Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)

egt een slecht album

egt slecht

En hij geeft m nu in eens wel een 5,0

[quote]ViciouzZz schreef:

hij heeft hem waarschijnlijk nu pas geluisterd

klote.. zit dat gemmidelde weer onder 4
dankjewel 0,5-stemmers

gemmidelde zit weer op 4

en voor de mensen met smaak

CaliLove schreef:
De reden waarom U-God zo weinig op dit album voorkomt is omdat hij tijdens het maken van dit album grotendeels in de gevangenis zat wegens het bezit van drugs.

Raw like cocaine straight from Bolivia

De man sprak uit ervaring dus

avatar van Conway Twitty

Dus als je dit níet zo'n geweldig album heb je geen smaak?

Niet persee, maar als je het wel goed vindt heb je sowieso smaak..

Conway Twitty schreef:

Niet persee, maar als je het wel goed vindt heb je sowieso smaak..

avatar van FunkyMonk
hahaha

eazyfan
Prachtig gezegd Ik snap duidelijk wat MJ bedoelt, als je deze Cd niet zo vind is dat jouw mening, ieder zijn mening.

CaliLove
T.O. schreef:

Raw like cocaine straight from Bolivia

De man sprak uit ervaring dus

Idd

Dus als je dit níet zo'n geweldig album heb je geen smaak?

grapje, ik weet dat jij dit album niet zo goed kan verteren als andere mensen. maar ach, jij geeft tenminste nog een argument

avatar van Conway Twitty

Nog steeds zo zeker van ...?

Ik zei niet goede smaak he

|Joël|
Ik heb nu allebij de albums, Enter the Wu-Tang (36 Chambers) en Wu-Tang Forever, heel goed en vaak geluisterd en mijn conclusie is ten eerste dat ze gewoon allebij héél goed zijn.
Ik vind dat Enter the Wu-Tang (36 Chambers) meer één geheel is en Wu-Tang Forever is iets wisselvalliger en gewoon net te veel nummers. Op Wu-Tang Forever staat wel mijn favoriete Wu-Tang nummer Triumph !
Wat is dat een geweldig nummer vooral Inspectah Deck in het begin, echt geweldig.
Ik vind de eerste twee Wu-Tang albums allebij heel goed maar Enter the Wu-Tang (36 Chambers) vind ik toch net de ietsje beter omdat het meer een geheel is en ik het rustig op kan zetten zonder een nummer te skippen, de nummers lijken ook perfect in elkaar over te lopen als een verhaal uit een boek.
Echt geweldig album dit!

Ik vind dat Enter the Wu-Tang (36 Chambers) een 5,0 verdient om de reden die ik hierboven aanhaalde en Wu-Tang Forever een dik verdiende 4,5

eazyfan
Protect Ya Neck is vanaf nu de meest gekozen track, en wel verdiend, vind ik ook veruit de beste.

Ik heb C.R.E.A.M. en Protect Ya Neck gekozen
Maar ze zijn allemaal wel mooi en het vormd goed één geheel

avatar van Niek
Voor mij is Can it Be All So Simple de absolute topper. En dan heb ik het dus niet alleen over dit album, maar over hiphop en muziek in het algemeen. Wat een nummer! Samen met One Love de allerbeste track ooit gemaakt voor mij persoonlijk. Zo rustig, zo sfeervol. Ongelofelijk. Áltijd kippenvel, echt altijd. Verder 7th Chamber en Protect Ya Neck aangevinkt..

Raekwon the chef
ik heb Protect Ya Neck (wat ik het beste Hip-Hop nummer ooit vind), Wu-Tang Clan Ain't Nuthin' Ta F' Wit en 7th Chamber gekozen.
Al vind ik het vaak wel erg moeilijk om nou echt een favoriet te kiezen, het is echt een geheel, met nummers die weinig tot niks verschillen in kwaliteit.

Raekwon the chef schreef:
Dat vind ik dus ook, ik kan net zo goed na elke luisterbeurt weer een andere favoriet kiezen.

Ik heb Protect Ya Neck, Wu-Tang Clan Ain't Nuthing To F' Wit en Da Mystery of Chessboxin' in gekozen.

In Protect Ya Neck zitten telkens van die geluidjes, net alsof er gecensureerd wordt. Eerst vond ik het wat irritand maar nu vind ik het echt geweldig wanneer die geluidjes tot een uitbarsting komen op die laatste line van ODB.

erg vet stuk is dat ja

avatar van ViciouzZz
FB_893 schreef:

ain't sayin cash, bite my style I'll bite your motherfuckin ass!

Er is ook nog wel een ongecensureerde versie te vinden hoor

avatar van deagleking
idd, the bloody version heet ie toch, maarja ik vidn de gecensureerde toch wel wat vetter

avatar van Niek
deagleking schreef:
Ik ook. Die buzzer is briljant. Grootste en meest magistrale truuk van RZA op dit album.

deagleking schreef:
Die "censuur" klinkt gewoon erg vet, zeker als je het meerdere keren achter elkaar hoort, komt lekker hard aan. En het geeft iets speciaal. (Voor een hiphoptrack dan).

FB_893 schreef:

ain't sayin cash, bite my style I'll bite your motherfuckin ass!

Hehe, klopt ja, lijkt net of die geluidjes als hihats worden gebruikt hier, het vervolg van Ghostface Killah past er dan ook heel goed achter.

avatar van T.O.
Waarom staat die 'conclusion' trouwens in de tracklist? Klopt niet helemaal, dan zou je ook die 'intermission' moeten toevoegen.

avatar van deagleking
conclusion is een apart nummer, het staat niet achter of voor een ander nummer geplakt, maar is gewoon nummer 14 op de cd

T.O. schreef:

Klopt wel, want de ''Intermission'' hoort nog bij de track Can It Be All So Simple, die zit er dus nog achter. Conclusion is de laatste track dus, en dat is gewoon een aparte track. Die is dus eigenlijk nummer 14, maar dat wordt niet vermeld op de achterkant, het wordt net zo aangegeven als ''Intermission'' . Misschien vandaar de verwarring .