeien lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij me wel ligt als albumdrager.

avatar van MJ_DA_MAN
De Priest uit de jaren '90 is een stuk anders dan de hedendaagse; hij bevalt me nu beter en is erg constant. Ook niet echt mogelijk om hem op wat gastoptredens te beoordelen. Maar goed, niet relevant.

avatar van P Jay
Van zijn solo-albums ken ik enkel "Heavy Mental" en dat vond ik een erg aardig album, hoor. Maar dit is allemaal zwaar off-topic.

avatar van Boris91
TheEntity schreef:

Eigenlijk een onmogelijke keuze, maar ik moet denk ik toch voor Ghost gaan.. Die hongerigheid, een brok energie!

Off topic praat over toplijsten verwijderd.

avatar van Jurrien
Tearz is op dit moment mijn favoriete track, die verses van RZA en Ghosface zijn gewoon genieten.

Voor mij is dit ook één van de beste hiphop platen ooit, sowieso het beste Wu-Tang album.
Alles klopt gewoon, de productie, beats, de manier waarop de verses gebracht, de sfeer die de plaat heeft..
Ik luisterde deze cd voor het eerst toen ik een jaar of veertien was en vind hem tot aan de dag vandaag nog steeds even sterk als toen.

Gallow
Een echt lekkere ochtend plaat, uiteraard met een felle zon en de ramen open.

RedLightCityBoy
ah, zo heb ik de plaat nog nooit meegemaakt. Deze draai ik vooral in de winter, wanneer het echt koud is.

Ik draai het 24/24, 7/7, iedere week van het jaar

Dát heet nou 24/7 .

Wat betekenen die 36 Chambers nu eigenlijk?

Gallow
Neeger schreef:
Wat betekenen die 36 Chambers nu eigenlijk?

Shao Lin San Shih Liu Fang (1978) - MovieMeter.nl

MJ_DA_MAN schreef:
Dát heet nou 24/7 .

Weet ik, maar de meesten kijken me raar aan als ik het heb over 24/7. Dan zeggen ze dingen als: 'bedoel je niet 7/24' of 'hoe kan je er nu 24 dagen in de week naar luisteren' etc. Raar maar waar..
Om hier ook geen verwarring te creëren, beschreef ik het met een omwegje

avatar van Game
Ongetwijfeld een meesterwerk. De enige reden waarom ik dit album geen 5 sterren geef is door de lange intro's, maar er zullen vast mensen zijn die dat tof vinden. In ieder geval vind ik het hele kung-fu sfeertje heel leuk gedaan. En wat ik nou ook heel leuk vind aan dit album is dat het nooit saai word. Dat is wel een voordeel als je met zo'n grote groep bent. Elke verse lijkt weer beter te zijn dan de andere en wanneer je in een refrein zit dan wacht met je met smart weer op de volgende rapper die weer keihard komt.

Sowieso begint dit album al helemaal geweldig. De toon word flink gezet met Bring Da Ruckus, wat gaat Raekwon daarop tekeer zeg. En daarna komt meteen Shame On A Nigga, lekker sfeertje zit daarin. En hoe Method Man daarop flowt, beter kan niet. En als we het toch over Method Man hebben, zijn solo track hierop is ook mijn favoriete track. Het was ook de eerste track die ik hoorde van dit album, ik zag 'n keer de video ervan en was gelijk verkocht.

"Hey, you, get off my cloud
You don't know me and you don't know my style"

Over de beats kan ik het volgende zeggen: RZA is aan het uitgroeien tot een van mijn favoriete producers.

avatar van BoordAppel
door de lange intro's, maar er zullen vast mensen zijn die dat tof vinden

een van de weinige albums waar ik me echt totaal niet kan storen aan de skits en intros.

avatar van Jorge-E
Game schreef: