Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
Deze rapgroep heeft af en toe geniale invallen, waarvan dit album er een is, 4.5 sterren!

avatar van LapraS
"k heb 't album besteld . Wil um eens horen op CD.

avatar van Sjaakspeare
Kos schreef:
. Als je wat van hiphop zou begrijpen zou dit je dus geen ene zak uitmaken.

Wat bedoel je hiermee?

Ik herken me namelijk heel erg in wat P Jay hier naar voren brengt; als mij die vraag gesteld wordt zeg ik sowieso al geen ''hiphop'' maar meteen iets als ''jazzhiphop, soulhiphop en andere van wat in de top 40 staat afwijkende hiphop", want anders trekt de steller van die vraag meteen de conclusie dat je een wigga/wannabe gangster/conformistisch hoogtepuntje bent, wat in mijn geval toch wel een behoorlijk vertekend beeld zou geven...

Ik heb niet het idee dat dit iets met je begrip van hiphop te maken heeft. Dat zou betekenen dat ik hiphop beter begrijp zodra ik iets zeg wat in de ogen van velen iets over mij suggereert dat niet conform is met de waarheid. Dat is freaking onlogisch...

avatar van Kos
Kos
Nee, dat je schijt hebt aan wat onwetenden denken dat hip-hop betekent en ze jou daarmee gaan identificeren.

avatar van psychonaatje
Kos schreef:

Moet eerlijk zeggen dat ik er niet bij iedereen "schijt aan heb". Bij het grootste deel kan het me niets schelen, maar bij goede vrienden en kennissen leg ik meestal toch wel uit dat er meer hip-hop is dan 50 Cent.

CaliLove
De reden waarom U-God zo weinig op dit album voorkomt is omdat hij tijdens het maken van dit album grotendeels in de gevangenis zat wegens het bezit van drugs.

CaliLove schreef:

wat ie op dit album deed, deed hij tenminste goed

avatar van herbertwest
Kos schreef:
. Als je wat van hiphop zou begrijpen zou dit je dus geen ene zak uitmaken.

precies.

avatar van herbertwest
Boeit toch niet dat van die blije top 40 nepgangstertjes van 17 zeggen dat ze van hiphop houden en dan 50 Cent luisteren. En dat andere mensen dan van hun blindelings overnemen dat dat nou hiphop is, tja... zegt alleen maar iets over hun kortzichtigheid en gebrek aan interesse om zelf wat beter bekend te raken in the scene. Ik lig er niet wakker van hoor om het even theatraal uit te drukken

herbertwest schreef:

heb je natuurlijk gelijk in, maar het is best ergerlijk, zeker als ze loeihard die crap luisteren

avatar van Steez
herbertwest schreef:

Het is wel ergerlijk want die mongolen geven hier 1 ster voor omdat er geen bassen inzitten waardoor (valt bij dit album dan wel mee) het gemiddelde daalt en anderen die het niet kennen iets hebben van mwoahh... 3 gemiddelde zal wel niet zo bijzonder zijn en tóch weer naar 50 cent grijpen

hij staat inmiddels in de top 20

avatar van ViciouzZz
Raekwon the chef schreef:
hij staat inmiddels in de top 20

mooi Daar hoort ie ook gewoon thuis vind ik. tja of nog hoger natuurlijk

Relax
Hij STOND op #18

Relax schreef:
Hij STOND op #18

ja oke, maar dat wist ik niet, ik zag laatst dat ie op 21 stond, nu dus op 20, gaat dus weer de goede kant op
en heeft ie ook dubbel en dwars verdiend!

avatar van VeX-
herbertwest schreef:
Mee eens. Ik denk gewoon dat .. in seanpuffy de verwezenlijking zag van alles wat tegenwoordig mis is met het beeld van hiphop. En eerlijk gezegd kan ik me daar heel goed wat bij voorstellen.

Neemt niet weg dat je dan alsnog het beste jezelf kan proberen in te houden. Mensen zijn namelijk niet of nauwelijks voor verandering vatbaar. Zeker niet als je ze persoonlijk gaat aanvallen.

Ontopic:

Ik denk dat, mijn top 3 (eigenlijk top 5), er op dit moment als volgt uit ziet.

- Bring da ruckus
- (Clan in the front)
- Da Mystery of Chessboxing
- (Protect ya neck)
- 7th chamber part 2.

avatar van J.M.
damn wat ben ik de laatste tijd verslaafd aan dit album, luister hem gewoon 3x op een dag, wu tang forever en deze zijn egt heel verslavend om naar te luisteren.
Hij klimt toch naar de 5 sterren.

Raekwon the chef
Ik ben nu dit album aan het luisteren, het staat aan op de achtergrond en het komt op die manier gewoon niet tot zijn recht merk ik nu.
het is echt een album wat je intensief moet beluisteren, als je ook maar 1 geluidje mist is dat al een fiasco.
Je kunt ook geen track overslaan omdat het geheel dan gewoon niet meer klopt, het is net als een film waarin elke scene van belang is, dat als je 1 scene mist dat je er dan niks meer van snapt en dat de structuur eruit is.
hetzelfde met dit album.

Daarnaast is de dag aangebroken dat Raekwon van de troon is gestoten. Enter The Wu-Tang mag de eer hebben om mijn nummer 1 op te vullen en dat kan hij met gemak. De negen heren mogen de troon nu besteigen.
Geweldig album, alles klopt eraan, het toppunt van perfectie, elke beat klopt, elke lyric klopt, elke flow klopt, alles vloeit in elkaar net zo soepel als deeg.

5,0* minder zou ik er nooit van mijn leven kunnen geven.

slechte album

egt een slecht album

egt slecht

Relax

Zeg dan: Ik vind.. en leer alsjeblieft spellen.. want egt kan echt niet meer.
En ik zeg niets over je top 10

slechte album

egt een slecht album

egt slecht

ten eerste.. 3 berichten in 2 minuten
ten tweede.. je hebt niet echt gevoel voor variatie in je berichten

Raekwon the chef
daar komt nog bij dat het 'slecht album' is en niet 'slechte album'

luister dit album weer eens;
en wat heeft het nummer C.R.E.A.M toch een lekkere beat.

klote.. zit dat gemmidelde weer onder 4
dankjewel 0,5-stemmers

Deze stijgt toch maar weer een plaatsje in m`n top 10, egt een super cd

Raekwon the chef
en voor de mensen met smaak